Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 11)

• 18 984
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Ради, абсолютно нормално е.. Габи така пълзеше в началото, легнала, понякога с единия крак и се влачеше. После започна на 4 крака. Нормално е.

Мале, Милото, луда работа 😀 и аз я оставям навсякъде, понякога намира орах и го лапа. Последно на една площадка се опита да лапа джанки. Също е боса постоянно, не се притеснявам от пода и студ. Абсурд да я ограничавам. Имаме и 2 стъпала, постоянно е там.. слиза по дупе вече.

Честит зъби и пълзящи деца!

# 541
Оу червенокоске и аз не обичам заведения, в които се пуши, после смърдя на гад Joy то май тук няма вече такива.

Иначе и ние не бихме спали при свекървата, щото се пуши на всякъде, но за един час на проветрено няма да им стане нищо.
Попринцип сме ходили дамо 3 пъти от както са родени Joy
За по площадките може да се избягва пушенето там, но не и на всякъде.
Ради и Сами преди дни правеше така с краката, вече не.

Яна днес се научи сама да се изправя по мебелите, след цяла седмица опити и падания. Сами няма такива мераци.... Педиатърката оня ден ми вика " спокойно ще го научиш да става, ще го научиш на всичко, просто си е по мързелив, само на работа не знам дали ще го научиш". ужааас, беше шега, но мо стана лошо.

За ходенето на пода, ние сме с ламинат вървят на всякъде, но вкъщи е 25 градуса. Играчки също хвърчат на всякъде... Няма как да ги огранича. Чистя всеки ден със стирка и прахосмукачка. Исках още да пиша, но забравих какво Joy

Редактирам, сетих се... Днес им направих някакъв блювоч за закуска, ама взе че им хареса Joy
Извара, бисквити, банан, авокадо и понеже порцията беше недостатъчна и гъста,  добавих 60 гр безмлечна каша от овес с тяхното ам. Не знам до колко е здравословна тази закуска.... Но гледам, че си я изядоха.
Сами от няколко дни пак повръща, явно сме раздразнили рефлукса, по един, два пъти на ден. Но направо ми става лошо, като го храня цял час с пюре и той накрая повръща всичко...
Имат някакви пъпки, май е ухапване от комар, онзи ден ходихме до кауфланд на бързо, той ми е буквално пред блока, но не сложих комарник и явно са ги нахапали, тук е ужас от комари. Днес ще дойде мазилото което съм поръчала Занзи за комарите и а дерма ( за атопична кожа) слънцезащита. Ще пусна снимкинна пъпките, по няколко са, не са из цялото тяло.

Тук е нещо страшно, дано спре да вали, има яко наводнения, в близките села излизат реките, порои, затворени пътища. Няма как да се излезе от Видин. Брат ми вчера беше тръгнал да се прибира от София и трябваше да мине през Сърбия, за да се прибере. Всички пътища бяха реки....

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 14:46 от Lizi:) :)

# 542
Ами не се бъркам,понеже всеки е свободен да гледа детето си както иска. И аз съм учудена. Добър човек е,но има своите странности,както и аз си имам😃. Никога  не е давала на детето храна в ръката. Скоро се реши да и даде коричка,но малката я гледа като голям камък. Не и харесва идеята дето да се цапа с храна. Пламена не е захарвана по метода ЗВБ,но все пак и давам в ръчичка неща и сега знае като дам нещо си хапва.Може би зависи от детето🤷♀

# 543
И моя Вики много обича да му давам коричка хляб чак започва да плаче ако не дам,но мм го е страх да не се задави и спрях да давам 🤷‍♀️ моя син успя да направи първата си беля,не знам какво ме чака като проходи

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 16:07 от Radii99

# 544
Лизи, не ми се мисли какво е при вас. И как се ослушват с това пръскане за комарите. Все дъждът им е виновен Sad.
Пробвай да капнеш капка лавандулово масло  на вас, около китката или на вратът, а на децата капка на дрехата.

Лизи, моя по-тежкия пълзеше и сега понякога пълзи войнишката.
Отслабна обаче и се изправи на четири крака. Сега тръгва на четири и като иска да е бърз почва войнишката.
В тоя ред на мисли се притеснявам дали се хранят достатъчно, че спряха а наддават.

Вашите деца какъв грамаж изяждат? И в колко часа вечерят твърда храна и след това кога пият мляко?

# 545
Моя син рядко яде пюре а ако пък яде то е вакс 100гр,днес примерно изяде 3 лъжички и през цялото друго време е на кърма ,вечеря все още няма ,защото той няма нито заместена закуска нито обяд иска си само гърдата та не знам кога ще прояде това дете 🤷‍♀️

# 546
Joy, комарите са ужас, чак толкова не е имало от години, няма как да излезнеш без да си се напръскал с нещо против комари и въпреки това пак са ме изяли през дрехите, дори вчера в поройния дъжд хвърчаха покрай мен комари, за капак нивото на Дунава се е качило много и в най хубавия парк на Видин са излезли яко водни змии...

Мойте ядат по 170 - 200 гр пюре и каша и закуска, по често си изяждат 200 гр., не съм започнала да давам вечеря,  дори на скоро заместих закуската, АМ също пият по 180 вода +6 лъжички. Старая се да изяждат общо по 1000гр/мл на денонощие, но обикновено изяждат около 900-950гр/мл и мойте са качили по 100 и 140 гр този месец, трябва да увеличат храненето, но не виждам как.
Сутрин първото хранене е в 7:00 АМ 200мл
Второ 11:00 - закуска
Трето 15:00 - пюре
Четвърто - 19:00 каша
Последното е около 23:00 - 23:30 пак АМ
Не виждам как мога да заместя скоро вечеря, просто няма къде да я вместя.

Момичета преди малко мазах на децата пъпките с фенистил и напипах на Яна зад ухото много голямо топче, твърдо като камък и доста подуто на горе. Тя и преди е имала нещо като мастна тъкан отзад на главичката, но това като че ли не е същото и е доста по голямо.
А пък Сами днес си бръкна много жестоко с една играчка в окото сега му е леко подуто, доста червено и постовнно сълзи, ще видя утре как е и ако няма подобрение ще търсим лекар и за топчето и за окото.

# 547
Пламена хапва за закуска,обяд,вечеря по 200 гр. Сз е според зависи,но я давам около 180гр. Вечер се буди и пие 210 мл със 7 лъжички☺Вечерята е постна и не и стига,не я засища хубаво.☺
Тя има проблем с приема на вода. Приема по 150мл което за мен е малко. Не знам как да я накарам да пропие повече 🤷♀

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 09:46 от Милото

# 548
За комарите помага етерично масло от лимонена трева (цитеонела). Те и повечето неща против комари са с него. Майка ми ходи цяло лято накапана с него, че иначе я изяждат.

# 549
  • Пловдив
Лизи, с твоите малчугани дано всичко е наред и не се налагат допълнителни мерки. Аз още не съм разбрала що е това комар 🙂 Не сме хапани, но сме подготвени. От форума рових (или от фейсбук в някоя група) и си харесах едно спрейче против комари. Още не е изпробвано.

Йоанна пълзи из целия апартамент върху паркета. Килимчето, което бях купила, го ползваме само, ако излизаме на терасата да си играе там. Мястото пак е недостатъчно за нея: все търси начин да отиде да си играе с джапанките, или с някоя китка 😄

Йони е с четири хранения, като само едно е мляко, но вече не е достатъчно млякото. Правя ѝ 240 мл, а тя търси още. Започнах да замествам вечерята от две вечери. Струва ми се рано, исках поне да направи годинка, но се водя по нея и щом търси още, мама замества. Иначе прави 11 месеца след 2 дена.
Другите хранения са по 200-220 гр. Откакто пълзи, я гони вълчи апетит.

Вода пие всеки ден различно количество. Предлагам често.

# 550
Поръчала съм спрей Занзи и едни дето се връзват на количката за да прогонват комарите. Днес пъпките на Сами са по възпалени...

Мажа в фенистил гел, на Яна като че ли затихват.
Обаче вчера намерих на топче зад ухото на Яна... твърдо е като камък, подуто,  колкото нокътя ми на малкия пръст. Това въобще не е нормално, там има и пъпка. А топчето е до пъпката, така че не мисля че е от пъпката, а и е страшно твърдо, не е като пъпка, кожата е чиста от горе. Отзад на главата  преди имаше мастна тъкан, топче, което като го пипнеш се движи, то ѝ мина, но това не е такова подвижно, мисля че не е същото, много по голямо е.

# 551
Lizi не изглежда добре,най-добре да ги погледне лекар . Бързо оздравяване и дано не е нищо сериозно 💗

# 552
Lizi, подкрепям и аз горното мнение, нека ги погледне лекар. На една от пъпките на Сами не ми харесва зачервяването по краищата на самото място. Изглежда ми да е направил лека алергична реакция от многото ухапвания.
Може и да не съм права разбира се.

# 553
Писах на педиатърката, но чакам отговор, вчера на Яна бяха така пъпките и ми каза да мажа с фенистил гел, днес са оттихнали на Яна... Но на Сами са по зле. Топчето на Яна видяхте ли го зад ухото, много зле ми изглежда.... Дано педиатърката ми отговори скоро.

# 554
Писах на педиатърката, но чакам отговор, вчера на Яна бяха така пъпките и ми каза да мажа с фенистил гел, днес са оттихнали на Яна... Но на Сами са по зле. Топчето на Яна видяхте ли го зад ухото, много зле ми изглежда.... Дано педиатърката ми отговори скоро.
И според мен лекар да ги види е най-удачно. Иначе аз взех лепенки за количката,но нищо не помагат,поне не съм видяла да прогонват нещо. Също съм взела и на Бочко едно гелче за след ухапване,което е с лавандула☺Дано се оправят бързо децата

Общи условия

Активация на акаунт