Пазаруване от Amazon - тема № 104

• 83 517
  • 807
  •   1
Отговори
# 480
Откажи доставката. Поискай да се свържат с куриера и да не я доставят. Това го могат!

Не е измама. Имах такъв случай. Не знам на бъг ли се дължи или на нещо друго, но ми бяха пратили артикул без да успеят да си дръпнат сумата. Получих имейл доста след доставката, аз дори не бях разбрала, че е имало проблем.
Таксата беше за колекторската фирма, чрез която си събират вземанията! Беше ми кошмар, защото дълго време не ми потвърдиха получаването на сумата и ми пращаха имейли със закани за още по-големи санкции и нови такси, а аз препращах платежното и нищо. Нямаше как да си го спестя тогава дори ако бях върнала артикула, който вече ми беше доставен. Казаха ми, че първо плащам, после рефънда ако върна, ужас беше, най-големият ми кошмар!

Плаща се такса за SEPA превод, която по спомен е 2 лв,което не е драма въобще при изпращането на парите по сметка в Германия!

# 481
Много, много благодаря на всички за съветите!
Говорих с трима различни човека в чата. В крайна сметка  последният асистент каза, че се е свързал с куриера и ще върнат стоката. Направи някакъв refund към мен, за да не се налага да плащам сумата. (Първият  само видя, че не е доставена и че е по трасето и ми каза, че ще проверят къде е в рамките на три дни.)
Надявам се да е това. Ще видим ще получа ли още мейли от колекторската фирма, защото днес досега вече са три.
Изводът е, че след всяка поръчка трябва да се гледа минало ли е плащането.

Драго, съжалявам за преживяното и ти благодаря, че се включи!

# 482
Амазон явно имат проблем аз миналата седмица така 3 поръчки и карта казваше, че е невалидна което изобщо не е така дърпат си по програма от нея. Накрая поръчка платена 2 пъти не знам как стана дори ?! отказаха я и писаха , че парите са върнати и я са изпратили 2 дни по-късно мен вече не ми трябваше,но с превозвачи пък изобщо не се разбрахме да я върнат.
Като коментарате прахосмукачките някой да намерил нещо сходно на рейнбол гледам новите на шарк за пране на килими , но някак си без препоръка от някой дет го тествам хич не ми се рискува

# 483
  • Sofia
Знаете ли кой е куриерът за България на European Road Standard Delivery Service?

# 484
Може ли само да повторите - някъде в акаунта отразява ли се,че е необходимо да се прави банков превод и има проблем с поръчката ? Аз мейли не чета,а щом се случват и такива ситуации,било полезно да знаем къде и какво да следим.

# 485
Ако не платиш, а стоката се брои доставена може да ти баннат акаунта.

# 486
Може ли само да повторите - някъде в акаунта отразява ли се,че е необходимо да се прави банков превод и има проблем с поръчката ? Аз мейли не чета,а щом се случват и такива ситуации,било полезно да знаем къде и какво да следим.
В акаунта в messages получаваш същите съобщения, които ти пращат на имейла. Иначе в статуса на самата поръчка при мен по никакъв начин не се виждаше, че има проблем.

# 487
Благодаря,дори не бях обръщала внимание на тази секция.

# 488
  • софия
Ползвам сходна Tineco и откакто я имам, вкъщи като се ходи с бели чорапи, чорапите си остават чисто снежно бели след целодневно ходене. До преди това колкото и да чистим, все си беше мърлява работа. Препоръчвам, но да, още са скъпи. Дано скоро спаднат цените на тоя тип уреди, че да купя за у майка и у свекърва ми, наистина е удобно.
Покрай вас се зарибих и загледахме BISSELL. Само такъв почистващ уред нямаме, но миенето на пода ми е едно от най-досадните неща. Не искам и да чувам за поредния безкабелен, защото ще трябва да го мисля къде да стои постоянно, та ако взема, ще е с кабел. Още малко ще го мисля, но определено ме заинтригувахте.

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 10:04 от zvаnchе

# 489
  • София
Ползвам сходна Tineco и откакто я имам, вкъщи като се ходи с бели чорапи, чорапите си остават чисто снежно бели след целодневно ходене. До преди това колкото и да чистим, все си беше мърлява работа. Препоръчвам, но да, още са скъпи. Дано скоро спаднат цените на тоя тип уреди, че да купя за у майка и у свекърва ми, наистина е удобно.
Моля да споделите какъв е вашият модел!
П.П - колко тежи?

Последна редакция: нд, 01 окт 2023, 10:55 от iankampanova

# 490
Tineco iFloor3.

В момента я няма, виждам само някаква iFloor3 Breeze, която визуално изглежда като моята, не знам каква е разликата. От склада я взех в състояние Acceptable на едно от 30%те намаления пред 2021 за под 100 евро, нова, без контейнер за чиста вода, отделно купих контейнера за 20 евро някъде.

Изпуснах и счупих после контейнера за мръсна вода и съм ужасно доволна от обслужващия сервиз. Пратиха ми нов безплатно, като самият пакет включваше три резервни почистващи четки и някакви допълнителни филтри. Още не знам по грешка ли беше, но си ги задържах.

Резервните четки са нужни, защото са склонни към вмирисване. Ние пускаме автоматичното почистване след всяко чистене, но дори така се повмирисват и трябва да се подменят на 4-5-6 месеца. Това впрочем важи за всички мокри прахосмукачки (поне така прочетох, когато избирах навремето). Ние сме още с оригиналната четка, но я накисвам в силен разтвор с белина всяка седмица. Нищо й няма впрочем от белината и няма миризма.  Ползвам оригинален препарат Тинеко, който е скъпичък.

Друго не се сещам какво да кажа за марката и модела, но ако имате въпроси, насреща съм.

# 491
  • София
А някой да има този модел?
https://www.amazon.de/Roborock-Dyad-Pro-Automatic-Self-Cleaning/ … V?ref_=ast_sto_dp
За марката съм чела доста добри отзиви и като ще давам някакви пари ,трябва да направя правилния избор 😊

# 492
  • софия
Ако ще купуваш  роборок, погледни в али.
Нямам този техен урен, но имам други два техни и нямам забележки. Идеално съотношение цена/качество.

# 493
  • По широкия бял свят
В тази тема се споделяше линк за немски магазин продаващ смесители и мивки за баня. Може ли, койта се сеща да го сподели?

# 494
В тази тема се споделяше линк за немски магазин продаващ смесители и мивки за баня. Може ли, койта се сеща да го сподели?
https://www.sanitino.de/duschsysteme-und-brausegarnituren?produc … =2&sort=PRICE_ASC
https://www.reuter.com/catalogsearch/?q=Crometta%20E%20240&awc=2 … m_cmp=awin/101248

Общи условия

Активация на акаунт