Професия учител - 16

• 55 155
  • 738
  •   2
Отговори
# 225
Аз изведох 12 клас тази година - в НЕИСПУО въвеждах само 11 клас. До един момент раздел А се зареждаше автоматично, след това и там трябваше да вкарвам предметите ръчно. Назад за първи гимназиален етап не са ни искали да попълваме оценки.
Ами има логика,защото това означава всички за минали години да въвеждат ръчно. А има ли някъде телефон за поддръжка като в Школо?

# 226
  • Пловдив
Може и да имат, но май се подават сигнали и въпроси през системата и колегите ИТ казваха, че доста се чакало за отговор

# 227
Здравейте! Доколкото знам, за да вземе при пенсиониране 10 заплати, учителят може да е работил последните десет години в различни училища. Важното е да не е работил нищо друго извън системата на образованието. Въпросът ми е дали тези заплати се полагат на учител, който е работил и като ресурсен учител. Учителите и ресурсните учители един и същ работодател ли имат?
         От това , което намирам като информация, мисля, че би трябвало да няма значение дали си работил като учител и като ресурсен учител. Не съм абсолютно сигурна обаче. Някой може ли да ми отговори с точност на въпроса. Откъде бих могла да намеря такава информация? Може би от синдикатите?

# 228
Здравейте. Като млад учител ще ми бъде назначен наставник. Ще съм на срочен договор за 1 година. Някой знае ли наставникът за какъв срок се назначава? Дали цяла година ще съм с наставник?

# 229
Здравейте. Като млад учител ще ми бъде назначен наставник. Ще съм на срочен договор за 1 година. Някой знае ли наставникът за какъв срок се назначава? Дали цяла година ще съм с наставник?
Наставникът е главен учител или старши учител в училището. Мисля, че ви се назначава за една учебна година и всеки месец получава допълнителна сума затова, че ви наставлява чрез заповед на директора, изготвена програма за наставничество и т.н.

# 230
Първата година и аз бях така и наставникът е назначен за цялата учебна година. И да, той получава допълнително пари за тази работа всеки месец.

# 231
В нашето училище наставниците са за 6 месеца.

# 232
  • Добрич
А в училището, в което работя не се назначават наставници. В последните години имахме 5-ма колеги (може да пропускам някой), които за първи път работят, като учители и им помагахме кой с каквото може.

# 233
А в училището, в което работя не се назначават наставници. В последните години имахме 5-ма колеги (може да пропускам някой), които за първи път работят, като учители и им помагахме кой с каквото може.
И при нас няма и освен, че никой не ти помага те гледат накриво. 😁

# 234
За тези, които сега влизат в системата като учители, какъв % трудов стаж и професионален опит се заплаща? Върху целия стаж или не?

# 235
  • Майничка
Върху целия до 2007, след това само в/у педагогическия.

# 236
  • Добрич
За тези, които сега влизат в системата като учители, какъв % трудов стаж и професионален опит се заплаща? Върху целия стаж или не?

При нас само върху педагогическия.

Имам само една година непедагогически стаж  от преди 2000 г. и реших,  че няма смисъл да споря...

# 237
Била съм наставник на новопостъпила колежка, помня че беше 60 лева наставничеството. Колежката не ме е питала за нищо. И ние помагаме с информация и със съвети на новите колеги, особено когато ги направят за пръв път класни. Трудно е при нас.

# 238
  • при моите деца .....
Има ли в темата учител, който се е преквалифицирал за учител по физика?
Къде?
Как протича?

# 239
Събирам идеи за дребни подаръчета, за 15 Септември за петокласници. Решила съм да поръчам бисквитки с надпис,но не ми се нравят подаръчета от рода на химикал и т. н. Има време за идейки 🍀🤞

Общи условия

Активация на акаунт