Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 11)

• 18 675
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Мойте за лекарства никога няма да се успокоят и да го изпият сами... На сила е!

За работата и аз не знам какво ще правя, работя от 9:00 до 19:00, някой дни от 7:30 до 19:00.
Не ми се мисли как ще ги взимам от детска, кой ще ги гледа... Майка ми е на работа, със същото работно време, свекърва ми е пенсионерка, но не може да стигне до магазина сама, много обездвижена. Мм си прай устата, че майка му ще ги гледа, но аз не виждам как може да се справи. Да не говорим, че никога не ги е гледала, идвала е вкъщи на гости 4 пъти от както са се родили, за да ги види , а живее на 15 мин пеша от нас. Не виждам как може тя да ги гледа... Че не са едно, а две! Майка ми ги гледа често всяка неделя, за да мога да се наспя и почистя , но ги гледа вкъщи в другата стая, ако има нещо ме буди/вика, случвало ми се е да изляза и тя да ми звъни да се прибирам, че реват и двамата и не знае какво да ги прави и това не са единични случаи... И това жена, която ги гледа много често, а такава която не ги е гледала? Чудно ми е как ще стане. Аз не мога да отсъствам, като боледуват, никой няма да ме търпи. Мен ако ме няма, колежките нямат почивен ден, което ме поставя и в лоша позиция от тази гледна точка, ще ме намразят Joy тук е много трудно да си намериш работа, та нямам много опции и да сменям. Много бързо ми мина времето след раждането и направо настръхвам, като си помисля, че така бързо ще мине и следващата година.

# 481
Успокоих се малко. То наистина понякога няма как, сега слагахме капки, мина с дистанционно, с часовник, песни... Ама снощиии няма шанс... Имам чувство за вина пак, че съм го уплашилс и стресирала. На кучето си не съм давала така лекарства... Ужас направо Disappointed Relieved
На всичкото отгоре ММ никога не е давал лекарства и снощи аз го държах, когато имахме възможност му казах "давай Панадола" . И той с целия си... Го изстреля директно в гърлото, Божидар се задави, ММ се уплаши, последва пищене.. Абе страшно беше Disappointed

Още един въпрос, всички ли са нервни.. Не майките, за вас знам Grinning
Бебетата, нервничат ли с крачета почти за всичко, ритане, монотонно, докато яде, докато чака нещо, докато стои ей така... Полудявам като го видя.

# 482
Аз още не съм чу давала лекарства орално, прекалено рано ми се вижда. То зор виджам храна на малки парчета да му дам, какво остава за лекарство. Все още си карам на свещички в дупето, не ми е любимо в никакъв случай, но минава без драми и той се успокоявя бързо. Имам винаги парацетамол и нурофен за бебета.
Иначе и ние имахме ужасна нощ, и отвратителен ден днес до сега. Не знам какво се всели в това дете, но иска само на ръце. Иначе рев, дори и сега докато пиша това.

# 483
Моя син не само с крачета,но и с ръчички все едно кара мотор,а като го сложа да легне да го преобувам ужассс,все едно го бия така плаче
Успокоих се малко. То наистина понякога няма как, сега слагахме капки, мина с дистанционно, с часовник, песни... Ама снощиии няма шанс... Имам чувство за вина пак, че съм го уплашилс и стресирала. На кучето си не съм давала така лекарства... Ужас направо Disappointed Relieved
На всичкото отгоре ММ никога не е давал лекарства и снощи аз го държах, когато имахме възможност му казах "давай Панадола" . И той с целия си... Го изстреля директно в гърлото, Божидар се задави, ММ се уплаши, последва пищене.. Абе страшно беше Disappointed

Още един въпрос, всички ли са нервни.. Не майките, за вас знам Grinning
Бебетата, нервничат ли с крачета почти за всичко, ритане, монотонно, докато яде, докато чака нещо, докато стои ей така... Полудявам като го видя.

# 484
С ръце освен видимо да хвърля и блъска това което му давам, а той категорично е решил, че няма да яде, няма да ми даде да сменя памперса, няма да да го преоблека. Чак ме гледа в очите и се започват краката, нервното ритане. Почти всеки път докато яде го прави постоянно, страшно изнервя.

Не ми дава да го приспивам. Голям рев на първата дрямка , баща му го взе и заспа за 2 мин.... Коя съм аз пък, че да го приспивам.... Нито се успокоява в мен, нито нищо... По добре не съм се чувствалс никога....

# 485
Няма за какво да се обвиняваш ,явно е някакъв период и ще отмине
С ръце освен видимо да хвърля и блъска това което му давам, а той категорично е решил, че няма да яде, няма да ми даде да сменя памперса, няма да да го преоблека. Чак ме гледа в очите и се започват краката, нервното ритане. Почти всеки път докато яде го прави постоянно, страшно изнервя.

Не ми дава да го приспивам. Голям рев на първата дрямка , баща му го взе и заспа за 2 мин.... Коя съм аз пък, че да го приспивам.... Нито се успокоява в мен, нито нищо... По добре не съм се чувствалс никога....

# 486
Мажик и преди съм казвала, че ММ много по лесно преспиваше каката от мен. И аз като разбрах това я хранех и му я връчвах с най-голяма удоволствие. Така той се спасяваше, а аз имах време за себе си или да видя баткото на спокойствие. И я успокояваше по лесно, защото аз бях почти постоянно изнервена.

# 487
  • Бургас / Славейков
Помислих ,че само на мен не ми се връща на работа,но като ви прочетох се успокоих.С ММ също в единия от магазините ,в които ходя работим заедно ,е сега вече когато ми почна майчинството той е на друга длъжност ,но все пак може да се засичаме.Макар че като излязох е болничен никой не взеха на мое място и карат без 1човек ,което ми подсказва ,че като дойде време и трябва да се връщам може и да ме махнат.А и също искат да съм шофьор ,а аз не съм.Записах се ,за да не ме изгонят от работа ,но го изкарах до половината и нещо не се получи.Колкото бях шашната,и един инструктор ми се падна,при него няма да изкарам курса и повече не отидох .Може би до другата година се навия сама да се запиша пак.
За нервниченето и Митко прави така.Рови с крака ,аз го оприличавам на някакъв разярен бик.GrinningИ също върти ръце .Пък най обича да го носят.От днес оставаме двамата и кучето.Каката отива да работи и идея си нямам какво ще правя с кучето ,как ще го разхождам сутринта.Следобед го разхождам докато спи Митко.Таткото е на работа ,а и той не се занимава с песа.

# 488
  • Велико Търново
Аз в повечето случаи я държа за една ръка, че така е по- внимателна и върви доста по- добре. Иначе с две се лигави, бърза, клати се, абе върви като пате 😃.

Снощи при нас беше добре, ама чак ме е страх да го кажа.
Иначе тези дни когато не спа през нощта ме удряше здравата.  Не стане ли по нейната шамаросва, рита и се изпъва назад като струна. Много се надявам просто да минават през това докато растат, защото направили ни тези номера като по- голяма, не знам.

Иначе от едно скоро време като яде в столчето и се почва един рев и ритане, колкото и да не искам ѝ откопчавам коланите да си играе с тях и помага. В количката пък като яде така се изляга, че не мога да ѝ дам да яде, ако стегна коланите на пък реве ...

# 489
Само ще кажа, че миналата година по това време бях изнервена, защото трябваше да лежа почти постоянно, а сега съм изнервена, защото не мога да седна. 🤣

И да сърди се и реве със сълзи като не е на нейното.

# 490
Аз да попитам като давате кисело мляко с бисквитки по колко добавяте?

# 491
Момичета, тук не е подходящото място, но имам едни познати в града от Венецуела, родители с 5 деца, свестни хора, мъжа много работи, жената за сега не работи, целия град ги знаем.
Моя приятелка, днес е пуснала пост, с който иска да им помогне,  пералнята им се е счупила и майката пере на ръка дрехите на 7 членно семейство. Не мога да си представя, колко ѝ е трудно. Нямат финансова възможност да си купят нова или втора употреба пералня, старата не може да се ремонтира. Та моята приятелка пусна сметката на жената от Венецуела, ако има желаещ да я подкрепи. Само да кажа, че жената не търсила помощ  а се е оплакала на приятелка, моята приятелка е поела инициативата сама, първо попита в групите на Видин има ли някой стара работеща пералня, но няма отзовали се, за това пусна сметка, дано се съберат пари поне за втора употреба пералня, ще напиша сметката на лично ако някой иска да помогне!
Една пералня не е чак толкова скъпа вещ, реално 300 човека ако преведат по 2 лв ще се съберат парите за нова, гледам че за сега само няколко майки са писали че се включват в каузата.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 18:04 от Lizi:) :)

# 492
Привет, дами 😊 Още не съм мислила за рождения ден, но ние имаме доста време до 19 август. Само съм запазила църква, че нали ще е съчетано с кръщене и сме обсъдили в кой ресторант ще сме евентуално. Вероятно ще се върна на работа след Нова година, мисля го всеки божи ден. Надявам се да е на ново място,  вече нямам какво да дам на сегашната си компания и повече нямам накъде да раста там. Обмислям и малък собствен бизнес, но още не съм направила калкулация каква ще бъде инвестицията. Така и така направих рестарт с бебе на 40 години, сега е времето да зануля и досегашната си кариера, пък ще видим какво ще измъдря като наближи съвсем 😄 Бебето е много слънчево, усмихнато и спокойно, рядко се ядосва, но само се мръщи или ми подвиква. Дразни ме каката. Чакам я сега да се прибере от занималня и я почвам със скандал, изтощих се да прибирам салфетки, гердани и моливи от цялата къща, включително от банята, вече 8 години. Отгоре на всичко, вече две седмици доста ме болят яйчниците, а правих операция през ноември и уж всичко беше чисто и точно. Та и на лекар ще трябва да вървя. Свекърва ми идва утре и ще ни е на гости може би до сряда, взела съм билети да я водя на концерт на Том Джоунс, ама да доживея до понеделник. Ох, оплаках се, а хич не обичам 🙄 Милото, знам ли и аз колко бисквити 🤔, аз каквото и да приготвям, гледам да е тотал към 200 грама, пък от кое колко, както ми дойде.

# 493
Аз киселото мляко го давам чисто или с плон към него ,защото ме е страх от вечния запек 😨
Като се замисля тея малки човечета от сега не дават да им де смени памперса или да ги преоблечеш е какво ли ще е като проходят тогава ще е мисия невъзможна 😃

# 494
Моето диване иска цял ден да сме навън. Вкъщи мрънка, тръшка се, навън е най-щастливото и усмихнато дете. Аз не мога цял ден да обикалям, излизаме за час-два по два пъти, ама пак е недоволна. Вчера за пръв път се разрева на тръгване от площадката, не очаквах да е така скоро 😃 много е социална, дай ѝ да я закачат, да пуска усмивки, да зяпа.
Момичета, нещо се объркаха интервалите, за дневните дремки заспива за 5-10 минути с интервали 3 и 3:30, обаче преди нощния сън няма заспиване, отива на 5 часа и повече. Допреди няколко седмици я слагах на 4тия час и заспиваше, сега я приспивам по един час, тя се катери, обикаля леглото, върти се, чудо е. Според вас къде трябва да разбутам нещо? И това въртене нощем ме влудява, постоянно е на 4 крака готова да тръгне да пълзи или с вирнато нагоре дупе.

Общи условия

Активация на акаунт