Сняг навън не ще да завали, а ЮЛЧЕТО годината преполови!

• 8 846
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
ето какво забравих
напълно съм съгласна със синео4ка и Бета аз също съм живяла в тези времена на нямане на режим на тока ние се родихме от както имаме газ така че тези хигиенни навици си е и до възможност (е и до възпитание да не споменавам някой хора от моето обкръжение)
НАН не знам дали трябва или не но имам бегъл спомен че всяка дупка на ухото намаляла слуха и не било хубаво в ранно детство ама не съм много сигурна лично аз съм със три дупки на едното ухо и не чувам само тогава когато не искам Joy
prascho за пюретата и аз съм чувала а и практикувам като jorji но пак ще има разногласия така че ако искаш пробвай и двата варианта и бебчо ще ти покаже от кой ще му е по-добре Peace

# 61
НАН виждам че още си тук исках да те питам ти по-колко кисел даваш защото ми се губи нещо за сега давам една кафяна чашка и после 150 мляко

# 62
Привет и от мен!

Честито на днешните половингодинчовци!

тук духа ужасно, но всъщност не е студено и вече си направихме 2 разходки Simple Smile

За захранването аз съм чела, че ако искате да заместите по-бързо ядене - предлагате пюрето или кашата преди млякото, ако не искате да замествате - след. Из темата за захранването бях чела, че общо взето се предлагат около 1.5h след кърмене. За мен така обаче става едно почти постоянно ядене и не съм сигурна още аз как ще действам Thinking

За обиците, аз не мисля да слагам засега - като порастне ако иска - тогава ще и пробия ушите. Аз си ги пробих сама на 12г и преди това съм си била хубава Joy

# 63
  • somewhere over the rainbow
Нова среща Mr. Green
А също и за проходилката не ми е много ясно от кога мога да му купя,тои след няколко дена става на 7 мес.Време ли му е вече?
Време му е, време Mr. Green Peace
Аз днес взех купони за кухнята, та от понеделник и ние сме "на ресторант" Sunglasses. Тук е след 6-тия месец, 80 ст., 3 яденета - супа, манджа и десерт. Ети, при вас как е и как ще ги разпределяш в деня тези яденета? Аз мисля така: за обед половината супа и основното ястие, следобед-десерта /крем ли, кисел ли/ и привечер /19,30-20 ч/ другата супа...и преди лягане цица. Ама тя Дая ще ме води де.
Абе момичета, вие плащате ли потребителска такса 2 лв за кръвта и урината? Майка са я накарали да плати и тя си ги е дала като "Отче наш". Ама трябвало ли е, не ли? newsm78 Вече съм забравила как стояха нещата.
Ели, ми ще си пипат обичките, ама те като са топчета, кво като ги пипат hahaha
Иси кам, първо сучем /незнам колко/ и после около 200 мл. кисел /може и повече/. Но тя пък Дая нали е прославена с апетита си... Blush

# 64
  • През девет земи в десета
Nan,аз плащам потребителска такса и на личната докторка на Цвети,и после за кръвта пак.Май децата не са освободени от нея.
Ми то глутен няма само в ориза и царевицата,а кашите за над 6м. съдържат пшеница,съответно и глутен.Да не говориме,че 2/3 от пюретета съдържат нишесте,особено българските на Ганчев и на тях не пише дали е царевично или пшенично.

# 65
Момичета,завиждам ви(благородно,разбира се)!Гледам доста добре се справяте със захранването,а аз още не съм започнала.Към края на месеца мисля и аз да започвам вече,но как ще се справя изобщо не ми е ясно! ooooh!Ако има нещо май ще прибягвам до услугите ви Laughing.
Да ви питам нещо пак във връзка с изследванията-трябва ли да нося направление от педиатърката?Тя само ми каза да се кача на втория етаж на поликлиниката,а за направление нищо не спомена.

# 66
  • София
pigi, не се плаща потребителска такса за дете, ние не плащаме, за изследванията не знам, другата седмица ще ходим
а глутен няма и в елдата и май в просото

# 67
  • София
За захранването аз съм чела, че ако искате да заместите по-бързо ядене - предлагате пюрето или кашата преди млякото, ако не искате да замествате - след. Из темата за захранването бях чела, че общо взето се предлагат около 1.5h след кърмене.

Така е, зависи какво искате да постигнете - ако искате само да опитва храните, както напоследък се смята, че трябва да е до една годинка, се дава пюре/каша след кърмене, напр. половин-един час след това. Ако искате да заместите хранене - кърменето след храната.

# 68
Ние не плащаме като ходим при педито, но за изследванията наистина се плаща 2 лв и отгоре на това направление,сигурно без направление е по-скъпо!
И Юлия днес яде глутен!А някои мами ме гледат като от космоса като кажа глутен!Найстина булшенството от майки дето нямат нет не знаят много нови неща, но и така са си добре!То май колкото повече знаеш е по-лошо! Thinking

Свалих си Word и видях картичките листовки, а защо да не е добре думата инвалиди?Кой беше казал!Как да се пише иначе newsm78

Нан ти попара от колко време даваш та почвате кухнята  горе долу?Аз мисля да подавам 1 месец попарка и тогава кухня на 7 навършени!И тук е основно,супа и десерт!Майките дават основното на обяд десерта след обяд а супата вечер или десерта вечер супата следобяд!Ще видим как ще ги даваме де да стигнем до там?

# 69
  • През девет земи в десета
pigi, не се плаща потребителска такса за дете, ние не плащаме, за изследванията не знам
Е,при нас си я искат най-официално,касова бележка естествено не ни дават,но не ми се разправя за два лева.То за тва сме на тоя хал,щото си траеме. Sick

# 70
Пепи, на нас лекарката ни каза след 1 седмица от въвеждане на пюрето да заместим обедното хранене.
Jorjito аз купувам пюрета на Ганчев.  В началото и аз търсих без захар, но то има толкова малко количество, че вече не се втелясвам.
St.g. много лошо, това е най-гадно  когато на детенцето му има нещо. С антибиотик няма ли да се оправи веднага? Защо чак до годинка?
Foquita, в началото давах по 1-2 лъжички пюре от ябълка, на Ева също и се появиха силни колики. Но после вече нямаше проблем. Въвеждам новите храни през 5 дни, но аз не съм давала кой знае колко неща-плодови от ябълка, круша, синя слива и веднъж шипка., а от зеленчуковите тиква, картоф и морков.
Диди, на Ева също и е любимо да се завива през глава с каквото и попадне и да маха с ръчички

# 71
    newsm51
Eli83: newsm10  за Word-a . И аз се позачудих кое му е лошото на тази дума , дори мислим за хората в затруднено положение.Хич не им е лесно и на тях Weary
Мама Дани: Страхотен подарък! 1swingОткога търся и аз такава. Сподели  моля те,  откъде я купихте тази люлка. newsm17
Днес Данката опита тиква...щеше да изяде бурканчето... какви гълтоци праскаше само  newsm81. Много я хареса , за разлика от тиквичката Sick
                              Peace Peace Peace Peace Peace

# 72
За обеците не бързам. Кой знае каква мода ще се яви докато решат да се правят на модерни. А че щяло да ги боли... тия с пиърсингите и татуировките дали не ги е боляло; ама не са се отказали.

На Бертони ни е проходилката- има още едни въртящи топки отпред...
Охооо, Диди, тоя Бертони голям мъж бе Joy НАН, виждам, че и ти си му почитателка  tongue
Диди, прочетох някъде първо млякцето, после кашата, но сега не мога да го намеря. Както Синеочка го е казала. Но явно има различни мнения.
За захранването аз съм чела, че ако искате да заместите по-бързо ядене - предлагате пюрето или кашата преди млякото, ако не искате да замествате - след. Из темата за захранването бях чела, че общо взето се предлагат около 1.5h след кърмене. За мен така обаче става едно почти постоянно ядене и не съм сигурна още аз как ще действам Thinking
Ей това 1,5 часа след хапване ми е странно. Ако хапне 5 лъжички, следващото ядене няма ли да се измести?
Bibii, не си само ти с отложения старт със захранването. Аз от много четене напълно изпростях perko

# 73
  • somewhere over the rainbow
pigi, не се плаща потребителска такса за дете,
В т'ва съм 100% сигурна и няма да си замълча ако ми искат. Амаха Crossing Arms
pigi , искай си направление, полага ви се, да не се ослушва педката Close Иначе ще е 5 лв. сигурно.
Ели, попара давам от една седмица.

# 74
на мен лекарката ми каза нищо да не плащам за изследванията. не трябва, ама ще видим какво ще стане. И ние имаме проходилка на Бертони Joy
При нас кухнята обслужва деца от 4 месец с 2 яденета - пюре и кисел, а за следващата група са 3, включват и супа. Всички майки в града са очарокани от кухнята и готвенето там. Трябва да е много злоядо бебето за да не ги яде. Не ме лично най ме притесняваше че слагат и прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт