Сняг навън не ще да завали, а ЮЛЧЕТО годината преполови!

• 8 846
  • 301
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,мами.Честити на месечинките.Да са живи,здрави и много засмяни!!!
Влизам само да жи поздравя,защото чистя,а после ще се разходим малкос  бебо,след това съм на курс-абе натоварена програма Grinning
pepi111  права си-включих се през декември,току-що си бяхме купили компа,и се регистрирах,казах ви по едно здрасти и заминахме на гости при свеки за няколко дни.И понеже не бях сигърна дали някой е запомнил,че съм влизала ,реших да почна отначало.
За сега е това от мен,по-късно ще пиша пак,стига Криси да е спокоен,че с тези зъби не се издържа.
Чао ,мами,весел и спокоен ден Heart Eyes
 Извинете ме за правописните грешки,но бързам да напиша ,та за товаSimple Smile

# 46
  Праасчо: Нашето педи ни посъветва докато го захранвам , да му давам пюретата преди кърмене, тъй като имало вероятност след кърмене да не иска да папка . А и по принцип каза, че новата храна е добре да се приема първа.Но аз му давам все още малки количества и след това той доста си поцоква .  breastfeeding
                                   bouquet  bouquet  bouquet

# 47
  • Стара Загора
Честити месечинки!
Вчера разбрах откакво ревем нощем като заклани-колики!Пустите колики ни се върнаха и незнам откакво са.Спрях пюретата ,вчера давах само каша,но Дари пак рева и като пръцна хубаво се успокои и заспа!днес няма да давам каша да видим!Моето меню си е същото така че едва ли е от кърмата,ама кой знае.
Ети 31 не се притеснявай ще порасне детето.Ние се родихме 56см ,а сега сме  70см и все ми се струва малко като гледам другите бебчовци,които са се родили по-дребни и ни изпреварват.Пък и единия месец децата растат на кг повече,а другия на см.
И аз се чудя откъде да взема домашни яйца.Явно ще си почнем с купешки.
Столче за кола и ние трябва да купуваме,а незнам какво.А и не можем да си позволим скъпо. newsm78
Аз давам първо пюрето и след това предлагам цица,но той отказва или си пийне малко.
Айде   bouquet

# 48
здравейте момичета и аз да се запиша
NAN   bouquet
аз не подхождам много смело поради простата причина че вече се сблъсках с алергиите които ми направи Марти а и на Валери след първия прием на жълтък му излязоха  две пъпчици на вратлето с връх и аз реших по-полека
когато Марти навърши 2г. решихме да му позволим малко шоколад няма да ви казвам какви пъпки какво чудо беше сега като че ли вече го израства но и слава богу той не е голям любител купуваме предимно шоколадови яйца заради играчката а шоколада за тати Mr. Green
после когато решихме да му дадем ягоди(много внимавайте когато решите да ги давате) купихме от пазара всичко на всичко изяде 2 ягодки на следващия ден беше обринат все едно е болен от шарка и започна едно чесане и плачене от начало помислехме че има някакви животинки в детската и напудрихме навсякъде но те не минаваха и тогава разбрахме че е от ягодите но самите ягоди бяха обработени явно с някакъв препарат защото после 9след доста време) му дадохме домашни и нямаше реакция та за това сега с тези яйца съм много резервирана защото ние нямаме домашни
st.g не мога да ти кажа да не се притесняваш защото знам че това е невъзможно но бъди силна за а помогнеш на мъничката стискаме ти палци  fingerscrossed и кураж
 eti_31 диди много правилно ти е написала не се притеснявай децата са така след като боледуват сега ще си навакса ти не захрани ли късно нямам спомен даде ли на мъника месо защото знам че в млечната кухня дават а това дали ще свикне си е до детето Марти всичко на всичко е бил един месец на кухня и отказа защото наистина си беше отврат и страшно солена и после нямаше никакви проблеми в детската градина
prascho отрепаме с тези свободни кокошки а кои са затворени Joy тъкмо за теб си мислех имам едно въпросче за едно цвете че съм в размисъл но после като ми остане време ще ти пиша на лични
само да не забравя
Честито на месечинките Павел на pipi,Влади на tydy,Самуил на IVAIA,Ема на valche,Цвети на pigi,Самуил на biboshka,Ели на prascho,Стамен на embo,Тарек на Elip 
много да са здравички!

бай че дългът ме зове днес ще си бъдем май в къщи защото пак сме с мъгла  bouquet

# 49
  • някъде
Аз пък давам първо цица, а после пюре  Rolling Eyes, така съм чувала че било правилно, ако няма да заместваш хранене Rolling Eyes но дали правилно съм запомнила е друг въпрос Crazy
При нас вали и засега няма разходки  Tired
Моят мъник сега има нова игра hahaha - завива се през глава с одеало, дреха или каквото му попадне, даже и с музикалната книжка  Crazy  и започва да диша тежко- като кученце, като се обърна и го видя и му кажа- махай, той маха и ми се усмихва  Simple Smile, иначе преди това разперва ръце и тропа с крачета- прави се че не може да си го махне! hahaha Даже и в момента си играем на това и той много се радва! Heart Eyes

# 50
Нанни, Диди, благодаря за отговора! Сега отивам да поровя и из библиотеката, щом има противоречие newsm78

prascho отрепа ме с тези свободни кокошки а кои са затворени Joy 

Isi_kam, това с яйцата от свободни кокошки някъде го бяха писали- в "Стършел" ли, не помня, но верно си е див майтап Joy В Била обаче наистина имало такъв надпис, че и такива яйца. Абе друго си е една кокошка да покълве покълве под слънцето, па да хвърли някой поглед в съседния двор... Joy

# 51
  • somewhere over the rainbow
Искам да сменя нашата снимка от картичката с някоя дето Юлето да гледа напред та да си я зикарам на фото хартия за спомен!На кой да пратя снимка!?
Пиши на Бибошка, тя я прави картичката, но май тя сега е доста заета и не влиза, та незнам... Thinking
Ааа, Диди, не е честно, и проходилката ви е като нашата - същия цвят дори, само играчките отпред са други  Crossing Arms
Днес най-после и аз ще кача снимки за 6 м.
А какво ще кажете за пробиване на ушите и слагане на обички в тая възраст? newsm78 Нали требе да сме 'убави Flutter

# 52
  • Варна
st.g,не знам какво да ти кажа ConfusedНадявам се всичко да отшуми бързо. Hug Hug Hug и да няма проблеми малката кукла

Prascho,аз давам първо пюре и после мляко,макар че нашето не е от цица   Sad,аз знам че при кърмените бебета е задължително да се даде първо новата храна,защото след хубавата сладка кърма после може и да не искат друго Peace
NAN,аз мисля че сега е добре да се пробият защото още не разбира много,много.после може да я е страх newsm78
От 16ч сме на консулт и после ще вляза да се отчета.
Лек ден на всички  bouquet

didi81
,май и нашата е същата/проходилката/.На чиполино ли е newsm78  newsm78 newsm78

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 13:26 от jorjito

# 53
Ха добър ден! Hug Днес да почерпят всички които стават на половин годинка и другите месечики!Днес са най- много!Да са живи и здрави!  bouquet

Нан няма ли да си ги пипат обичките, поне към годинка? newsm78
Ние нали на рожденния ден ще правим и кръщене и имен ден та преди това ще и сложим обички да е хубавка момата!

Бибошка ако нямаш време се отказвам ще я изкарам и така нашта заблеяна мома,всички гледат напред тя си гледа ръцете! Flutter

Аз взимам яйца от щастливи кокошки не от свободни!Ха ха!От паничери!Хубави са жълтъка е хубаво оранжев! newsm78

И аз си мисля че скоро ще сме на кухня че вече и се яде като седнем на масата и все на там гледа, а като и дам коричка хляб и е много щастлива,изяжда бая трохички от средата!А морков като и дам в ръката е едно гризане!Май сме готови за кухня!

Бай сега до послеее! Hug

# 54
  • някъде
пак съм аз Blush, но като си седим вкъщи е така ooooh!
Прасчо, казвай кво прочете да не ровя и аз Hug
На Бертони ни е проходилката- има още едни въртящи топки отпред но ги махнах да не се удари! Wink
Абе НАН, я да те питам аз тебе- за кого треба да сте убави, а? Crossing Arms
Ели ,сетих се вчера- майка ми държи Алекс и яде морков , атой все в ръцете я гледа и накрая взе да и тегли ръката да и вземе моркова Crazy

# 55
 А кога ги записвате на кухня,не е ли много рано?На мен ми бяха казали,че кум 10 мес.,по-рано не можело.
 А също и за проходилката не ми е много ясно от кога мога да му купя,тои след няколко дена става на 7 мес.Време ли му е вече?

# 56
St.q, Дано ви мине бързо!
Пипи, Диди, аз съм давала само първите пъти, когато въвеждам нова храна по 1-2 лъжички.След това по колкото пожелае.И до сега правя по 30-40 маьцимум гр готова каша или пюре.
Прасчо , Диди, аз скоро не мисля да замествам хранене и давам кашата или пюрето преди Ам и после дохранвам с него- колкото поиска.Вчера реших да опитам тактиката да дам само каша , бе млако после и си объркахме цялата система.Продължавам си по моя начин.
Това със свободните кокошки и мен ме е учудвало и съм си представяла на шега- те кокошките си ходят по селото където си искат , на кръчма, по петели , насам- натам и имат определен час в който се прибират във фермата да снасят  Laughing

# 57
Емили, мила да кажа аз относно твоите терзания. По вкус и цвет друзя нет - нали си чувала това. Та на въпроса ти "Как е редно?" никой не може да ти отговори не само в този форум ами и по принцип. Защото за една е редно едно, а за друга - друго. Отговори ще получиш от типа: Аз правя това и това.... Лично аз да ти кажа данък обществено мнение не плащам. Живея си живота и не си го вгорчавам с глупости. А да знаеш че и да си скъсаш гъза да угодиш на всеки не можеш.

Бета, абсолютно си права за "елементарните" хигиенни навици. Понякога не е толкова елементарно. Аз съм видяла и не толкова добри времена и знам че някои семейства нямат възможност примерно да отопляват добре и ето ти предпоставака да се попропуска къпане.

Прасчо Joy Joy Joy Joy Joy Joy А на др. ти въпрос- до годинка първо даваш да суче и после слагаш масата, след годинка - първо масата и след това да суче.

# 58
  • През девет земи в десета
Nan,и аз се чудех за обиците,Цвети и без това е без коса и все ме питат дали е момченце,хем  с момичешки дрехи уж я обличам.
И аз първо давам пюрето или кашата,ако изобщо реши да ги яде и после се кърмиме,че с тоя наш апетит ако не е гладна стои като препарирана и изобщо не гълта.
Ха,ама за малко да забравя да почерпя за половингодинката!  cook beer beer3 beer2 smile3510.
Сутринта бяхме на консултация,пласирахме се там първи в 8.30ч.,докторката направо се сбърка,нали доскоро излизахме рано за работа,бързо се организираме.Станали сме 7,750кг.и 70см.,тъкмо се бях притеснила,че почти само на кърма,Цвети едва ли наддава.А мама е свалила още три кила и си влиза вече в дънките smile3521
Ети,не се притеснявай,много си ти е добре бебчетоНе са му малко килограмите,а нормата за 6мес. е 68см.
Цвети,също има колики,май не са преставали при нас,но само пръцка и е неспокойна след хранене,тя нали не е от ревливите.
При нас от кухнята искат бележка от педиатъра за навършени девет месеца,иначе добра или лоша  и аз мисля да пробвам,докато мине на обща храна,че и без това готвя за цял полк и всеки ден.
Ст.г. дано ви мине бързо,добре все пак,че е навреме сте го хванали възпалението.
И на нас ни дадоха талон за кръв и урина,но ще го отложа за другата седмица.Кой питаше дали е задължително?Да педиатрите са длъжни при навършване на 6м.да ви дадат такъв талон.
Отиваме да папкаме и да нанкаме и после пак на компа,ей отврат е днеска времето,нали щеше да вали във вечерните часове. buria
Е,без редакция не минаваме нали и двете пишеме.

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 14:59 от pigi

# 59
  • somewhere over the rainbow
При вас как реагираха бебчетата на новите храни? Имаха ли колики и така бавно ли въвеждате всяка нова храна? Какъв интервал спазвате м/у новите храни и по колко?
Аз съм от по-смелите. Нова храна въвеждам два дни и после друга. Досега проблем не е имало /да не дърпам Дявола за опашката Twisted Evil/. Колики не е имала Дая, а тук там по някоя пъпчица се появява, ама аз не ги отчитам. Naughty

Следва частичен разбор на постовете на сваата:
[Жоржи, аз купувам на Ганчев- и плодови и зеленчукови! Затварям едното око и ги взимам Joy, толкова деца ги хапват, айде сега няма да ги отглеждаме в епруветка тези деца!
И аз тъй.  PeaceНе сме претенциозни, относно пюретата. Whistling

Пък и току що видях че съм дала на Алекс прословутия глутен! И то трети ден вече  Crazy , а аз днес го виждам! Взех му картоф, ябълка и морков и не съм прочела отзад , а то се оказа че има и домат и краве и слънч.масло и овесени ядки и глутен, ама ще видим! Thinking
Пък тоя глутен вече толкова лоша слава е добил, чак по-лоша от самия глутен Crossing Arms Сигурно половината майки в БГ /дето нямат достъп до Интернет, а такивата никак не са малко/ не знаят що е глутен и има ли почва у нас, па като гледам децата им са си живи и здрави. Голямо разтръбяване, голямо нещо пада ooooh!

На Бертони ни е проходилката- има още едни въртящи топки отпред но ги махнах да не се удари! Wink
Абе НАН, я да те питам аз тебе- за кого треба да сте убави, а? Crossing Arms
И ние ги имаме тези топки, на Дая са й много интересни бе, Диди. Досега не се е удряла, но то не е късно де Mr. Green Praynig
Требе да сме 'убави за другите мъже, да завиждат на Алекс Heart Eyes Аз така,като се глася за някъде, когато излизаме с мъж ми и той все дава зор що се моткам,за кого се разкрасявам...па аз му реча: "За другите мъже,бе, да ти завиждат". И той изпъчва гърди и се кефи. Мъжка му работа, като погъделичкаш достойнството им и са готови звезди да ти свалят. Mr. Green
И ние се къпем по-късно, преди лягане, между 20 и 22 часа - както дойде и в зависимост колко е спала Дая през деня. Иначе, Диди, мисля,че добре ги даваш пюретата-и като количество и като време Peace А млякото мисля,че е по-добре преди другото /ако не е нова храна де/. Че при нас Дая като се наяде с пюре и хич да не види цица. А като е гладна, да видите как лакомо суче. baby_neutral
Дълго стана, ама Дидито кат' пише много Crossing Arms Hug
До нови срещи:mrgreen:

Общи условия

Активация на акаунт