Пазаруване от Amazon - тема № 104

• 83 491
  • 807
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте, имали ли сте поръчки, за които изписва, че при доставката ще е необходима парола или подпис? Как се процедира в такива случаи, искам да използвате Лерон за доставка, тази парола на тях ли трябва да се предостави, изобщо как се случват нещата? Или да прежаля 11 евро за доставка до Бг Blush
На лерон им пиша във формата за контакт на сайта.

# 571
  • Варна
Благодаря ви за информацията. Писах им на Лерон мейл да ми разяснят как се случват нещата, сигурно утре ще ми отговоря и тогава ще направя поръчката.

# 572
А как преди направена поръчка разбирате ,че че изисква допълнително парола? Къде и какво ви съобщава това ?

# 573
  • Mediterraneo
При почти ежедневно пазаруване от Амазон, съвсем наскоро ми се случи за първи път това с паролата. Поръчката беше за 150 евро, но и друг път съм поръчвала продукти на такава, че и на по- висока стойност. Паролата я генерираха в деня на доставката. Понеже ММ трябваше да получи пратката, дадох паролата на него и толкова. Явно е някаква новост. После и за пратка от под 50 евро пак ми пращаха парола. Със сигурност не за всички неща го правят.
Лерон в случая нямат отношение към паролите, генерирани от Амазон. Ти трябва да доставиш паролата на Лерон, за да получат пратката те.

# 574
  • София
Здравейте, имали ли сте поръчки, за които изписва, че при доставката ще е необходима парола или подпис? Как се процедира в такива случаи, искам да използвате Лерон за доставка, тази парола на тях ли трябва да се предостави, изобщо как се случват нещата? Или да прежаля 11 евро за доставка до Бг Blush
Имах наскоро такава поръчка от немския Амазон. Видях, че пишат нещо за някаква парола, но като ми е за първи път не съобразих какво трябва да направя. В деня на доставката от Габиели ми звъннаха по телефона да ми искат паролата. Намерих я в профила си в Амазон при данните от поръчката. Продиктувах им я и нямаше проблем с получаването. Вероятно е по-добре да им се изпрати предварително по имейл, за да я имат като дойде куриера.
Извинете ме, но нещо не разбрах, каква е тази парола която се изисква при получаване?

# 575
Не винаги я изискват. Не знам на какъв принцип е, но понякога при поръчка изписва, че ще трябва при предаване от куриера на получателя (дори и да е превозвач) да му се каже въпросната парола. Генерират я и обикновено я пише в профила в Амазон при детайлите на поръчката. Ако не си ти получател, а превозвач, трябва да му я кажеш, за да продиктува на куриера.

# 576
С тези пароли имам горчив опит от миналата година.  Поръчах телефон за около 350 евро по черния петък на адреса на дъщеря ми в Германия,  като по същото време бях на гости при нея. Получих пратката лично,  като за получаване дадох паролата на куриера.  Като я отворих едва не припаднах.  В кутията имаше някакви карти, даже не знам за какво,  с някакви картинки от астрологията.  Формата и размера им като модела телефон.  Разбрах,  че куриерите крадат точно такива пратки, защото са скъпи, след като се получават с парола.

# 577
  • Mediterraneo
Едва ли. Както казах, и за пратка от 45 евро онзи ден имах парола. Ти откъде разбра за тази практика? Че крадат стоки, за които се иска парола. Ами ако на куриера му става ясно, че трябва парола, едва когато е пред вратата ти и сканира пакета?
В крайна сметка как се развиха нещата, че ми е интересно? В 100% от случаите, когато съм имала проблеми с доставката, са реагирали само и изключително в моя полза. Случаите са, да речем, 3-4 за почти 10 години пазаруване от Амазон.

# 578
Едва ли. Както казах, и за пратка от 45 евро онзи ден имах парола. Ти откъде разбра за тази практика? Че крадат стоки, за които се иска парола. Ами ако на куриера му става ясно, че трябва парола, едва когато е пред вратата ти и сканира пакета?
В крайна сметка как се развиха нещата, че ми е интересно? В 100% от случаите, когато съм имала проблеми с доставката, са реагирали само и изключително в моя полза. Случаите са, да речем, 3-4 за почти 10 години пазаруване от Амазон.

Куриерът е идвал и предния ден за доставка,  но не е оставил пратката на входа, поради изисквания за парола.  Иначе обичайно всички пратки на дъщеря ми , а и не само,  защото живее в общежитие,  се оставят там. Всеки ден има десетки пратки в сградата зад вратата,  които съм виждала многократно.  Веднага се обади дъщеря ми по телефона на Амазон и притеснена обясни ситуацията.  Служителят от Амазон ни успокои, че се случват такива неща,  особено с пратки с парола и ни вярват безусловно.  Още на същия ден получих съобщение за връщане на парите от покупката.

# 579
Амазон UK 5 от 15:
https://www.amazon.co.uk/b/?_encoding=UTF8&content-id=amzn1.sym. … 77&tag=lates05-21

Не откривам аналогична оферта за немския.

# 580
  • София
Току-що ми се обадиха от укто-Германия,
да ме питат за код и ми казаха ,че кода се получава един час преди доставката на поръчката.
Имах получен имейл с кода тази сутрин!

# 581
  • София
Амазон UK 5 от 15:
https://www.amazon.co.uk/b/?_encoding=UTF8&content-id=amzn1.sym. … 77&tag=lates05-21

Не откривам аналогична оферта за немския.
мисля, че е това
https://www.amazon.de/-/en/b/?_encoding=UTF8&node=22775775031&pd … =pd_gw_shc_e548d3

Веднага намерих как да я оползотворя за обувки Smiley

боти LES TROPEZIENNES
зелени 36-ти номер 18 евро
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B09TT277B2/ref=ox_sc_act_i … 8XB7XF&th=1&psc=1
кафяви 38-ми номер 30 евро
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B09TT31GKV/ref=ox_sc_act_i … 8XB7XF&th=1&psc=1

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 10:55 от Magrat*

# 582
Вие какво купувате на тези оферти?

Аз обичайно взимам някакви обувки, сега обзаведох детето с едни сандали за лятото и едни сникърси за пролетта за респективно 10 паунда и 10 евро. Но се чудя дали няма още нещо изгодно - FOMO Grinning

# 583
20% от Играчки и игри - дискаунтът се появява при плащането.
Може да се кумулира с кода за  5/15

https://www.amazon.co.uk/b/?ie=UTF8&node=22775711031&ref_=nav_sw … CMVJ9JBXEA8E6EBPB

# 584
Момичета да сте попадали на нещо интересно, подходящо за подарък на погача на момиче? Нямам деца и не съм много ориентирана...🙄
Бюджет до около 150лв..

Общи условия

Активация на акаунт