Фауст vs. Историята на къривурст-a (Забавна немска тема 243)

• 33 146
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • Немция
Учениците при нас нямат Brückentag този път като при Рейна, все пак сме в една провинция. Лятната им ваканция доста е близо вече и явно са в повече почивните им дни.
На моите още на 21-ви им дават свидетелствата и се почва с ваканцията.
Мирише на лято, та дрънка.
Навън съседи празнуват с клоун 5-ия рожден ден на дъщеричката им и съвсем ми се засилва усещането за лятно парти. Grinning

Рейна, как така обща закуска на 22-ри? Би трябвало тогава вече да са разпуснати във ваканция?

Пипи, много по-добре ще е сега в Залцбург, стига времето да е така хубаво като днес.
И аз искам там, но друг път ще е.

# 106
Ще правя данъчната декларация в петък, в четвъртък ще направим излет някъде наблизо, ако е хубаво времето. Ако не е, обратното- четвъртък декларация, петък - излет.
Децата чак на 21 юли, мисля, свършват училище.

# 107
Бибит объркала съм се, на 21-ви в 11ч свършват. Доста дни се събраха без училище, ние си бяхме и в Бг и реално май месец кажи речи не е ходил на училище 🙈
Кога писа класни, какви оценки ще му оформят ми е общо взето тъмна Индия втората половина на годината. Нещо съвсем го изоставих детето.

# 108
При мен на дневен ред стои обяд с бивша колежка, бърсане на прозорци и пране на пердета. В петък съм на работа до 12 часа, не съм си взела отпуск.
Синът и малката щерка  са на палатков лагер, вчера заминаха и ще се върнат в събота. Ако голямата намери време, може да попълним и нейната данъчна декларация. Тя беше почти 3 месеца в Хавай и ми се иска да се учи как се попълва. Нашите ги изпратих още през април и миналата седмица дойде решението.

# 109
  • София
Здравейте момичета! Знаете ли дали има някой локален за Германия сайт, подобен на airbnb за настаняване.
В края на юни трябва да отседнем за две нощувки в Манхайм, но почти нищо не е останало на някаква приемлива цена в booking и airbnb и се чудех има ли и други начини за търсене на настаняване.

# 110
  • Немция
Chaplet, виж в FeWoDirect, но не съм ги ползвала, нямам лични впечатления.

ДжейДжей, брей, дъщерята на Хаваите, интересно.

# 111
  • Германия
Може да видите директно за Манхайм Ferienwohnungen, примерно на сайта на общината или някакъв подобен сайт. Аз така съм търсила за по-малки населени места, като намеря нещо подходящо се обаждам и си резервирам директно при хората, който дават под наем.

Или пишете в Гугъл Манхайм и Ferienwohnung/Übernachtung или нещо от сорта и излизат доста сайтове

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 09:43 от TeoM83

# 112
Били ли сте на концерт в Merkur Spiel Arena в Düsseldorf и знаете ли къде е най- добре да се паркира? Снощи спонтанно купих билети за концерт и съм в голяма чуденка, тъй като не съм била там .

# 113
Били ли сте на концерт в Merkur Spiel Arena в Düsseldorf и знаете ли къде е най- добре да се паркира? Снощи спонтанно купих билети за концерт и съм в голяма чуденка, тъй като не съм била там .
Най-добре на техният паркплац. Най-много 10 евро ще е.

# 114
Извинявайте, как се казваше приложението за коли под наем от типа на нашите spark? Мислех, че съм си го запазила, ама не. Благодаря предварително!

# 115
Бибит, пожела си една година почивка след матурите. Работи половин година и замина за 3 месеца там. Първите 3 седмици посещаваше курс по английски, после обикаля от остров на остров сама. Доста ми беше притеснено, но детето се справи чудесно с организацията, с резервациите, с парите (не се наложи да превеждаме допълнително пари). Joy

Гайда, провери check24, billiger-mietwagen.

# 116
Около Меркур в Дюселдорф има и допълнителни паркинги покрай реката в посока към града. Малко по-далече са, но ако основния се препълни има варианти.

# 117
  • Немция
ДжейДжей, сама по хавайските острови? Пак едно "брей" ще напиша, много смело.Smile

# 118
ДжейДжей супер! Браво. Как стоят нещата със здравната застраховка при една такава година в чужбина ? И как ако учи в университета след това ?

# 119
  • Немция
Имам племенница, която беше за 9 месеца в Индия, преди да почне да следва, но беше организирано като социална година. После се върна в определения срок, кандидатства си и я приеха в желано уни.

Сега пък чух за друга девойка (германче, с немски родители), която изкарала 6 месеца из Южна Корея и Япония, но подробности относно застраховки и други детайли не знам.

Общи условия

Активация на акаунт