Фауст vs. Историята на къривурст-a (Забавна немска тема 243)

• 33 162
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Di Soleil,

Ние сме си наемни работници и ползваме данъчния софтуер от Алди, защото всичките ни данъци са ни ясни. Първите 2 години ползвахме помощ от счетоводител/бератер, но се оказа , че и без нея се справяме. Дори, когато взимах много по-малко пари от мъжа ми, не сме доплащали, а са ни връщали. Нямаме двойно домакинство. 
Nebenkosten за услугите си ги пишем чинно, но не оказват влияние особено на данъчната ставката.

# 631
Небенкостен не би трябвало по мое мнение да оказват влияние. Това , което оказва влияние се плаща от наемодателя. Т.е. на него му се дели в абрехнунга на абсетцбаре и нихтабсетцбаре.

# 632
И ние сме 3 и 5, сами си правим данъците и до сега не се е налагало да доплащаме. Тази година още не ни е дошло писмото от данъчните, но по предварителните ни изчисления пак ще имат да ни дават те, но да видим. Бавят се.
Услуги на черно не ползваме. По мои впечатления бератерите не си дават много зор да се борят за всеки цент на всеки клиент и доста паушал неща остават недекларирани, а всяко намаляване на данъчната основа си има смисъл и се отразява на крайната сума.

Мони пита за изравнителните сметки. Миналия и по-миналия месец изравниха сметките за ток, вода и газ. За ток и газ ни върнаха доста, за вода доплатихме мъничко. Нямаше драми.

# 633
  • Germany
Благодаря, Мьос! Ние чакаме от бившите хазяй, но още няма нищо. Потготвени сме, че ще имаме да доплащаме, ама не ми се искаше да е баш август и се надявам да е по малко от очакваното.
На нас до сега винаги са ни връщали, но аз не работя. Декларацията ни я прави бератер. И двамата с мъжа ми не сме добре с немският и няма да се оправим сами. Подпомагането на родители в БГ е едно добро разходно перо.

# 634
  • München, Deutschland
Ама за подпомагането на родители имаше изискване за минимална възраст на родителя и също така ако работи, притежава имот или има някакви други доходи, всички тези неща се приспадат. Отделно трябваше някакви от документите на родителя всяка година да се подновяват в общината... Общо взето ми се видя голяма галимация... Но моите родителите не покриват и критерия за минимална възраст, та за мен не стои като въпрос.

# 635
  • Germany
За възрастта нямам идея, но свекърва ми взимаше наем и пак ни ги признаха. Иначе, да, заверява се един документ в общината всяка година.

# 636
Когато поотрастнат децата разходите поне за бетройунг отпадат, сега имаме да доплащаме много голяма сума за детска градина, а разходите за храна в градината и училището също не са малко.
На летище Франкфурт оставял ли е някой колата и на кой паркплатц точно?

# 637
Оставяме я на сателитните паркинги около летището, които предлагат шатъл от/до самото летище. На самото летище не, защото я оставяме за дълго - по няколко седмици. Нямаме любим паркинг, всеки път резервираме различен - според както излезе най-добра цена по търсачките. Предпочитаме закрити.

# 638
Оставяме и ние. Половинката се занимава. Резервира според цената. Май този път е съвсем близо, на пешеходно разстояние. Ще ни излезе по-евтино от Zug-zum-Flug за всички. Аз ползвам влака ако съм сама.

Di Soleil, браво за гимназията!

Ние извадихме страшен късмет с цените на тока с нашия сключен точно преди кризата договор. Сега ни изтече периодът с фиксираната цена и си остава същата, няма да има увеличение. Grinning

# 639
Moni,

Нашите изравнителни сметки за ток и газ пристигат традиционно април-май, а водата е с Betriebskosten чак през октомври.
Доплатихме тази година, но не много.
Ние имахме грешка в изчисленията на вноските на газа за следващата година. Бяха ни начислили по 366 евро на месец вноска, при положение, че цялата ни сметка за газ за цялата година беше 342 евро. Някой беше пропуснал запетаята, та ходихме да се разправяме и я поправиха.

# 640
за паркинг на летище Франкфурт взимаме ваучера 1 м. предварително и оставяме колата на P1 или P2.

# 641
Там нали има един паркинг за дългосрочно паркиране или той е доста скъп?

# 642
Пак се резервира предварително, понякога разликата е много малка, открит е и чакаш някакви шатъли. Аз забелязах че скайлайна го правят сякаш в тази посока , продължение. Ако го продължат до холидейпаркинга може и да се размисля.

# 643
  • Germany
Ние сме оставяли и на самото летище и на паркинги в района. Ако се букне достатъчно рано, на самото летище излиза малко по скъпо от другите паркинги, а е много по удобно. В последният момент обаче е скъпо и не си заслужава.

# 644
да. много държат на този 1м. ние сме закъснявали само 1 ден. т.е. на следващия ден и вече не ни дават намалението

Общи условия

Активация на акаунт