Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 11)

• 18 674
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Това мисля, че е за по малка възраст и вече няма значение. Още на първата консултация ми го беше казала педиатърката. Вече черепа трябва да е оформен и по здрав, едва ли може да се промени. Така мисля, а и аз лично не мога да ги контролирам вече на къде спят.

Утре започвам да го стимулирам да лази,да не си остане само с този път 😃
Аз естествено имам поредния въпрос,има ли значение бебето как спи с това да му се оформи главичката ,не знам дали ще ме разберете какво имам предвид ,самата форма на главичката чувала съм,че трябва да се върти на ляво на дясно, по гръб за да му се оформи главичката на бебето,има ли го това наистина или са някакви бабини истории

# 466
Утре започвам да го стимулирам да лази,да не си остане само с този път 😃
Аз естествено имам поредния въпрос,има ли значение бебето как спи с това да му се оформи главичката ,не знам дали ще ме разберете какво имам предвид ,самата форма на главичката чувала съм,че трябва да се върти на ляво на дясно, по гръб за да му се оформи главичката на бебето,има ли го това наистина или са някакви бабини истории
Тя Палмена се върти като пумпал. Аз отдавна не я приспивам на ръце(пу пу),че да я слагам на една страна. Лягаме на спалнята давам и играчката с кърпичката и тя сама се чекне и заспива някакси. Вечерта се върти и в повечето пъти спи по корем,после се обръща на страни,по гръб. Сутрин редовно краката и са на главата ми. Тя се върти изключително много. Та за главата не знам то май по рано се слагаше така по гръб и главичката на страни🤷♀

# 467
В началото и да исках не можеше по гръб защото адски много повръщаше и ме беше страх да го оставя така +това тогава главичката му не можеше да седи права ,когато е по гръб винаги се завърташе на страни ,сега може ,но той обича да спи на лявата си страна,опитвам се да ги редувам вечер като се буди го слагам на дясно той по някое време се завърти по гръб,но както казвате май е късно и няма значение 🤷‍♀️

# 468
Ради , попринцип се прави при новородените , докато не се движат като спят , а и докато черепите са по - меки.Ако още не се е оформила главата ще стане по - скоро от самосебе си .
Неизвестна дано да е от зъбите!
Меджик , ние сега последно мазахме носа с един крем бактробан ли какво беше , хем омазнява хем май е антибиотичен.Каза ми педиатърката 10 дена дена поне , така ми казаха и в аптеката , ама на втория ден мазане зъба изби и намаляха сополите и сега сорях да мажа
Браво на всички деца за новите им умения!

# 469
  • Велико Търново
Вики също пълзи на сън, по- скоро пълзи за да се опре в страницата на кошарата и така заспива. В носа още не е започнала да си бърка, но пък в ушите не спира 😃.

Аз кърмих до 4- ти месец, като беше на смесено хранене, до тогава не ми е боледувала. Започна да вдига температура след 6- тия месец, но тогава започнаха и зъбите да избиват , така че може и от тях да е било.

Милото, Плами много до ре се ориентира ☺️.
Аз пък друго се замислих, че  другата година по същото време ме чака всичко едно към едно със сега 🤣.

Браво на Ави 🥰

Браво Ради, сега гледай като тръгне и няма спиране 😄.
А това за главичката е когато са бебета и не могат да се въртят. То вече спят на където им падне, трудна работа да го оставиш по един начин и да го завариш така.

Бързо оздравяване на всички!

# 470
  • Пловдив
Аз украса няма да имам в ресторанта поне така мисля,то  няма да има други малки деца така,че не виждам смисъл.
Какви са ви идеите на смаш кейк фотосесиите? Аз се чудя какво да си нося допълнително. Запазих вече дата за 20 юли. Иначе и баткото ще се включи във фотосесията за някоя снимка. Държа да го има😃Колкото и да не му се иска.Въобще не обича да се снима🤷♀
Днес Плами беше в проходилката в спалнята и отиде до нощното шкафче взе дистанционното,след което отиде пред телевизора и насочи дистанционното към него.Натисна някакво копче и го пусна. Замислих се бебетата вече стават деца. Боже вече попиват всичко и разбират☺Като се сетя миналата година по това време как тръпнехме и колко много момичета бяхме в групата/темата😃И като се замисля,че още година и трябва да се връщам на работа. Не ми се мисли сополи,ясла,работа как ще ги съчетавам като нямам помощ от никой. От сега ми се изправя косата 🤭

Една година мина ей така, толкова бързо. От сега се притеснявам за приема в ясла (в Пловдив, в кварталните ясли е супер битка на годината 😄 ), и най-вероятно първите 1-2 години само за сополи ще си пишем тук; на работа никак, ама никак не ми се връща, с ММ сме на едно работно място и от време на време ми казва какво е положението. Единствения плюс е, че сега фирмата започва да дава ваучери за храна (включително и на служителите в отпуск по майчинство), и без това едно ходене до магазина ми излиза 50-100 лв да напазарувам и понапълня хладилника.
Йоанна показва характер, тръшка се, ядосва се, ако ѝ вземеш играчка, ако се опиташ да я разсееш от това, което прави, от сега се чудя как ще я възпитам да е мадама за пример!

# 471
Кате и Пламена е същата. Аз доста пъти съм писала,че тя е от спокойните бебета. Като и изкарам кутиите с играчките и тя започва да си ги изкарвам а се забавлява. Прибира,изкарва и може час да откара така. Често си играе с нещо и аз я тествам да взема друга играчка и започва да я дърпа от ръцете ми🤷♀За храна няма да говоря,че там вече става чудно с истиричен рев. Като е изнервена почва едни мостове да прави назад,да се опитва да удря🤷♀Дано е период.
За работата не знам как ще ме изтраят. Тя отсега боледува,а тогава какво ще е не ми се мисли. С баткото не работих,бях си в къщи и съответно всичко ми беше лесно,но сега с две деца няма как да не работя. Чисто финансово ще е доста по добре да се върна на работа. За цените не ми се говори също,аз през ден съм в магазина.И аз не ми се връща на работа като цяло😃

# 472
И аз от сега съм втресена ,как ще се връщам на работа, около мен всички, които са на ясла , са нон стоп болни.
А мен няма кой да ме търпи, работата ми е такава , че ако 2 дена ме няма , изтървам бонуса от заплатата и по- добре да си седя у нас.
Аз пък почвам да се притеснявам малко, че Стефи като я държа да ходи, стъпва на пръсти, ако я пусна за една ръка, само тогава застава на цяло стъпало.
Макар че, като я водя за двете ръце, страшно много бърза и сякаш ми се струва ,че от това ходи на пръсти.
Бързо оздравяване на всички болнички дечица ♥️

# 473
Не е задължително да боледуват като тръгнат на ясла. Баткото започна август месец, разболя се на втората седмица, хрема и кашлица, и това беше. Питали са ме какво му давам, че всички са болни, а той не. В градината също ме питаха, защото и там не се разболя до февруари. И сега не боледува. Отгледан е с АМ. Каката започна ноември, първите 3м беше 2 седмици на ясла, 1 седмица вкъщи. После вече и тя не е боледувала. Тя беше изцяло на кърма. И на двамата съм давала комбинация от витамини Алайв и инунокинд. Каза ми ги детска учителка, децата в нейната група, които ги пиели не боледували. Беше питала заради внучката си. Докторката ни ги одобри и каза, че наистина са много добра комбинация и действат добре, но на каката започнах много късно да ги давам. Сега и на бебето мисля да ги давам, витамините са 2г+ обаче.

На работа ем имам желание да се връщам, ем нямам.  Не ми се седи вкъщи и ми е добре на работа, обаче като си помисля, че следващите 20г имам да работя и рязко започва да не ми се ходи. Много ме мори ранното ставане.

# 474
  • София
Няма да се оплаквам за нощта, че положението беше критично. Температура и рев.
Малката също плаче и се инати, но това и част от узряването им, от осъзнаването им като характери.
Много ми си ходи на работа, ще си я пусна от септември другата година на ясла, но ако всичко е наред, аз ще се върна 2-3м по-рано. Майка ми се пенсионира и от сега я убеждавам да дойде да я пази. Аз не съм шофьор и ще трябва да карам курсовете, защото с две деца хич не се виждам как ще се оправим само с една кола вкъщи.

# 475
Няма да се оплаквам за нощта, че положението беше критично. Температура и рев.
Малката също плаче и се инати, но това и част от узряването им, от осъзнаването им като характери.
Много ми си ходи на работа, ще си я пусна от септември другата година на ясла, но ако всичко е наред, аз ще се върна 2-3м по-рано. Майка ми се пенсионира и от сега я убеждавам да дойде да я пази. Аз не съм шофьор и ще трябва да карам курсовете, защото с две деца хич не се виждам как ще се оправим само с една кола вкъщи.
Само влизам да кажа +3 и тримата не сме спали повече от 4 часа снощи, не наведнъж разбира се.... Не мога да повярвам просто какво се случи... То рев писъци чудо ЦЯЛА НОЩ. АМА ЦЯЛА ЦЯЛА, от 4 часа пия кафе, нямаше смисъл да лягам. Той спи 40 мин събужда се рев и ням а успокояване по 1час. Зъби казахме, панадол давахме, носа отпушвахме няма и няма... Някой го беше обладал... Отново треперя краката не ме държат от скачане на леглото... Какво беше това чудо.... Disappointed Relieved

# 476
И ние бяхме така тази нощ, но само от 3.30ч до 4.45ч някъде. Запушен и беше носа, пръсках спрей и рев, съответно още повече се запуши. Събуди каката, която спи при нас и тя взе да се жалва, ама като и казах да ходи при батко си и дядо си рязко заспа. Че след 4.30ч се успокой и заспа бебо. И я храних в 4ч, та спахме до 8ч сутринта. Този зъб яко я мъчи, избил е половината.

# 477
По добре сте Болибон... 3 часа да беше будувал щеше да е по добре пред това което се случи снощи. Още се чудя какво му имаше и какво стана. Това сигурно е защото казах, че няма накъде по зле... Е имало е. Уплаших се чесно... Голям рев, никога не е ревал така. Сега се смее и си говори, играе си.... Аз съм полужива

Имам въпрос като стане така през нощта или и през деня. Трябва да дадете лекарство, а те реват пищят не искат. Какво правите? Действате насила или чакате да се успокоят и с някаква занимавка?

# 478
  • София
Оо, стискам устата и давам. Хич не мога да чакам да се накани, особено па през нощта.
#badmomsclub

# 479
Давам насила независимо дали е ден или нощ.
Моята и сега е крива и реве. Дадох и Панадол и е в леглото да видим ще спи или не, но там поне се кротна.

Общи условия

Активация на акаунт