Професия учител - 16

• 55 040
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
За 24 май всички получихме по 500лв. Говори се, че сумата ще е същата и за 15 септември. Ще видим..

# 451
За 24. май по 80 лв. (брутно) Fearful
За 15. септември - едно голямо нищо, винаги.

А за облекло какви суми получавате? Ние винаги минимално предвидената по КТД, а чувам от колеги за доста различни и доста по-високи суми...

# 452
Дрехи - 1000лв. Взимаме ги покрай Коледа.
Виe?
И какви да тия 80лв за 24 май?! Това е подигравка! По-добре нищо от тази смешна сума... Несправедливо е това, че бонусите са драстично различни в отделните училища.

# 453
Нашето училище е много малко - със 70-80 деца само, та не получаваме нищо нито за 24 май, нито за 15 септември. За облекло ни превеждат по 100 лв.

# 454
  • Върху лъчите на Слънцето.
За 24 май, 15 септември и 1 ноември се дават тия пари. И трябва да са минимум една работна заплата, разделена за трите плащания.

# 455
  • European Union
Мисля, че вече никъде не е казано, че трите плащания трябва да правят една заплата. Беше записано в КТД преди, но сега не е фиксирана сумата.

# 456
https://При нас разбрах, че е една заплата и се получава на равни суми за 24 май, 1 ноември и Великден. За Коледа май имало отделно. Аз за 24 май не получих нищо, защото започнах работа малко преди това, но ми казаха, че за 1 ноември ще получа. За дрехи тази година в старото училище дадоха по 500 лв, аз върнах голяма част от тях, защото напуснах. От новото училище още не съм взела, но сумата е някъде около 900 или 950 лв.

# 457
Новият анекс към КТД е подписан днес.
Увеличението на заплатите ще е със задна дата - 01.01.2023г.

Педагогически специалисти с ръководни функции:
- директор на детска градина, училище, център за подкрепа за личностно развитие и специализирано обслужващо звено – 2082 лв.
 - заместник-директор - 1926 лв.

Педагогически специалисти:
- учител, ресурсен учител, възпитател, ръководител на направление „Информационни и комуникационни технологии”, логопед, психолог, педагогически съветник, корепетитор, хореограф, рехабилитатор на слуха и говора и треньор по вид спорт                      - 1709 лв.
- старши учител и старши възпитател         1763 лв.
- главен учител и главен възпитател          1831 лв.

# 458
Доживяхме! Честито, колеги! 🍀🍀🙏❤️

П.С. къде е статията? Не я открих онлайн.

# 459
Честито, колеги!
Като е със задна дата това значи ли , че ще получим някакви пари от януари до август?

# 460
Аз имам 2 месеца и половина болничен. Дали ще има някакво преизчисляване, или да ги отпиша?

# 461
Честито, колеги!
Като е със задна дата това значи ли , че ще получим някакви пари от януари до август?
Това е смисъла. Увеличението със задна дата ще се изплати накуп.

# 462
И аз имам същото питане. От март съм в болничен. Някой по-компетентен знае ли как стои въпросът в този случай?

# 463
  • вкъщи
Тинити точно това  трябва да значи. Прекалено е хубаво, чак не мога да повярвам.

# 464
  • София
Болничните се изплащат от НОИ и не влизат в бюджета на училището. Не би трябвало да се отрази анексът върху тях. Те се изчисляват на база платени осигуровки за месеците преди да излезете в болничен. И да има някаква корекция, според мен ще е минимална.
Но платените суми за полагащите се годишни отпуските ще се коригират.

Общи условия

Активация на акаунт