Февруарски мами 2024

• 39 051
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Докато аз и ти сме едно - по време на бременността
Хедра - за кърменето
Монтесори - за бебето

Би ли споделила някоя хубава книга?
С предната бременност излязох в болничен бързо, още в 3 месец, не се стигна до ТЕЛК, но знам, че не е проблем. Това бяха най-хубавите ми месеци! Прекарах времето си чудесно, можех да правя всичко за което преди не ми стигаше времето… през цялата бременност гледах нон-стоп лекции и семинари. Прочетох няколко книги на тема- бременност, кърмене, отглеждане. Бях изключително добре подготвена и наистина беше най-прекрасния период в живота ми! За работа грам не съм мислила- живота и здравето ми са най-важни, а на работа трошах доста нерви. Та, най-правилното ми решение беше да изляза в болничен. Сега съм във майчинство все още, та няма да ми се налага болничен, но ако не беше така, изобщо нямаше да се колебая- болничен при първа възможност. Да, на работодател не му става особено приятно - но в крайна сметка кое е по-важно…

# 136
Аз мога да препоръчам една много хубава книга за раждането. Казва се Раждане с любов на Олга Дукат. За мен беше много полезна и ми даде увереност, че ще се справя Simple Smile

# 137
Момичета, приемате ли нещо против гаденето?
Вече съм доста сензитивна към миризми и очите ми се насълзяват от гадене. Дълбокото дишане понякога ми помага, но това чувство взе да се засилва, а не искам на работа да знаят все още, че съм бременна.

# 138
Нищо не съм приемала, но и на мен до преди една седмица ми се гадеше много, по цял ден. Честно казано беше ужасно. От петък насам съм ок, надявам се да е приключило.

# 139
Не съм чувала за нещо, което наистина помага 😞 Пробвала ли си ментови бонбони?

Момичета, приемате ли нещо против гаденето?
Вече съм доста сензитивна към миризми и очите ми се насълзяват от гадене. Дълбокото дишане понякога ми помага, но това чувство взе да се засилва, а не искам на работа да знаят все още, че съм бременна.

# 140
Интересно при мен с предишната бременност имах едно гадене, което се появи в по-късен етап от Б, но беше главно вечер и никога не е било съпроводено с повръщане, просто отвращение от някои храни, но само за момент, утре примерно можех да си ги хапвам! Но доколкото знам и аз няма изпитан лек за това по време на бременност Sad бързо да минава и да идват хубавите, слънчеви дни, изпълнени с приятни леки разходки и подготовка за най-хубавото Simple Smile

# 141
Здравейте Simple Smile Бременна съм в 6-та седмица след инвитро. Днес бях на преглед, всичко е наред даже се видяха два ембриона със сърдечна дейност и отговарящи на 6-та седмица ❤❤ Само да успокоя момичетата, които нямат симптоми, аз до скоро нямах никакви симптоми, преди няколко дни почна леко да ми става лошо и леко ме болят гърдите. Други симптоми не съм имала... А преди няколко дни имах кафеникаво зацапване еднократно, това ме уплаши, но гинеколожката ми каза, че се случва често и не е притеснително.

# 142
  • София
I_m_s, честито. Лека бременност. И аз съм в 6 седмица.

# 143
Честито Simple Smile Все така леко и безпроблемно да е!

# 144
Момичета, които сте получили леки кървене или зацапване, ще продължавате ли с работата и изобщо спазвате ли някакъв режим на почивка и лежане? Relaxed

# 145
  • София
Здравейте! Идвам да се оплача. Направо ми изтръпна тялото. Бях споменала, че съм с Хашимото. Средата на Май си правих изследване и TSH ми беше 3.00. Тази сутрин си пуснах отново кръвни и излезе 11,8. Напвраво не съм на себе си. Паникьосах се. Очаквам отговор от лекарката. Със сигурност утре сутрин ще ги повторя. Стискайте ми палци, това да не навреди на точиците ми Heart

# 146
  • София
Здравейте! Идвам да се оплача. Направо ми изтръпна тялото. Бях споменала, че съм с Хашимото. Средата на Май си правих изследване и TSH ми беше 3.00. Тази сутрин си пуснах отново кръвни и излезе 11,8. Напвраво не съм на себе си. Паникьосах се. Очаквам отговор от лекарката. Със сигурност утре сутрин ще ги повторя. Стискайте ми палци, това да не навреди на точиците ми Heart

Здравей, аз съм с Хашимото. Като разбрах, че съм бременна веднага отидох на ендокринолог. Казаха ми, че освен TSH, се пускат ft3 и ft4.Ендокринолога ми каза, че в някакъв момент играят само последните. Отиди на лекар, ще предпише нещо съвместимо с бременността.
Hesperus аз съм с кървене и зацапване. За сега спряха. Утре след прегледа ще видим, че в спешно онзи ден малко ме стресираха. Иначе от спешно ми казаха да полежа няколко дни в къщи и изпълнявам. Взех 10 дни от личната, за да лежа и вече 2 дни го практикувам. Чудя се вече на къде да се обърна. Нека отшуми и се връщам на работа. Само ако е крайно наложащо ще си взема дълъг болничен до края.

# 147
  • София
Здравей, аз съм с Хашимото. Като разбрах, че съм бременна веднага отидох на ендокринолог. Казаха ми, че освен TSH, се пускат ft3 и ft4.Ендокринолога ми каза, че в някакъв момент играят само последните. Отиди на лекар, ще предпише нещо съвместимо с бременността.
Hesperus аз съм с кървене и зацапване. За сега спряха. Утре след прегледа ще видим, че в спешно онзи ден малко ме стресираха. Иначе от спешно ми казаха да полежа няколко дни в къщи и изпълнявам. Взех 10 дни от личната, за да лежа и вече 2 дни го практикувам. Чудя се вече на къде да се обърна. Нека отшуми и се връщам на работа. Само ако е крайно наложащо ще си взема дълъг болничен до края.

Mira, ако си от София, може ли да ми кажеш при кой ендокринолог ходиш? Аз се следя от години при моята, като цяло съм доволна, изписва много изследвания, но този път като и обясних положението и ми пусна само TSH, FT4 и МАТ.  Не мога да чакам и утре ще ходя да си пусна платено един пакет в Цибалаб TSH FT3 и FT4 (защото сега ги правих в друга лаборатория и се надявам да е грешка. Чудя се да пускам ли и това МАТ и то ми е ужасно завишено 598 при гг 9....

# 148
  • София

Mira, ако си от София, може ли да ми кажеш при кой ендокринолог ходиш? Аз се следя от години при моята, като цяло съм доволна, изписва много изследвания, но този път като и обясних положението и ми пусна само TSH, FT4 и МАТ.  Не мога да чакам и утре ще ходя да си пусна платено един пакет в Цибалаб TSH FT3 и FT4 (защото сега ги правих в друга лаборатория и се надявам да е грешка. Чудя се да пускам ли и това МАТ и то ми е ужасно завишено 598 при гг 9....
Аз съм с високи ТАТ и МАТ. Ендокринологга каза, че може леко дори да спаднат. Те са само маркер за диагностициране на Хашимото, нямат роля в бременността. Ако искаш ми пиши на лично.

# 149
  • София
Здравейте и от мен, честито на всички бъдеши мами 🙂 Записвам се и аз с втора бременност и термин 20.02.
Все още нямам симптоми, освен леки болки в корема и в гърдите, но предполагам скоро ще започне и любимото гаденето 😃

Общи условия

Активация на акаунт