Професия учител - 16

• 55 127
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Плевен
Здравейте! Имам желание тази есен да се явя на изпит за V-та ПКС. Педагогическият ми стаж е от 15-ти септември 2021г. Имам повече от необходимите по изискване кредити. Отговярам ли на условията и ще приемат ли документите ми за изпит през тази есен?

# 211
Бележката за преглед по чл.2 е от психодиспансера, че не се води на учет.

Благодаря! Много документи искат, чак му се отщява на човек.

# 212
Здравейте! Имам желание тази есен да се явя на изпит за V-та ПКС. Педагогическият ми стаж е от 15-ти септември 2021г. Имам повече от необходимите по изискване кредити. Отговярам ли на условията и ще приемат ли документите ми за изпит през тази есен?
Доколкото знам трябва да имаш 2 години педагогически стаж, тоест ще можеш да го изкараш след 15.09.2023 година.

# 213
  • Sliven
Доколкото знам трябва да имаш 2 години педагогически стаж, тоест ще можеш да го изкараш след 15.09.2023 година.
Ако съм започнала работа на 7 февруари 2022 година, имам прекъсване на борсата 2 месеца - юни и юли и съм отново на работа от 1 септември до сега, то след колко време ще има м право за V ПКС? Според мен м. Април 2024 година или бъркам...?

# 214
Здравейте! Имам въпрос, каква според вас може да бъде причината поради която директорът се опитва максимално по-късно да освободи човек, който е по заместване? При завръщане на титуляр, заместникът се освобождава, в този случай е различно.

# 215
  • Пловдив
Възможно е да се пуска натрупана отпуска след майчинство

# 216
Идеята е да не се прекъсва договорът на заместващата до определена дата, не е дадена яснота защо обаче. Другата колежка се връща от майчинство.

# 217
  • Майничка
Точно след майчинство обикновено се ползва натрупаният отпуск.
Друг вариант, ако става въпрос за прогимназия или гимназия, е да се оправи документацията.

# 218
Може би заместникът ще бъде преназначен при нови обстоятелства.

# 219
  • София
Фанта, ако не е възпрепядствана титулврката да се върне на работа, аз не виждам проблем да се опитва максимално да задържи заместника. Едва ли го държи насила. И все пак е човешко, ако на заместника не му достигат някакви дни стаж за нещо, да го задържи.

# 220
Фанта, ако не е възпрепядствана титулврката да се върне на работа, аз не виждам проблем да се опитва максимално да задържи заместника. Едва ли го държи насила. И все пак е човешко, ако на заместника не му достигат някакви дни стаж за нещо, да го задържи.
Да със сигурност не е насила, чисто от любопитство беше породен този мой въпрос. Благодаря все пак за отговорите! 🙂

# 221
Здравейте, имам питане относно изготвяне на седмично разписание. Около 30 паралелки, 50 учители, двусменен режим. Знам, че е в длъжностната характеристика на зам. директора, но когато го прави математик какви компенсации получава. Защото е много труд. При нас няма желаещи да го правят ни директори, ни колеги и отново аз за пореден път. Какво да искам като компенсация като освен огромния труд влизам в конфликтни ситуации с колеги относно първи и последен час и други техни приумици. То само изискванията на РЗИ и ка иметиге по Ит, изискванията за физкултурен салон са ми достатъчни, за да не мога да съобразя и желанията на колегите

# 222
  • Майничка
При нас влиза като точки в ДТВ.

# 223
Здравейте!
Класен ръководител съм на 12 клас. Започнах да оправям ЛОД-вете в тази невероятна система НЕИСПУО. Проблема е, че те са започнали на електронен дневник от 2рия срок на 9-ти клас, до тогава са били само на хартия. Съответно в НЕИСПУО имам данни само от тези класове. Опитах се да въведа данните за 8-ми клас (уч. 2018/2019г.),но няма тогава качен списък-образец и съответно няма качен учебен план. Не ми дава да си напиша предметите,защото ги няма в номенклатурата.
Та трябва ли да въведа данни за тази година или не? И ако трябва,то как да стане? Някой имал ли е подобен проблем?

# 224
  • Пловдив
Аз изведох 12 клас тази година - в НЕИСПУО въвеждах само 11 клас. До един момент раздел А се зареждаше автоматично, след това и там трябваше да вкарвам предметите ръчно. Назад за първи гимназиален етап не са ни искали да попълваме оценки.

Общи условия

Активация на акаунт