Къде се запознахте с половинката си

• 12 687
  • 359
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Малко отживелица ми се вижда това мнение или може би е на базата на някакъв малък брой мъже, които не подбират и предлагат на абсолютно всяка, пък където върже. И понеже се набиват на очи се създава погрешна представа.
Не виждам нищо лошо жената да е по инициативна и да предлага когато прецени, от колкото да чака този, който тя иска сам да се сети да предприеме нещо.
Само не разбирам защо във всяка тема се стига до битовизмите? То че са неизбежни особено като се появят децата, ама пък всичко да се върти около тенджери и мръсни чорапи..
Прост селски народ, мъже ганЮвци, гладят шкембака на дивана, пият шише ракия на закуска.
Контингентът, активен участник в СО е ясен.
Вместо да плашат с това, кой ще взима децата от частни уроци, математика, музика, баскетбол, частни училища, те плашат с мръсните парцали и сметката за тока.

Прави се, че не забелязваш (политкоректно) и кимай и хъмкай, даам, кофти племе са тия мъжове, даам ...
Joy

че не подбирали за секс, това се взе от темата, някой така твърдеше.
А после точно обратното.
Както обикновено.

Бракът отдавна е отживелица. Многократно е коментирано във форума. Който иска, да се жени, които не, все тая. Има много жени, които не искат брак и отказват,не, че не им е предлаган. Пък това жена да предлага на мъж ми е най-противното. Мъжа трябва да гони и да се доказва, не обратното. Иначе цялата динамика в отношенията се обърква.
Като е коментирано във форума, какво? Това прави брака "отживелица".
То кой ще се събере да пише в СО, все хората с развалените и пропуснатите бракове.
Остава да ги разделим на "гроздето е кисело", и такива, дето си признават, че биха искали, ама няма за всички.

# 151
Дали ще живееш сам или с партньор и деца все има битовизми, само че когато си с партньор битовизмите се поделят. Да не би като живеете сами не чистите и не си пускате пералня/сушилня?
Аз, примерно съм си казала още в началото какво не обичам да правя, поела съм друго и никога не сме се карали за нещо, кой е трябвало да го свърши или защо не е свършено. Ако бях сама трябваше така или иначе да ги върша.
Около мен много свободни и търсещи, от двата пола. Въпросът е защо ли не се засичат някъде?

# 152
Почвам по ред, че я изчетох наведнъж:
1. Разшири кръга на хората, с които се виждаш-почни да излизаш с познати, стари съученици..изобщо хора, които ще донесат нова енергия/и съотв. хора/; пътувай-има мн фб групи; запиши хоби, което както преди мен бе посочено, ти харесва наистина; ходи на различни спортове, за да засичаш повече хора; все пак и баровете не пропускай...ей така за фън.
2. Не запомних името на потребителя, обърнал се към 50г. с млади като нещо гнусно-защо? Особено ако те двамата си се харесват-бившия ми приятел беше с 20 години по-голям от мен. След като се разделихме попаднах в етапа на "искам перфектен дърабъра" и видях, че освен "да м..бирам" друго няма да стане, тъй като ми се лепяха или младежи или крайно емоционално изхабени хора. Та, да не остана назад от моята приятелка и аз си хванах агне-15г. по-малък. Ами мн добре се чувствам-не ме занимават с глупости; не са критични към мен; свободна/се чувствам/ да си търся половинът/за да станем литър/.
3. Брака става отживелица, просто защото жените освен тръбейки колко е хубав безразборния секс, започнаха и да заживяват без брак. На моята възраст вече не смятам за необходимо да се мъжа, но смятам за по-правилно дамите да се стремят към такъв развой на събитията, от колкото към съвм. съж.

# 153
  • Paris, France
Той е взет отдавна, ама истината е ,че една жена има в пъти повече предложения от един мъж.
Просто защото мъжете трябва да се потрудят малко повече.
Да, да, предложения... Само дето огромният спад на браковете в последните години, въпреки сегашното леко покачване, показва, че мъжете не предлагат. Защото никой не може да ме убеди, че 90 % от тези жени без връзки, във връзки, в семейни отношения с деца, не очакват пръстен. Всичките ми приятелки очакват пръстен, без една. Това, че животът върви, не означава, че нямат такива очаквания, а предложения всъщност няма

Жените в семейството ми още преди 35 години ме съветваха да родя без брак, а тогава това не беше много прието. Разведените ми баба и майка не искаха излишен наследник, какъвто съпругът става, а също и да не се скинвам да домакинствам и да не ми висят на главата. Бабиерите гледат детето и всички доволни. Мене самата така ме изгледаха.

В днешно време се женим късно, ако изобщо и все имаме някакво имотче, де от баба, де от родители, де сме си го купили сами. Тогава е по-добре имотите да ги наследят собствените ни деца или родители.

Също, няма мъж да се пречка в къщи, няма конфликти около детето.

Съжителство без граждански брак си е екстра, според мене. Ако нещо се скофтят нещата, поне няма разкарване по съдилища.

Очаквам цял комплект - огърлица, гривни, обици, пръстен, а не само гол пръстен 😬. Тъй. Толкоз за лУбУФтЪ.

# 154
  • София
Великият Кевин Самюълс (и вероятно не само той) казваше точно това. От сингъл мама и сингъл баба хаузхолд се възпитават сингъл мами.
Точка.
Тук там може и да има такива типажи, няма лошо. Но е плашещо да се превръща в норма.

Като споменахме, авторката ако има желание да изгледа някое видео от него. Има ги в ютуб. Дава безценни съвети.

# 155
Поредните глупости.
Много обичкам ограничени мъжлета да казват от кое дърво свирка става.
По коментарите на Танграта оставам с впечатление за общуване  с определен кръг жени. Какви, мисля всички се досещат. Другите, само ги миришем.

# 156
Тангра-и това с негативна конотация ли е? Невена много ясно е обяснила плюсовете на това, да не си прекалено ангажирана с мъж. Да, жената иска дете да гледа, мъжа-ако не досажда прекомерно. Това е истината- и да не става пак дума, че тук са само супер щастливи и влюбени семейства. Твоето предложение какво-да търпи зорлем некой мъж, та да ги отгледате заедно децата--що за пример?

# 157
Около мен много свободни и търсещи, от двата пола. Въпросът е защо ли не се засичат някъде?
Е как, засичат се, но не навсякъде е прието да си окачиш табелка "Търся!", а за останалото ти пречат куп социални норми.

# 158
Засичат се, ама то не стига само да са свободни и търсещи. Ето, в съседната тема примерно има един свободен и търсещ - смята повтарящото се събитие на отритването си от жените за тъпа женска логика и са му трили обидни постове към потребителките. Засякъл ли се е - да.
Въпросът не е къде, а в какво да се засекат.

# 159
  • Paris, France
Великият Кевин Самюълс (и вероятно не само той) казваше точно това. От сингъл мама и сингъл баба хаузхолд се възпитават сингъл мами.
Точка.
Тук там може и да има такива типажи, няма лошо. Но е плашещо да се превръща в норма.

Като споменахме, авторката ако има желание да изгледа някое видео от него. Има ги в ютуб. Дава безценни съвети.

Ясно е, че всеки родител има своята житейска реалност и възпитава децата и внуците си така, че да не повтарят неговите грешки.

Как са ни възпитавали няма значение. Ето, че не съм се възползвала от съветите и не съм станала самотна майка, а спокойно можех.

Да не забравяме, че великият Кевин Самюелс е роден, изучен и възпитан от самотна майка. Дали щеше да е толкова отракан и велик ако беше роден в скучно, обикновено семейство с две, три дечуря? Самият Кевин не е седял дълго женен и не е отглеждал единственото си дете. Следва, че доброто за самия Кевин е добро за всички нас. 🤩

И още нещо - това дето Кевин го съветва сигурно може да си го позволи някой американец с външността, харизмата, материалното и финансово положение на Кевин и неговия начин на живот. За по-скромните му събратя от втория и третия свят опциите на Кевин не важат. Все едно аз да се опитвам да живея като Мадона или Анджелина Джоли. Техните възможности не са и никога няма да бъдат моите, дори и да спечеля от лотарията.

Даже и красивият и поддържан Кевин сдаде багажа на 56г и се оказа, че е бил на лекарства за високо кръвно. Добре, че има само една дъщеря, която вече е на 20г и не и остава много учене и издръжка. Представи си какво чака балканските моми с мъже, които още преди да са чукнали 40г, оплешивяват, надуват кореми, поникват им цицета и пухтят и хъркат нощем! Тук Нарциса е повърнала и отишла да гушка котарака.

# 160
Нарциса ближе сладолед на клечка Heart Eyes
Котаракът активира рефлукса обаче.

# 161
Аз срещнах "половинката" си в детската градина.
Без майтап.

# 162
  • Paris, France
Аз срещнах "половинката" си в детската градина.
Без майтап.

Чакахте децата си ли? И съседка така се запозна с новия. Мъжът и много се ядоса и даже почна да ходи да прибира той детето от детска, ама беше късно.

# 163
  • София
JoyGrinningJoy
Има някаква истина и в това.

Слагате ми думи в устата и клавиатурата. Ни е негативна конотацията, ни давам съвети на някой. Всеки да си троши главата както смята за добре. Ако иска дебели, пърдящи, хъркащи, с цицета мъжуря, нейна воля, ако не иска, пак нейна. Ако иска по-готини, трябва да се постарае. И навреме.
Абе не е ядрена физика и повечето сме на едно мнение. Не знам как все го извъртате, че аз говоря някакви марсиански работи. И все аз съм виновен на цялото СО за несполучливия любовен живот.
Joy

# 164
Вечер се събираме там. След като си заминеха децата, в двора люлките и пейките бяха за тинейджърите.

Общи условия

Активация на акаунт