Февруарски мами 2024

• 41 429
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Ох ами момичета, ще се подкрепяме тука Heart то си е и малко до характер, има по-спокойни хора и по-тревожни. Аз с всичко съм паника и драма-куин, далеч не само по тази тема Grinning а и честно казано тази бременност доста ни изненада, та сме освен всичко друг и в шок. Уж хубав, но все пак. Малко стана при нас в стил “животът е това, което ти се случва, докато си правиш други планове”, защото фокусът ни беше в съвсем друга посока, но приоритетите много бързо се промениха.

# 526
Да,ще се подкрепяме и ще си гоним една на друга бръмбарите Grinning Ние купихме къща точно 2 дни след като видях положителния тест за бременност,та сега ще планираме ремонти,после обзавеждане,на есен имам и първокласничка,та се надявам поне малко от малко да се разсейвам Grinning А иначе и аз по принцип съм си драма куин и мис депресия Grinning

# 527
И аз в отбора на драма куин и параноя от най-висока класа. Моят бръмбар е, че вчера на прегледа за второ мнение вместо да се успокоя с едното, сега друго ме тормози. Плодния сак, който измери първия АГ беше 6мм, а вчера другия го измери 5.3мм. Но пък видя жълтъчно мехурче. Дали може да е грешка при измерване на един от двамата или има проблем 😭 И наличието на жълтъчно мехурче дава ли надежда, че ще има ембрион

# 528
Такива мънички разлики са очаквани в ранни седмици, не се шашкай, от апаратурата е, някои да по-малко прецизни, зависи и от ръката им буквално.

Жълтъчно мехурче е първи добър знак. После ембрион и пулс Heart

# 529
не гледай тези измервания , щом лекаря е различен. На мен постоянно ми мерят лигавицата примерно различно а един и същи ден 3 различни човека Simple Smile

# 530
Щом е на различни видеозони е нормално да има разлика,единия може да е по-стар и не толкова точен.Жълтъчното мехурче е добър знак,явно още е рано,следващия път ще се види повече.

# 531
  • София
0bla4e., благодаря ти за този коментар! Green Heart

Аз разбирам тези от вас, които са минали през дълъг път до зачеване и може би на ваше място също бих се притеснявала за всичко. Честно казано, първата ми бременност беше страхотен период за мен, чувствах се прекрасно, ходих на разходки, радвах се на живота и въобще не всичко, което предстои...Сега съм заета с работа, дете, ангажименти и не ми остава много време да го мисля, но отново се наслаждавам на процеса, а и ние нямаме планове за повече деца, така че ако е рекъл Господ след благополучно то развитие на тази бременност и появата на второто бебе ще приключим с бебе правенето....затова ми се иска да запомня всеки един момент с приятното усещане на това да си бременна и да създаваш живот Heart

# 532
Само който не е преживял загуба не знае какво е.Това отсрани не може да се разбере докато не го изпиташ.Бас ловя,че няма нито една нормална майка,която да е имала неуспешна бременност и да не трепери,че може да се повтори.Отстрани е много лесно да се дават съвети,но както са казали старите хора-На чужд гръб и сто тояги са малко.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 15:28 от nieves85

# 533
виж ми коментара Simple Smile пък аз съм преживяла 3 загуби като едната е в средата на бременноста , в момента съм бременна за 6 ти път ако броим Биохимичната бременност. И пак ви казвам че няма да се успокоуте след 12 седмица Simple Smile защото достатъчно пъти съм била бременна имах доста тежка загуба . И с дъщеря ми бях мега спокойна от деня в който видях сърдечна дейност. Но пак вътрешно все се притеснявах за нещо макар че знаех че всичко ще е наред.
Така че не съм много съгласна че жените без загуби не разбират притесненията защото това е нещо което всяка жена може да усети колко е неприятно да имаш загуба , стига и тя да е вече майка или да иска да става такава някога.
Това е инстинкт който ни се дава чисто по женски.

# 534
  • София
Абсолютно съм съгласна! Но в обратна перспектива, не е нужно жени, които не са преживели загуба и нямат реално основание да се притесняват и да си създават сами ненужни притеснения и депресии, само защото знаят от чуждия опит, че всичко може да се случи.

Само който не е преживял загуба не знае какво е.Това отсрани не може да се разбере докато не го изпиташ.Бас ловя,че няма нито една нормална майка,която да е имала неуспешна бременност и да не трепери,че може да се повтори.Отстрани е много лесно да се дават съвети,но както са казали старите хора-На чужд гръб и сто тояги са малко.

# 535
Да,ако няма реални проблеми и причини за притеснение не е нужно да се вкарват предварително във филми.Аз говорех за тези с проблемите и лошия опит,че колкото и да ни се иска да сме спокойни няма как да не сме параноички.

# 536
Най-вече трябва да се подкрепяме, независимо от пътя, по който вървим Heart прекалено много одумване и осъждане има по какви ли не женски теми, все ненужно…. Трябва топлина и разбиране и поглеждане от чуждата гледна точка… а другото - всяка майка прави най-доброто, което може Heart

# 537
Така е,трябва приемане и разбиране,въобще в човешките отношения,особено пък между нас като жени и майки.Някои от нас са по-спокойни,други са по-големи паникъорки,всяка си е с характера,темперамента,личния път и травми,които е преживяла.Но макар и различни общото между нас е,че всички обичаме децата си и искаме най-доброто за тях и заради това всяка заслужава разбиране,приемане и уважение.

# 538
именно . няма значе ние кой колко загуби е имал всички сме различни и параноята може да я има човек и без загуби Simple Smile аз лично вярвам че всичко ще е наред при всички ни. Просто за жалост как то се казва “Майка лесно се не става » после си и продължава това с отглеждането. Така че постарайте се максимално да не параноясвате Simple Smile

# 539
Аз не искам да навлизам в мрачни теми. Но ще кажа, че аз познавам една такава майка и това е моята майка, която губи първото си дете при раждането и то при съмнителни обстоятелства. Въпреки това забременява повторно с мен и е била спокойна. Аз и като такъв човек я познавам - винаги борещ се и вярващ, че най-доброто предстои.

Общи условия

Активация на акаунт