Февруарски мами 2024

• 41 473
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, прекрасни цветенца! Gift Heart
Честито на всички, които са видяли двете чертички! Heart Exl

Иииии аз на 18ти този месец видях двете чертички, разплаках се от радост. Innocent
Последен МЦ на 22.05, цикъла ми е около 25-26дни.

Във вторник на 27ми бях при гинеколожката. Имам снимчицааа, видяхме сакчето 0,8мм. Flowers Hibiscus
Обаче каза, че вижда леко отлепяне... Frowning1 изписа ми дуфастон 2х на ден...
Притеснявам се... следващия ми преглед е чак на 14.07.

# 541
Здравейте 😊
Мина и моят втори преглед - видяхме ембрион и сърдечна дейност 🌞
След 3 седмици съм отново на контролен преглед!
Всичко с изследванията била наред, допълнителни витамини ми предписа.
6 г.с и 2 дни 😍
При мен се обади гастрита и много се мъча, ако някой има същият проблем, ще се радвам да сподели какво й помага 😊

# 542
  • София
Да не те подхлъзна по грешен път, но на мен ми помага честото хапване по малко. Също така пия повече вода, но не знам тя има ли общо. Една майка беше писала, че пие по малко кола или газирана вода, но на мен ми действат зле.
Здравейте 😊
Мина и моят втори преглед - видяхме ембрион и сърдечна дейност 🌞
След 3 седмици съм отново на контролен преглед!
Всичко с изследванията била наред, допълнителни витамини ми предписа.
6 г.с и 2 дни 😍
При мен се обади гастрита и много се мъча, ако някой има същият проблем, ще се радвам да сподели какво й помага 😊

# 543
Днес пих малко газирана вода, поолекна ми.
Сега съм на ориз и картофи 😐
Няма апетит и не ми се пие вода, та всичко е на сила, но няма как 🙏

# 544
момичета за гадене помага лимон , с дъщеря ми разнасях лимони 3 месеца резани навсякаде , и джинджифил. Само че аз примерно не обичам оьикновен за това си нося джинджифил капсули и като е мега зле пия нее вреден Simple Smile и количка

# 545
  • София
Момичета, докато ми се гадеше, лимонът оправяше проблема. Не обичам кисело и го разреждах с вода.

# 546
  • София
Аз съм пристрастена към айрян Grinning Много ми помага при гадене и освежава положението Blush

# 547
Момичета, при мен и предната бременност основен проблем през първите месеци беше запек… сега пак започва… ако някой има този проблем, препоръчвам ви Фрутилакс сироп. Подходящ за бременни, тъй като е с натурални съставки. На вкус бива, не е чак толкова гаден. За киселини, ако не помогне газираната вода, питайте АГ  , има таблетки подходящи за бременни.

# 548
VesiM, мислех че си въобразявам, но щом не съм сама, значи наистина е от хормоните. Благодаря, че споделихте, още утре ще си взема този сироп, че положението е нетърпимо. Никога не съм имала добро храносмилане, обаче сега е просто някакъв ужас. Взех си ленено семе, гледам да хапвам много пресни плодове и зеленчуци, храни богати на фибри… наливам се с ментов чай, ала резултат няма. За капак  и някакъв хемороид ми се е възпалил и комбинацията със запек е просто… По-рано някак като пиех кафе се регулираха нещата, сега обаче грам не ми се пие. Днес на сила изпих едно слабичко, но никакъв резултат.

# 549
  • Пловдив
И аз съм с неприятен запек поне веднъж седмично, но на мен ми препоръчаха Дуфалак и си позволявам да пия по 1 саше при нужда.

За гаденето освен водичка с лимон, сода с лимон, или айрян, мога да препоръчам и ментови бонбони. Докато съм на работа много ми помагат. Също така да не оставам гладна. Гладът се проявява с гадене при мен в този период.

Вие как сте с коремчетата? Аз днес съм в 8w6d, но човечето отговаря на 9w6d и всички дрехи ми отесняха Rolling Eyes (ходя с много тесни дрехи по принцип, защото съм слаба).

# 550
  • София
И аз по принцип съм по-слаба и дребна и сега като хапна нещо и ставам като бременна в 4ти месец. Всички дрехи ми стискат. Наложи се да си купя летни панталони с ластик горе, защото един ден бях на работа с един панталон, който цял ден ме притискаше и после така ме боля, наложи се цял уикенд да лежа.

И аз съм с неприятен запек поне веднъж седмично, но на мен ми препоръчаха Дуфалак и си позволявам да пия по 1 саше при нужда.

За гаденето освен водичка с лимон, сода с лимон, или айрян, мога да препоръчам и ментови бонбони. Докато съм на работа много ми помагат. Също така да не оставам гладна. Гладът се проявява с гадене при мен в този период.

Вие как сте с коремчетата? Аз днес съм в 8w6d, но човечето отговаря на 9w6d и всички дрехи ми отесняха Rolling Eyes (ходя с много тесни дрехи по принцип, защото съм слаба).

# 551
  • София
През деня се подувам доста. Не може да се каже бременна, но преяла може. Вечер всички течности си отиват. И аз съм слаба и нося впити дрехи. На работа изискват корпоративно облекло и си взех рокля 2 размера по-голяма. Не мога да търпя нещо да ми притиска корема. Чакам да ми дойде реда за преглед. Стискайте палци всичко да е наред. Simple Smile

# 552
През първата бременност до 3-ти месец въобще не си личеше, че съм бременна. Сега съм 7-ма г.с и имам корем 🤷♀ Реално ли е това незнам. Иначе сега лятото е лесно.. с роклите. Зимата ще му мислим обаче ☺

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 11:37 от lovebirds

# 553
  • София
Здравейте, Момичета Simple Smile
Да се включа с моите перипети тези дни. Пусках си тест за тромбофилия по настояване на моя АГ и там излезе, че не усвоявам добре витамини. От там си пуснах да си изследвам основните- Б6, Б12, Д....и излезе, че съм с критичнни ниски стойности на Витамин Д. АГ-то ми изписа да пия по 4000ui на ден витамин Д, но ми е адски притеснено дали ще успея да наваксам поне до долна граница, защото ставало много бавно Sad Чета какво ли не- за вредите, които може да се нанесат на плода и т.н. Откачам вече тотално Sad Таааа....реших да споделя, защото силната умора е един от симптомите за ниско витамин Д и не е лошо да се изследва, за всеки случай (аз съм като парцал по цял ден от месец насам). Дано всичко е ок с бебун и мен, много съм притенена.

# 554
От години не мога да го вдигна, какво ли не съм пила. Първата ми бременност цялата беше с критични стойности. 80% от нашата раса е с витамин Д под минимума.
Здравейте, Момичета Simple Smile
Да се включа с моите перипети тези дни. Пусках си тест за тромбофилия по настояване на моя АГ и там излезе, че не усвоявам добре витамини. От там си пуснах да си изследвам основните- Б6, Б12, Д....и излезе, че съм с критичнни ниски стойности на Витамин Д. АГ-то ми изписа да пия по 4000ui на ден витамин Д, но ми е адски притеснено дали ще успея да наваксам поне до долна граница, защото ставало много бавно Sad Чета какво ли не- за вредите, които може да се нанесат на плода и т.н. Откачам вече тотално Sad Таааа....реших да споделя, защото силната умора е един от симптомите за ниско витамин Д и не е лошо да се изследва, за всеки случай (аз съм като парцал по цял ден от месец насам). Дано всичко е ок с бебун и мен, много съм притенена.

Общи условия

Активация на акаунт