12. КЛАС - МАТУРИ И ИЗПИТИ 2

• 65 326
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
  • тук-там
След като са проверени още миналата седмица и скалата ще остане същата, няма причина да не ги пуснат по-рано. Аз ще си проверявам тук. По активността веднага ще проличи.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 09:44 от mtz

# 361
  • В светлината на слънцето
Ха-ха, аз за китара няма да говоря. Joy
Не съм съгласна съвсем с еднаквите вкусове и дългогодишните връзки/приятелства. С мм например има много неща, които слушаме с еднакво удоволствие. И много, по които категорично се разминаваме. Аз съм доста всеядна на музика, с изключение на тежък метал, сръбско и чалга. Последните две органически не понасям, първото ме дразни. Слушам обаче с удоволствие различни нови поп изпълнители, които той едва търпи. В телефона ми имам свалени Уикенд, Imagine dragons, Ейми Уайнхаус, Буена виста, Ред хот чили, Депеш (обожавам ги), Пиацола, Рамщайн, Пентатоникс, Манхатън трансфер, Ела Фитцжералд (още един много любим изпълнител), Металика, One Republic, Крейнбърис, аржентинско танго, Гец и Жилберто, седма симфония на Бетовен, годишните времена на Вивалди, лунният Пиеро на Шьонберг и едни откачени джаз пиеси, които вместо име имат математически формули (даже джазмени трудно ги понасят). Та вижте само за каква манджа с грозде става дума като стилове. Докато мм е по-праволинеен. Догодина правим 30 години съвместен живот. Музикалните разминавания не ни пречат. Ааааа, сетих се. Той е голям фен на Веско Маринов (не като музика, а като професионализъм във времето) и не харесва Лили Иванова. Аз - обратното.Joy

# 362
  • София
Eee, ама никъде не съм говорила за 100% съвпадение. Аз слушам много италиански поп, той ще не ще, ходи на концерт на Рамацоти. Аз пък издържах концерт на Dream thetre, които са ми трърде тежки, въпреки че не се водят за такива. Той слуша и някакви много тежки рок метал банди, които аз не мога да издържа. Но категорично никой не слуша чалга или народна музика вкъщи, ей това просто няма как да стане. Децата слушат някакви рокове и те, нови банди, стари банди. Наборката редовно се изцепва - ама вие знаете за The Doors и подобни, все едно с нея започва света. Естествено, че една връзка се гради на много повече опорни точки, освен на музикален вкус.

# 363
  • София
Аа Лулу, това, за което говориш си е съвсем в реда на нещата и “не се брои”😃. Ако беше казала “аз слушам чалга, а ММ не я понася”, вече щях да ви се чудя как съжителствате. 😂
Баща ми има приятели, разделени на два лагера “Стоунс” или “Бийтълс” и водят супер ожесточени спорове:)). Ама “онази пропаст” м/у чалгата и всичко останало (с малки изключения) я няма.
А на маса, както споменава Марулетка, се преглъщат добре популярни народни/македонски песни, ама много са ми писнали.
Скрит текст:
Сетих се за онзи гадничък виц…Какво е общото между фенките на Веселин Маринов и Криско? (Отг. : липсата на месечен цикъл)😂

# 364
  • София
Момичета, благодаря за пожеланията за младоженците!
Да ви кажа, на сватбата имаше различни стилове музика и танците бяха през цялото време. Преди време ви казах за мнението на щерката, че "селектирана чалга" могат да понесат и най-върлите рокаджии. И ми се струва вярно! Не съм забелязала на децата да им пречи дали слушат или не слушат чалга - те си се забавляват заедно. По-скоро ние сме дъртите консерви, дето това слушаме, а онова не слушаме!

# 365
Сто пъти предпочитам Миле Китич пред Криско, Тита, оная с дупарата , Папи Ханс , Тото. Но с кеф ще слушам Данчето Христова. Много ме кефи тая жена, имам чувството , че се е консервирала като енергия, излъчване.
   Един от най-близките ни приятели е енциклопедия на сръбската музика - изпълнители, песни назад във времето, дуети,   обаче как свири рок  балади на класическа китара - направо ми изтръгва сърцето.Жесток!!!! А как танцува румба, валс и салса, не е истина. И хора! И такива са ни купоните , почти всеки петък с тях , и жена му , и дъщеря му.
   Теди облече и синтезира мислите ми по въпроса. Аз, когато говорим за чалга , имам предвид  Ивана, Преслава, Слави, не разни голи и незнайни .......тиииииит. Софи Маринова и Азис за мен имат страхотни гласове .
   Призовавам хората ,от които зависи пускането на оценките да се хващат на работа!!!!!!!!!!

# 366
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Моят син се прибра от Турция и вече може да пускат резултатите от матурите. Satisfied

А, за чалгата, аз изобщо не слушам и не ги знам, бг поп от типа на Криско, също не слушам и не го харесвам, но и аз смятам, че Азис и Софи Маринова имат невероятни гласове.

Super Tedi, честити младоженци, да са дълги години здрави, щастливи и обичащи се! Flowers Hibiscus

# 367
  • София
Теди, честито на младоженците!
Здраве и щастие им желая!

Кой, кой написа Веско Маринов!!!!😄Аз като чуя Веско и съм първа.
Аз съм му върл фен. Обожавам го. И на концертите му е пълно с млади хора.
У нас сме разнородни. Мъжът ми, ние сме врачани и двамата, важно е да спомена 😉, си обича сръбско, гръцко и понякога чалга, но не от тая вулгарната. По скоро старите хитове от едно време. Аз не понасям сръбско, обичам гръцко, скоро бях на концерт даже. Чалга, само ако е от хубавите стари песни от едно време, на маса. Но съм си фен на бг естрадата аз. Сред доматите на село кънти Веско. 😁
Наборката не слуша нищо от гореспоменатите. Бих казала, че обича да слуша всичко друго без чалга, сръбско и гръцко. Гръцкото с мнооого малки изключения.
Сдоби се с билети за Imagine Dragons и е много доволна.

Ние ще си чакаме резултатите от матурата на море в Гърция. Толкова се е вторачила в това, че трябва да има висока оценка по БЕЛ, че чак ме дразни.

# 368
  • София
Моята е обратната крайност, според нея е почти сигурно вътре. Очаква над 90т.

# 369
  • София
На моята не и трябва оценката, тя вече е приета. Просто БЕЛ винаги ѝ е бил на сърце, знае, че може и затова едва ли не ще и е под достойнството да не се е справила отлично.

# 370
  • София
На моята не и трябва оценката, тя вече е приета. Просто БЕЛ винаги ѝ е бил на сърце, знае, че може и затова едва ли не ще и е под достойнството да не се е справила отлично.
Оценката винаги може да потрябва, човек не знае дали няма да реши да сменя специалност/университет/държава.

# 371
  • София
Права си, и това е така.

# 372
  • тук-там
На моята и трябва за Германия (не ги приемат там без добър български Wink) Ще си се печем, чакайки!

# 373
С мъжа ми сме фенове на поп и рок от 80-те и 90-те, поп-фолк вкъщи никога не е пускан. Дъщеря ни слуша Slipknot, Deftones, The Neighbourhood и подобни. НО! На купони и дискотеки се раздава на чалга. Не мога да си го обясня, обаче е факт Laughing

Успех на всички, за които са важни оценките от ДЗИ-тата Flowers Four Leaf Clover

# 374
Моята щерка въобще не се вълнува от резултатите. Важното е, че и се махнаха от главата. Вълнуваше се преди тях, сега вече не и пука. То свършило вече, не можеш да ги промениш.

Общи условия

Активация на акаунт