Февруарски мами 2024

• 39 051
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, какво мислите за завишени левкоцити във влагалище секрет? На много места четох, че в кръвта за нормални при бременност..но за във влагалището не успях да открия информация.. В следствие на тях заключението от микробиологията е наличие на възпалителен процес, а до сега винаги ми е била чиста.. Преди трансфера през май месец, също.. Секс не сме правили, единствено слагам утрогестан... Благодаря

# 121
Момичета как стои въпроса с болничния ,вие в кой месец мислите да излизате в болнични?
Работя като учител в ДГ и лично аз мисля да изляза колкото може по-рано
Наясно ли сте дали е по-добре първо да се изхаби отпуската преди болнични?

# 122
  • София
Стандартно при нормална бременност, без проблеми, т.е. няма нужда да се лежи за задържане и т.н., първият болничен е 45 дни преди дата на термина. От там нататък, ако искате да излезете по-рано в болничен, трябва да се договорите с издаващите ги.

# 123
  • София
Споделете с АГ какво Ви притеснява и преценете, как да процедирате. Първоначалната ми идея беше да изляза в болничен, когато започнат грипните вълни Октомври-Ноември. Реално от днес съм в болничен 10 дни. Ако всичко е наред, след това се връщам към първоначалната идея. Аз бих си пазила отпуската, в последствие ще е необходима.

# 124
Засега не, но аз си работя от вкъщи и това доста улеснява.

# 125
Момичета как стои въпроса с болничния ,вие в кой месец мислите да излизате в болнични?
Работя като учител в ДГ и лично аз мисля да изляза колкото може по-рано
Наясно ли сте дали е по-добре първо да се изхаби отпуската преди болнични?
Аз също работя в детска градина ,но съм детегледач в детска ясла.От клиниката ми пуснаха още в деня на + тест 14дни болничен ,който изтече и вече го удължава ЛКК.Не смятам да се връщам на работа ,понеже там задълженията ми са свързване с натоварване. Говорихме с директорката и тя е на същото мнение .Каза да вземам болничен, щом ми дават .Понеже няма да стигнат тези 180 дни ,ще отидем към ТЕЛК.Отпуската си я пази за след майчинство, живот и здраве Heart

# 126
  • София
Здравейте и от мен! Много нетърпеливки сме се събрали тук Simple Smile Все още е рано и съм изпълнена с притеснения, но тъй като не искам засега да споделям с близки, реших да се запиша в темата, за да мога да споделям поне с вас.  Аз съм на 35г. имам дете на 6г. От около 2г. искаме второ, но все нещо се обърква. Последните месеци сме по-усърдни, но все не става. След опитите миналия месец, си правих ранни тестове вкъщи на 6ти и 8ми ден, които бях отрицателни (отново) и аз автоматично прецених, че пак не е станало. И понеже бяхме се поразболели междувременно се отпуснах. Викам си за какво да се мъча, я дай парацетамоли, я дай Орофар за гърлото, я дай Назонекс (кортикостероиди) за носа, я дай валидол, че бях под напрежение няколко дни. Също и след опитите получих цистит, пих Цистон и Уринал акут. Към 4 г.с. се пада сигурно, мих банята с доместос, затворена вътре поне 20-30 мин. яко се надишах. Ходихме на село, там напръсках стаята с Райд и поседях няколко минути., копах картофи в градината.... Всичко, което не трябва да прави една бремнна, аз го правих. И когато ми закъсня с 3 дни, аз имах един тест, викам си я да си го направя. И двете черти веднага се появиха. Да ви кажа, като върнах лентата назад, не можах и да се зарадвам. Съответно знате какви въпроси ме мъчат сега.... Отделно мъжът ми пи антибиотици около 3 седмици преди овулацията ми и после четохме, че променяли ДНК-то на сперматозоидите. Вчера бях при АГ. По калкулаторите към днешна дата съм 5г.с. И знаете ли какво се оказва? Не 1, а 2 сакчета се виждат!!! Разревах се на магарето. Просто не съм си представяла такова развитие. Естествено АГ нищо не можа да ми каже за гореописаните ми тревоги, не че съм очаквала. Реших да направя, ако живот и здраве, нещата вървят по нормалния начин и потвърдим начало на бременност, пренатален тест. Сега чета и за това и доста объркващо. Желая на всички ви спокойствие и успешна и здрава бременност с успешен финал Simple Smile

# 127
ХуанитаБг, късмет и лека бременност ти желая! Има много момичета, които нямат идея, че са бременни и си живеят '' по старо му'' - цигари, алкохол, тежести, натоварвания, хапчета и имат здрави бебета. Мисли положително! 
Здравейте и от мен! Много нетърпеливки сме се събрали тук Simple Smile Все още е рано и съм изпълнена с притеснения, но тъй като не искам засега да споделям с близки, реших да се запиша в темата, за да мога да споделям поне с вас.  Аз съм на 35г. имам дете на 6г. От около 2г. искаме второ, но все нещо се обърква. Последните месеци сме по-усърдни, но все не става. След опитите миналия месец, си правих ранни тестове вкъщи на 6ти и 8ми ден, които бях отрицателни (отново) и аз автоматично прецених, че пак не е станало. И понеже бяхме се поразболели междувременно се отпуснах. Викам си за какво да се мъча, я дай парацетамоли, я дай Орофар за гърлото, я дай Назонекс (кортикостероиди) за носа, я дай валидол, че бях под напрежение няколко дни. Също и след опитите получих цистит, пих Цистон и Уринал акут. Към 4 г.с. се пада сигурно, мих банята с доместос, затворена вътре поне 20-30 мин. яко се надишах. Ходихме на село, там напръсках стаята с Райд и поседях няколко минути., копах картофи в градината.... Всичко, което не трябва да прави една бремнна, аз го правих. И когато ми закъсня с 3 дни, аз имах един тест, викам си я да си го направя. И двете черти веднага се появиха. Да ви кажа, като върнах лентата назад, не можах и да се зарадвам. Съответно знате какви въпроси ме мъчат сега.... Отделно мъжът ми пи антибиотици около 3 седмици преди овулацията ми и после четохме, че променяли ДНК-то на сперматозоидите. Вчера бях при АГ. По калкулаторите към днешна дата съм 5г.с. И знаете ли какво се оказва? Не 1, а 2 сакчета се виждат!!! Разревах се на магарето. Просто не съм си представяла такова развитие. Естествено АГ нищо не можа да ми каже за гореописаните ми тревоги, не че съм очаквала. Реших да направя, ако живот и здраве, нещата вървят по нормалния начин и потвърдим начало на бременност, пренатален тест. Сега чета и за това и доста объркващо. Желая на всички ви спокойствие и успешна и здрава бременност с успешен финал Simple Smile

# 128
  • София
ХуанитаБг, късмет и лека бременност ти желая! Има много момичета, които нямат идея, че са бременни и си живеят '' по старо му'' - цигари, алкохол, тежести, натоварвания, хапчета и имат здрави бебета. Мисли положително!

Благодаря за подкрепата Collette2505! Забравих да спомена, че съм с хашимото. Казвам, го защото някой по-назад беше попитал. Разбрах се с ендокриноложката да се следя на 1 месец. Така беше и с първата бременност, от която вдигнах дозата от 75 мкг на 100/125 мкг и за съжаление останах на тази доза и досега. Смятах, че с времето ще я намаля, но не се случи. Предполагам, че сега ще има увеличение също. Лошото е, че като кача дозата имам сърцебиене, но явно се свиква. Така, че ако някой има съмнения или изследвания с проблеми с ЩЗ задължнително трябва да се следи. Казвам го, защото аз в началото не знаех и никой не ми беше казал.
Също така пия фолиева киселина Neopholic, обикновенна от 1-2 години спорадично, а последните 1-2 месеца ежедневно. Видях коментар, че по-добре Neopholic Meta, но когато купувах не видях каква е разликата и реших, че всичко е трик за по-висока цена на Meta-та.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 16:01 от ХуанитаБГ

# 129
Sis, аз вече съм в болнични. АГ и най-вече аз предпочитам да се презастраховам предвид спонтанния аборт които имах в началото на годината. Със сигурност няма да ми стигнат дните, но доктора ме успокои че комисиите по ТЕЛК винаги са били разбрани и няма да имам проблем. За мен е повече от ясно, че няма да се върна на работното си място, предвид реакцията на началника ми, когато съобщих за бременността си миналия път. Беше ми дадено да разбера че правата ми нито на бременна, нито в последствие на майка ще бъдат спазени. Затова и реших, че няма нужда да си рискувам и тази бременност с нерви и ядове за едната работа. Може би съм станала малко черногледа, но момичета, ако не се чувствате добре, по-добре не рискувайте и си почивайте вкъщи. Особено ако работата ви е тежка, включва стрес, или досег с хора носещи какви ли не бацили… стига да имате разбран АГ разбира се. Лека бременност на всички ви❤

# 130
С предната бременност излязох в болничен бързо, още в 3 месец, не се стигна до ТЕЛК, но знам, че не е проблем. Това бяха най-хубавите ми месеци! Прекарах времето си чудесно, можех да правя всичко за което преди не ми стигаше времето… през цялата бременност гледах нон-стоп лекции и семинари. Прочетох няколко книги на тема- бременност, кърмене, отглеждане. Бях изключително добре подготвена и наистина беше най-прекрасния период в живота ми! За работа грам не съм мислила- живота и здравето ми са най-важни, а на работа трошах доста нерви. Та, най-правилното ми решение беше да изляза в болничен. Сега съм във майчинство все още, та няма да ми се налага болничен, но ако не беше така, изобщо нямаше да се колебая- болничен при първа възможност. Да, на работодател не му става особено приятно - но в крайна сметка кое е по-важно…

# 131
Нашето здраве и спокойствие са най - важното нещо в този период ! С нас ,или без нас пак ще се оправят - работата няма да спре.След време нито един работодател няма да се обърне и да ти каже :"Благодаря ,че остана на работа и пренебрегна себе си ,заради мен " !

# 132
Аз след кървенето взех седмицата с болничен от лк за настинка. Чакам да мине прегледа, дано се види ембрион и пулс, тогава ще го мислим, но аз също искам да се възползвам от болничен възможно най-рано. Първо заради всичката непоносимост към миризми и гадене почти през целия ден (ужасно е от една седмица насам), второ работя с клиенти - носители на вируси за мен и стреса изобщо не е малко. И аз съм чувала от познати, че след 3тия месец имаш право на болничен.

# 133
Ако всичко е наред аз мисля да остана на работа докато се чувствам добре. Харесвам работата си, приятно ми е да я работя, не си представям да изкарам 9 месеца вкъщи. С първата бременност бях така и се побърках. Живот и здраве ако всичко е наред имам желанието да си ходя на работа.

# 134
Би ли споделила някоя хубава книга?
С предната бременност излязох в болничен бързо, още в 3 месец, не се стигна до ТЕЛК, но знам, че не е проблем. Това бяха най-хубавите ми месеци! Прекарах времето си чудесно, можех да правя всичко за което преди не ми стигаше времето… през цялата бременност гледах нон-стоп лекции и семинари. Прочетох няколко книги на тема- бременност, кърмене, отглеждане. Бях изключително добре подготвена и наистина беше най-прекрасния период в живота ми! За работа грам не съм мислила- живота и здравето ми са най-важни, а на работа трошах доста нерви. Та, най-правилното ми решение беше да изляза в болничен. Сега съм във майчинство все още, та няма да ми се налага болничен, но ако не беше така, изобщо нямаше да се колебая- болничен при първа възможност. Да, на работодател не му става особено приятно - но в крайна сметка кое е по-важно…

Общи условия

Активация на акаунт