Къде се запознахте с половинката си

• 12 701
  • 359
  •   1
Отговори
# 135
  • София
"Взрачна" още преди да го напиша потърсих в гугъл, излезе ми дума на руски. Щом им там, що да няма и при нас, все пак той е дериват на оригинала.
https://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D1%8B%D0%B9

Аз питам твоята взрачна де е Satisfied Видно е, че приоритет не са ценностите, а личният егоизъм и желанието за определен тип партньор, какъвто обаче все не се намира. В което няма лошо, ако не беше цялото лалане за изместени ценности и егоистични жени с прекалени претенции. Наивната представа за бита дори няма да я коментирам. Крис го е казал много добре и няма да го повтарям. Освен това, след толкова години живеене сам и никакъв опит, нагаждането с партньор и отговорността за друг човек (в последствие деца), неговите желания и нужди, става направо изкачване на Еверест. От тази гледна точка, желанието за млада и неопитна половинка, която подлежи на нагаждане е разбираема, но за да моделираш някой, също трябват опит и умения.

Иначе с Крис също не съм съгласна за много неща, но той поне е живял според това, което проповядва и е в позиция да говори. С него може никога да не се съвместим като ценности и начин на мислене, но той неговото си го е открил, нагласил и може да си го защитава.

# 136
Тангра, нито сме най- неотразимите, нито най- поддържаните,нито най- умните, обикновени жени,сблъскали се с битовизми, деца, и трудности. И, ако си мислиш, че ще срещнеш неотразимата принцеса, май живееш в приказките.

# 137
Не се възгордявайте. Единствената причина да не се вижда в детайли кой какво фантазира е модерацията.

# 138
Той е взет отдавна, ама истината е ,че една жена има в пъти повече предложения от един мъж.
Просто защото мъжете трябва да се потрудят малко повече.
Да, да, предложения... Само дето огромният спад на браковете в последните години, въпреки сегашното леко покачване, показва, че мъжете не предлагат. Защото никой не може да ме убеди, че 90 % от тези жени без връзки, във връзки, в семейни отношения с деца, не очакват пръстен. Всичките ми приятелки очакват пръстен, без една. Това, че животът върви, не означава, че нямат такива очаквания, а предложения всъщност няма.
Ако говорим за предложенията за секс, то пак стигаме до там, че това не е повод за гордост при положение, че мъжете не подбирали и нямали много избор. За мен някои предложения са комплимент, други са чиста обида - зависи от предлагащия, как предлага, какво предлага.

# 139
Малко отживелица ми се вижда това мнение или може би е на базата на някакъв малък брой мъже, които не подбират и предлагат на абсолютно всяка, пък където върже. И понеже се набиват на очи се създава погрешна представа.
Не виждам нищо лошо жената да е по инициативна и да предлага когато прецени, от колкото да чака този, който тя иска сам да се сети да предприеме нещо.
Само не разбирам защо във всяка тема се стига до битовизмите? То че са неизбежни особено като се появят децата, ама пък всичко да се върти около тенджери и мръсни чорапи..

# 140
Аз за първи път видях мъж, който домакинства повече от мен, преди две седмици. Другите не домакинстваха (почти) никак.
За битовизми нищо не знам.

# 141
Скрит текст:
Малко отживелица ми се вижда това мнение или може би е на базата на някакъв малък брой мъже, които не подбират и предлагат на абсолютно всяка, пък където върже. И понеже се набиват на очи се създава погрешна представа.
Не виждам нищо лошо жената да е по инициативна и да предлага когато прецени, от колкото да чака този, който тя иска сам да се сети да предприеме нещо.
Само не разбирам защо във всяка тема се стига до битовизмите? То че са неизбежни особено като се появят децата, ама пък всичко да се върти около тенджери и мръсни чорапи..
Аз пък виждам, лошо е за жената в дългосрочен план. Такива връзки са неблагоприятни за жената в двойката, защото тя се поставя в позиция на инициативната от ден първи, от която после няма отвърване.  За мъжа естествено не е лошо.
Колкото до липсата на подбор - аз съм подбрана. Мъжът ми е от подбиращите, бившите му са леле-мале. Обаче да не се лъжем, не са всички такива и докато не стане въпрос за съпруга и майка на децата му, доста често подбор няма. Не е някаква обществена тайна. Има си и разпространени афоризми за това - например "който подбира, мастурбира"...

# 142
Бракът отдавна е отживелица. Многократно е коментирано във форума. Който иска, да се жени, които не, все тая. Има много жени, които не искат брак и отказват,не, че не им е предлаган. Пък това жена да предлага на мъж ми е най-противното. Мъжа трябва да гони и да се доказва, не обратното. Иначе цялата динамика в отношенията се обърква.

# 143
То хубаво, ама един качествен мъж има доста избор и е малко странно да тръгне да гони някоя, която разсъждава по този начин. Така че е много по вероятно да се класира някоя по нахакана от колкото някоя чакаща да бъде забелязана. Колкото за отношението по нататък, това далеч не е винаги. Иначе и на мен ми се е случвало след трудно спечелване на мацката да продължи да ми се държи като принцеса, и по тая причина повече се бях зарекъл без такива борби.

# 144
Не съм забелязала такова нещо. На качествения мъж толкова му е писнало от нахакани и предлагащи се, че дръпнатите са по-интересни.

# 145
Не съм забелязала такова нещо. На качествения мъж толкова му е писнало от нахакани и предлагащи се, че дръпнатите са по-интересни.

Само ако са по- качествени от него.
Да не вадя скалата на колегата Simple Smile

# 146
Пощади ни, поне ти, моля.

# 147
Ми не знам, аз се имам се средна хубост, нищо кой знае какво, ама предлагащи никога не са ми липсвали и съм избирала от тях. След мъж не тичам ако ще да е последния на планетата.

# 148
  • София
Едно е да гониш и да се предлагаш, друго е да не си пасивна страна, а да умееш да заявиш интерес и да подканиш действия.

Мен повечето са ме гонили, включително сегашния, но аз като знам, че харесвам някой, не мога да стоя и да се правя на незаинтересована. Друга тема, че и двамата трябва да балансират и да не изпадат в крайности, защото това винаги отблъсква.

# 149
rf написа, че не е лошо да е по-инициативна и да предлага, отколкото да чака мъжът да се сети, и аз това го разбирам като жената да гони. Не че няма и такива дето са хванали мъжа, когото гонят, но динамиката на такива връзки си личи отдалеч и на мен лично не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт