Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 11)

• 18 984
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Лизи това не ми прилича на нахапано от комари, да не го е полазило нещо друго. По добре да ги види лекар. Лично на мен финистил ми прави проблем и се възпалявам. Използвала съм за децата на Бочко като бяха бебета и на мен ми хареса. Сега за големите използвам Псило балсам, но той е 2г+.

За топчето не знам, по добре също да я види. Не го пипай и не го масажирай. Моите имаха зад ушите, но по надолу сякаш бяха. Бяха меки на пипане, докторката каза, че са лимфни възли и в процеса на зъбоникнене и при разболяване при повечето малки деца се уголемяват, да не ги пипам. Бях се шашнала яко с баткото.

# 556
Топчето ми изглежда като мастна тъкан,но нека педиатърката каже ,ако не желае да ви запише час за утре то идете в спешното ,знам,че има много болни,но ако нямаш друг вариант,при нас винаги на малкия му става нещо събота или неделя и се принуждавам да ходя до спешното.

Исках да питам дали някой е давал от тези кремчета на Nestle и какво мислите за тях
Писах на педиатърката, но чакам отговор, вчера на Яна бяха така пъпките и ми каза да мажа с фенистил гел, днес са оттихнали на Яна... Но на Сами са по зле. Топчето на Яна видяхте ли го зад ухото, много зле ми изглежда.... Дано педиатърката ми отговори скоро.

# 557
Ох, бях забравила какво са комари. Тук няма и ми напомнихте да се подготвя за бг.

Кате, от къде го купи твоето? Аз тук не знам какво ще намеря, понеже няма комари и се продават само за отпуски разни неща, ще кажа на мама да купи от Бг. Някой позвал ли е разни ултразвукови гривни?

Лизи, родителите на ММ живеят точно до язовир на Днепър и от другата им страна минава друга река, та в техния двор комарите са с размер на врабчета и мега свирепи. И най-интересното, хапеха само мен 😂Та само от тези комари получавам алергия- зачервявания като при Сами. И друго,  след 2 седмици при друг възбудител на алергия (например свежо окосена трева), пак са се връщали пъпките и са ме сърбели. ММ ми беше дал нещо ветеринарно😂 да ги мажа, аз пробвах и с фенистил и алергозан, но нищо не помогна.
За Яна иди на лекар, тук няма смисъл да гадаем.
 Ох, Михаил от 2 дни съвсем си смота режима. Нещо от 5ч сутринта започва да спи неспокойно. Тази нощ ще пробвам да сменя памперс преди 5, да видим, може със сухо дупе да му е по-спокойно.

# 558
Не искам да ходя в спешното, щото е трагично, последния път с вирусите за повръщане ходих, почти не им обърнаха внимание, търсиха какви лекарства да им предпишат от гугъл и накрая ме овикаха че съм направила стъпки в кабинета и трябвало да се чисти, навън валеше  а пред болницата е тиня, отидох с кола, не съм била да копая двора преди това. В крайна сметка им предписаха само вомитусхил капки, които не помагаха.... Аз също съм ги пила по време на бременността, помагат за 10 мин и после пак повръщаш, такъв беше и при тях ефекта. Ще изчакам педиатърката, попринцип винаги ми отговаря, дано и сега отговори. Краен случай спешното.

# 559
Вещице в България във всяка аптека има против комари. Аз съм взела лепенки и слагам на блузката на гърба, 72ч им е трайността. Малката не е хапана, ама може да е като мен и нищо да не я яде. За големите съм взела гривни, имат тук там по някое ухапано, но нищо не е, обикновенно стават на решето. Лепенките тази година са ми от Китай, но онази година за каката ги купувах от аптека, направо се родих с тях.

Лизи за повръщане искай задължително свещички за децата, капките не вършат никаква работа като е острата фаза на повръщането. След това вече стават. Аз ползвам тези.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010000648
Или това:
https://apteka.framar.bg/30001015/%D0%B2%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BA … 40-%D0%BC%D0%B3-5

Но предпочитам първите.

# 560
Болибон, я покажи гривните. От къде са? Аз за себе си се интересувам 😂

# 561
Болибон, тогава на следващия ден педиатърката ни предписа втория вид, определено имаше повече ефект от капките.

Ей това съм взела да закача на количката, 2 бр. Приятелка ми ги препоръча.

отделно ще пръскам със Занзи (него педиатърката ми хо препоръча) дано ги опазя, че комарите са страшно много.

# 562
Болибон, я покажи гривните. От къде са? Аз за себе си се интересувам 😂
Тези са за момчетата, моя син и племенниците ми.

https://subra.bg/bg/lichna-grija/repelenti-i-insekticidni-prepar … c-i-menta/4/14852

Тази е за дъщеря ми, че другите са и много големи на китката:
https://galen.bg/aroma-difens-repelentna-silikonova-grivna-spirala

Лизи аз взех същото за бебето, ама го забравих на Варна и затова слагам лепенки.

Майка ми не иска нито гривна, нито лепенка (поръчала съм 300 от Китай) и си капе на блузата лимонена трева. Откакто и я донесох преди 2г постоянно има вкъщи.

# 563
  • Велико Търново
Ради, ние сме с плочки в хола, цяла зима не можах да я опазя да не слиза от килимчето, все на плочките стоеше. Вече е топло, а и не е хубаво да се изнежват.

Милото, аз пък ме е страх да върви горе по дивана, че точно от там ако падне на плочките ще стане голяма беля.

Иначе за разхвърлянето няма да се отърве твоята приятелка, като проходи трудно ще я ограничава.

То и аз до скоро не давах в ръка, първо че не исках да се цапа 😃, второ че ме беше страх да не се задави. Ама няма да се отървем нито от едното, нито от другото и вече давам без да гледам колко е цапана, после я мия.

Вики слиза и тя вече с дупето назад, баща ѝ я научи така да слиза от един надуваем дюшек и сега даже от спалнята така се опитва (но винаги я придържам, че е високо).

Закуска около 160+ някакъв плод, основното е около 190, супата около 150. ЗС не съм теглила, но тя и не ги яде всичките кремчета от кухнята.

Вечерята яде различно, към 17-18 часа, понякога и по- късно съм давала и са се засичали с млякото, понеже без него не заспива .

Ради, пробвала ли си да даваш непюрирана храна, Вики вече отказва пюрета.

Лизи, можеш да пробваш да махнеш АМ сутринта и да го заместиш със закуска. 11,11 и 30 часа да е  обяда, 15 часа СЗ и вечерта вместваш вечерята. Млякото в 23 часа си остава .

Дано лекарката да ти отговори, аз имах топче , но беше по- различно и точно на сгънката отзад на ухото.
Ако все пак не отговори заведи поне Сами да го видят, щом се влошават пъпките.

Вики ако изпие и 60 мл вода на ден вдигам купон 😃.

# 564
Болибон лично аз ефект от тези лепенки не виждам,но знам ли може да съм попаднала на кофти партида.

Лизи аз ако бях аз нямаше да имам колебание и бих ги завела в спешното,но аз съм голяма паника🤷♀Аз за най-малкото я водя на лекар,не се наемам да и давам нищо. Все пак е бебе. Да споделиш тези джаджи дали имат ефект за количката,които си взела.

Ради тези кремчета съм гледала преди,но не съм давала. Не бих дала за сега,но това е мой избор разбира се!

Пламинго викаш да се радвам за 150 мл вода😃Не знам как да я накарам да пие повече😃Варират между 100-150🤷♀

Вещице за синът ми преди редовно съм използвала от тези гривни и съм доволна. Той беше като мишена за комари с гривна и мазила имаше ефект☺

# 565
Лизи, ще се повторя. Лекар най добре не мога да помогна. Вещица е казала при нас няма.
Божидар има пъпчици нагоре по дупето от претопляне. Но не мога да направя нищо повече. 1 седмица вече спим на 28-29градуса. Вентилатори, купи с лед, климатик някакъв взехме... Нищо не помага, въздух няма вкъщи , не знам как целия не е в пъпки. Днес е по добре... 27градуса в спалнята Disappointed
Страх ме е да правя течение, че сополите тъкмо намаляха.

Той днес става на 11 месеца. Като се събуди ще направя опит за снимки Grinning  
Много се пуска днес, чак ме бута да не го държа, но на секундата е залитнал...
А този уолкър ще го изхвърля. Толкова го дразни и ядосва, че не знам къде да го скрия вече. Нито може да го бута, нито да тича дори вече с него. Иска да го носи, ама как като е колкото него Grinning... Блъска го в краката си, върви с него, хвърля го и започва да се тръшка. Започва да го върти, върти гумите, и накрая пак нещо го дразни и започва направо с шутове... Голяма драма. Подарявам го Grinning

Честита месечинка и на Ади вчера Blush

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 16:29 от Miss AG

# 566
После ще се върна да чета...
Педиатърката отговори
"Утре на дерматолог
Топчето е лимфен възел, който е реагирал на обрива с уголемяване."

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 21:58 от Lizi:) :)

# 567
Лизи, добре че не е решила сама да лекува. Друго е да го види специалист. Дано не е нещо сериозно.

Меджик, при нас лятото свърши 😂 Супер приятно е времето, даже вечер е прохладно. Та идвай направо тук, да гонят заедно кучето малките калпазани, а ние - аз ще пия вино, ти ще пушиш (имам клюкарски балкон) 😂

Мерси за препоръките момичета, ще си запазя каквото сте препоръчали и ще кажа на мама да купи преди да идем.

# 568
Пламинго, за сега ще останем без вечеря. Но иначе само това е варианта да вмъкна и нея. За сега баща им ги храни сутрин с АМ за да спя оше малко. Като се сетя, че трябва да ставам в 6:00 и да  правя закуска лошо ми става Joy пък и както ги храня по час и половина г два Dizzy Face сега като имат три заместени хранения и съм ги хранила по супер много време, вечерта съм много изнервена и измъчена Joy
Утре ще закача тези неща на количката и ще сложа комарника Joy усещам че яко ще се филмирам и много ще ги пазя от тук нататък.  Не вярвам да е сериозно, на Яна вчера и бяха такива пъпките като на Сами и оттихнаха до днес, само пъпката на носа и седи, прелича на Рудолф.
Иначе спешното не ми е вариант, те са в краен случай. Сега пък срещнах в магазина една приятелка и тя каза че като са ходили в спешното, вътре в чакалнята е било ято от комари, най много да ги изядат още.

# 569
Хаха Вещице много добре звучи, не си казала на ММ не сме дошли. От месеци разглежда къщи и иска да живее в Шотландия много. От три дена не спира да ми повтаря да те питам да ни приютиш Joy
Шегата настрана, наистина много иска да се местим там.
Аз много отдавна бях сънувала, че сме ви на гости. Аз наистина пушех Joy , но ти не пиеше, а кърмеше на един дувар Joy

И при нас се разхлажда вече, но още не се диша. От 30 сме на 26-27градуаа днес...чакам да завали всеки момент. И дано не спре скоро (не съм вярвала, че ще го кажа, но имам нужда)

Общи условия

Активация на акаунт