Сняг навън не ще да завали, а ЮЛЧЕТО годината преполови!

• 8 875
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте, отново днес!
St.g.,бързичко да се оправя Цвети!
Foquita, ние сме съвсем в началото на захранването. До сега съм дала само морков, колики не сме имали, но се появиха няколко пъпчици по лицето...Иначе нашата лекарка ни препоръча въвеждане на 7 дни на нова храна.
Prascho, няма да кажа нищо по-различно от момичетата до момента. Аз лично първо кърмя, после давам пюре.
За потребителските такси и за таксите за лабораторни изследвания вижте тук: http://www.nhif.bg/bg/default.phtml?w=1152&h=830 - в ляво - За пациента - Потребителска такса
Bibii, педиатърката трябва да ти даде направление за вземане на биологичен материал. Но защо до сега не сте го направили, тези изследвания се правят в 6-тия месец?
За обеците не бързам. Кой знае каква мода ще се яви докато решат да се правят на модерни. А че щяло да ги боли... тия с пиърсингите и татуировките дали не ги е боляло; ама не са се отказали.
thumbsup
Jorji, това за мазилата на Бюбхен сериозно ли- за кофата, де? Има една мама в продавалника, която търси бебешка козметика за дечицата на своя приятелка, самотна майка...
За думата ИНВАЛИД, Fiona е разбрала много добре какво имам в предвид. Просто това определение мисля е в известа степен обидно за хората. Поне моите наблюдения са такива, не само в чужбина, но напоследък и у нас.
Айде, лека нощ от мен! Сладки сънища на мами, татковци и бебета!

# 91
  • Варна
pepi111,давам ги  Hug.само кажи на кой,къде.......че в този продавалник хич не влизам и докато се оправя  Embarassed Embarassed Embarassed

# 92
  • някъде
Ей, НАН страшен анализ си направила на постинга ми Joy  love001
Прасчооо, само глупости си мислиш ти smile3506
Шугър, ми той няма да издържи до толкова късно и без това към 6,30 почва да мрънка,а като го изкъпем и нахраня ела го виж  261uu
Жоржи, браво за рахита  Hug, а за наддаването не се тревожи! Я ти кажи колко килца е сега Wink
Сега дадох на Алекс 15 капки Саб симплекс, че само пръцка и свива крачета! Само шаваше в креватчето и мрънкаше, дадох цица, цокна няколко пъти и не иска повече и аз го оставих да видя какво ще прави, но нещо не го чувам- май е заспал Shocked понякога се случват чудеса тоест да заспи сам Sleeping 
А с това ходене- отначало беше добре, акаше по два пъти на ден, след това по веднъж, а сега по един път на два дни  Tired Я бързо казвайте кои са разхлабващи и кои запичащи храни Praynig
А с тази паца , дето все я мисля не знам какво да правиме- преди като че ли се отваряше повече, но педи последните два пъти не я гледа, а мен ме е страх да и кажа, че като знам как го дръпна един път Sad

# 93
  • През девет земи в десета
Диди,разхлабващи са тиква,сини сливи,круша,в не толокова голяма степен ябълките,овесените ядки и прасковите.Морковите запичат страхотно и аз изобщо не ги давам на Цвети,защото после не минаваме без термометър.За бананите се отнася същото,въпреки,че те са от малкото неща които хапва с удоволствие.За ориза и картофите знаеш,няма какво да ти казвам.

# 94
  • някъде
Диди,разхлабващи са тиква,сини сливи,круша,в не толокова голяма степен ябълките,овесените ядки и прасковите.Морковите запичат страхотно и аз изобщо не ги давам на Цвети,защото после не минаваме без термометър.За бананите се отнася същото,въпреки,че те са от малкото неща които хапва с удоволствие.За ориза и картофите знаеш,няма какво да ти казвам.
Ние с теб днес май се конкурираме коя ще напише повече Mr. Green
Днес трети ден е на сини сливи, но файда никаква! И ябълки яде постоянно Thinking , но пък и моркови Tired А за бананите май е различно- на Ема на Попова и действат обратно! А за ориза и картофите знам че пак запичат- така ли е? Thinking
имаше май още нещо да напиша, но забравих Blush, после пак Mr. Green

# 95
Привет, мамчета  Grinning
ЧЕСТИТИ 1/2 ГОДИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧОВЦИ ДНЕС  newsm51  smile3525   Да са живи, здрави и много усмихнати  Hug
 welcome на новите мамчета   bouquet ( то и аз както взех да влизам по-рядко, ще съм от тях  oops )
Нашата педи не ми каза за никви изследвания и мисля да я притесня през седмицата. Каза ми само да почвам попарата, аз обаче нещо май ще я пропусна и ще слагам на беба в обедното зеленч. п-е сиренцето. Ние и без друго сме на 4 хранения, две от които съм заместила с пюрета и каши, та и сутрин да и давам попара вместо мляко  newsm78 . Даже педката каза да и слагам в сутрешната порция мляко +сухарче+ масълце( немско)+ сиренце+ малко захар. Е нещо не съм съгласна, та ще карам както си мисля.Аз мисля, че сме добре като килца 8.400 - 73см, що да я помпам със сухар.
Ако някой сподели нещо ще ми е от полза, че от каката нямам спомени а и не мога да се докопам до компа от нея  Mr. Green и да се поразровя из нета.
Прочетох из старите теми, че сте обсъждали килцата си  Sadпри мен е сташна работа +15съм отгоре и съм в депресия. Ще пия някакви хапчета с ябълков оцет и ананас, дано нещо се получи.
Айде лека за сега  Grinning
Стискам палци на всички болни бебчовци да оздравеят и да има само хубави емоции  Hug
Диди, пробвай спанак, при нас върши чудеса  Mr. Green

# 96
Ееее, много пишете, вече даже да ви прочета не успявам, пък за писане хич. Много ми става тъжно като чуя за болни бебчета и пожелавам много бързо оздравяване. И за по-сериозните диагнози проверявайте добре, че както и друг път съм казвала тука лекарите много обичат да преувеличават. За повечето неща не се иска сериозни интервенции.

Ние със захранването караме бавничко. Засега само картоф, морков и тиква. Днес направих пюренцето, чудно стана, даже и аз си хапнах Grinning

Не знам какво друго да кажа освен лека нощ и честито на всички месечинковци!

# 97
Ух,не ми стига времето напоследък  ooooh!

Ходихме вчера на изследвания.Платихме 1 лв ,бяхме с направление.Потребителски такси не плащаме  Naughty
Ети Гугчо също е 67см.Еми дребоси са ни какво да се прави  Heart Eyes

За храните-до бебе си е.Аз когато и да съм се пробвала да давам храна след кърменето-той не иска.Нацокал се е.Затова му давам преди това,но той си предпочита кърма и хапва няколко лъжички или 50-60гр.После неще и иска да цока.  hahaha Пристрастен е.

Жоржи хубаво е че са ви намалили капките.Ами давай му да папка колкото му се иска на бебо,ама и аз съм на мнение че 200гр хич не са малко на този етап.  Naughty Добре си е.То така ще е занапред 200-500 не повече.

Ст.г. и как се е получило така при вас  Thinking Обястниха ли? Уф,тия гадни антибиотици.Ако не е за едно ,ще е за друго  Crossing Arms

Честита половин годинка на Павел на pipi, Владимир на tydy, Самуил на IVAIA, Ема на valche, Цветелина на pigi, Самуил на biboshka, Ели на prascho, Стамен на embo,Тарек на elip!

# 98
Леле Диди ние с тебе няма ли да спиме? Mr. Green
Май си взех беля на главата с тоя интернет вкъщи и тати най-скоро  comp03

# 99
Привет, от доста време насам ми остана малко повечко време да ви изчета. Много пишете, бе, едвам успях да се запиша в старата тема, а тя вече нова се появила....

Днес е /опаа - вчера/ първият ни ден от седмия месец (шестия го навършихме снощи в 1:40), за което влизам да почерпя виртуално: cook cook breastfeeding bombs cheers eat Popcorn  party023 newsm38
Честито на всички останали съотборници!

От вчерашната консултация стана ясно, че този месец сме наддали само 300 гр и сега е 9 300 и е дълъг 73 см, значи вече не сме водачи по височина nuts!!! Изследвания не ни назначиха, защото в четвърия месец, като прокърви, правихме хемоглобин и беше ок, за другото...  33uu

Betta, страхотно, благодаря ти,   bouquetчудех се как да формулирам текста на заявлението. А на това приложение N7 откъде му изкопа този текст newsm78? Текстът, който аз намирам под номер 7 от НРВПО касае номера на банковата сметка /и тамън се чудех от какъв зор трябва да го давам на НОИ, щом като плащането продължава да е от работодателя, а той го знае? Thinking/

Ели, изпрати ми снимката, точно която искаш да е на картичката. Ако нещо не успея да сколасам в скоро време, мога по-нататък да кача Юлето и да ти пратя самата картичка. Но за фотохартия не знам как ще стане – тамън да кажеш, защото различните елементи, от които е сглобена, са с различни резолюции и в темата за фотошопа нещо обясняваха, че ставали магарии понякога #Puppy dog.

Аз кола нямам и досега в такситата заглавях кошницата, без да я връзвам, но вече му омалява и се чудя вече как да го водя на консултации... Стол няма как да мъкна в едната ръка и бебе в другата, и чантата на главата...

Дотук съм захранила с тиква и ориз. Давам го преди кърмене, но ми е 1:1 размесено с кърма. Правя така, защото той така или иначе си цока като за световно и не пуска цицата, докато не се нахрани и ако давам след това, значи да го прехраня – и без туй се чудя как да намаля яденето му – хорските деца ядат по 4 пъти на ден, а нашия – по 4 пъти нощем eat, пък през деня не мога да ги преброя...

Емили, ако отвориш темата на миналогодишните юлки, във втория постинг Асето е публикувала едно стихотворение, което завършва  така:

Мама форума чете -
що да стори с туй дете?
Уж по книга възпитава,
а какво се получава?
 Примерите са безброй
Всяка дава пример свой -
сякаш златната среда
има хиляди лица...

И това е тъй, защото
 всеки има свое мото,
свои методи и песни,
 свои стихчета чудесни.
Но в едно си и приличаме -
дечковците си обичаме
Всяка крие във сърцето си
пътя верен към детето си.
Води ни една Звезда
и това е Любовта!

Как смеете да мислите за обици, бе, мацки? Наш Самуил така ги мята тез ръце, граби, каквото намери, и дърпа до скъсване newsm77 и така яко се дере де как свари, че баба му само повтаря „Юнак без рана не ходи”, представям си що за рани ще са, ако му турна обици... Слуха не, но може да нацелите някоя акупунктурна точка, дет не трябва – според мен това трябва да се гледа при слагане на обици /мое си мнение, де/.

П.С. Баща ми на село гледа кокошки и като дойде времето, мисля оттам да се снабдявам с яйца. В момента много не носят, но като започнат – мога да снабдявам, ако някой иска.

# 100
Честито на  Максим на мама Pingwina и Тодор на мама Morskasirena- да порастнат много щастливи дечица!
По въпроса за "ресторанта" - тук в Русе имаме 1-ца, само картофено пюре, 2-ка-зеленчуково пюре или местно + кисел, 3-ка - супа, пюре, кисел или кремче,4ка-не знам какво има в нея:(
Бях се притеснила, от млякото, но разпитах използват сухо мляко. Днес пюрето беше върха, а за кремчето да не ви казвам какъв страхоте аромат се разнасяше.... И мъника всичко си изяде, явно вчера нещо не му е харесало и затова плака. Храната не е солена, безсолна е. Обяснявам си плача на Венци, защото той не обича течна храна. Когато му правех пюрето в къщи го ядеше почти на парчета. Явно ще свикне с времето.
Аз съм захранила от месец и спокойно мога да му давам храната от "ресторанта". Супа скоро няма да опитваме, пък ще видим за напред.
Ние също платихме 2 лв. за изследванията newsm78
pigi - споко, така е в началото, голама краста е компа вкъщи Wink
Ст.г.-стискам палци всичко да се оправи много бързо, че както знам как болят тия бъбреци.....на никого не го пожелавам Naughty(
НАН-аз взимам само пюре и кисел. Пюрето го давам в 13 часа, кисела, задължително смесен с бисквити-иначе не го ядем и се сърдим-в 16 часа. А като стигнем до супата може би ще я разделям на двете храненета на пюрето и кисела, ама ще му мисля до тогава. Може пък Венци да не я хареса-нали е течна newsm78.Ще разбера по бебешката реакция Simple Smile
Хайде момичета и милички бебчета, сладки сънища ви желая и да не се будят съкровищата ви.     love001

Последна редакция: сб, 13 яну 2007, 10:09 от eti_31

# 101
Момичета къде сте се разбързали с тези ресторанти бе,малеее.
Като знам аз как съм въвела само 10-на неща.Някъде в 10 месец смятам да го запиша бебо и то на кухня за 6м.
Ще му готвя също така понеже четох в библиотеката че менюто в кухнята не е достатъчно за да задоволи дневните нужди на детето.  Wink

Честити 6м на  Максим на мама Pingwina и Тодор на мама Morskasirena !

# 102
  • Варна
Добро утро момичета!  bouquet
Честито 1/2 годинка на нашето наборче Максим. Да расте здраво и весело дете!  ura
Тотко скоро не знам да ли ще мога да го почерпя на "ресторант" - аз от два месеца го захранвам, но много бавно въвеждам храните и за сега ядем само зеленчуково пюре и каша. Дори тази седмица от голямото хайманосване купувах на Тошето готово сокче и да ви кажа установих, че явно от ябълковия и крушовия сок, който правех е получавал газове / леле каква тема от сутринта захванах ooooh!/. Преди непрекъснато му пукаше коремчето и пръцкаше  дупето, а сега е спокоен.  Аз си мислех, че е от картофеното пюренце, а ма сега се убедих, че е от сока, така, че за сега го спирам.
Днес във Варна  от снощи Wear Umbrella и едно такова мрачно. Sad
Усмихнат ден на всички и много гушкане на бебоците  bouquet

# 103
При нас от сега се показва слънчице   Hands Clap   Nature Sun With Face

Аз сокове не давам никакви още  Naughty  Знам че дразнят стомахчето.

Да ви кажа бебчо снощи си мъха крачетата в устата преди банята  Joy  Joy  Joy
Малеее голям смях падна.Аз и баба му и баща му.Много му се изкефихме.

Иначе имаме нова игра.Напоследък хващаме играчките и ги блъскаме в бюрото или където ни падне.И така вече 2 дрънкалки са в кофата.Счупи ги бандита.Много ни е забавно също да хвърляме всичко на земята.  Mr. Green

Хайде до после  Wink

# 104
Добро утро,ние ли сме най-раннобудни?Днес май пак ще ни зарадва хубаво временце и мисля да отидеме при моята си мама,да се почуствам и аз малко дете Hugтака,че до довечера няма да ви досаждам.
Ети 31,то комп имаме открай време,но не ми се вкарваше нет заради децата,да четат и книжки,аз нали си имах в работата,не ми беше наложително за вкъщи.Сега имат график и стоят само по 1 час дневно,ама на мама,няма кой да и направи Mr. Green
Честити 1/2 годинки на Максим на мама Pingwina и Тодор на мама morskasirena!!!

Последна редакция: сб, 13 яну 2007, 10:17 от pigi

Общи условия

Активация на акаунт