Февруарски мами 2024

• 38 905
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Много ясно се виждаше всичко.

# 196
Много ясно се виждаше всичко.
Ясно е,да,но не се вижда всичко с коремен на толкова ранен етап. И мен ме погледнаха с коремен бях 6+3 и се видя сакче и точка,но с вагинален можеше вече и пулс да се види предполагам. Има някаква малък риск от прокървяване,но за да се огледа всичко хубаво е препоръчително да е с вагинален ехограф. Аз да не ви разказвам пък как е тук в Англия . Няма преглед до 12та седмица и тогава вече спокойно си се вижда всичко и с коремен.
При мен се случи така,че имах проблем. С тромбофилия съм и имах и тромб ,гледаха ми крака и лекарката предложи да погледнем набързо ,но да не се шашкам,че е рано и може да не се вижда. Иначе си записах час за ехограф на частно,защото изобщо не ми се чака до 12та седмица и след това приключение с тромба искам да видя,че всичко е наред.

# 197
Какви витамини за бременни пиете? Аз засега пия само фолиевата киселина на sopharmacy, която е и най- евтината и се чудя дали има някакво значение?

# 198
  • София
За боядисването, миналата бременност се боядисвах с без амонячна боя, но вече доста съм побеляла и мисля да продължа с амононячната. Четох доста и никъде не пише да има противопоказания за бременни. И като се замисля колко много бременни има по света които се боядисват, ако имаше и най-малки съмнения със сигурност щеше да има предупреждения и информация.
За фолиевата киселина през цялата минала бременност пиех Огестан и сега пак от тях си взех, те са витамини с Омега 3, вит Д и Фолиева.

# 199
Аз вчера бях на преглед (6г.с. + 2 дни). Чух сърчицето и се разревах от щастие. Казах на доктора да извика мъжа ми, за да чуе и той. Зарадва се, но после ме скастри защо съм го извикала, хич не му е приятно да присъства на преглед с вагинален ехограф...
Иначе относно витамини вземам Сюпле маман, Биозин мама и Дуфастон.
Ходя при двама лекари - единият казва, че може да правим секс, другият - не. Мнението е различно и по отношение на Дуфастона, но мисля да продължа да го вземам за всеки случай.
По отношение на секса вие въздържате ли се? Аз много се притеснявам и не искам първите три месеца да го правим.

# 200
Аз въбоще нямам желание за секс, просто от 3 седмици нямам никакво. Моя приятелка ми каза че това при нея е било първи симптом, и при мен е същото🫣

# 201
  • София
Миналия път в никакъв момент не сме се въздържали от секс, лекарите бяха на същото мнение, сега смятам да бъде по същия начин. Ако се чувствам добре и всичко е наред, не виждам причина от въздържание, даже напротив, може да е само от полза за положителни емоции и добри отношения между партньорите . Разбира се ако има проблеми и лекарят изрично е забранил е различно.

# 202
Препоръчвам мета фолиевата киселина, която със сигурност ще бъде усвоена от организма. Моята акушерка от положителен тест ми каза да си взема витамини за бременни+фолиевата. Избрах на better you, защото са на спрей..Интересно ми е другите момичета, кой вариант са избрали.
Относно секса въобще нямам и желание.Четох до третия месец не го препоръчват. Кажете  какво  е мнението на докторите за дуфастона, аз съм на схема 3х1от репродуктивния вече повече от месец
Какви витамини за бременни пиете? Аз засега пия само фолиевата киселина на sopharmacy, която е и най- евтината и се чудя дали има някакво значение?

# 203
Аз съм на същата схема за Дуфастон - 3х1. Помага за увеличаване на прогестерона и намалява риска от спонтанен аборт. Само добри мнения чувам за него.

Кажете  какво  е мнението на докторите за дуфастона, аз съм на схема 3х1от репродуктивния вече повече от месец

# 204
За секса- буквално го отбягвам, по принцип ми се прави, а сега направо ми е супер анти секси 😂 миналата бременност сме правили до края не е имало проблеми, сега просто изобщо не ми е до секс, а само до спане и лежане

# 205
Една приятелка, пациентка на Сигридов каза, че и казал, че е хубаво да прави секс точно сега, а още по-хубаво било ако успеела и да свърши, защото така се намалявал риска от скъсяване на шийката. По нейни думи на един от прегледите и казал, че риска е бил паднал с още проценти и я питал дали се дължало на гореспоменатото, тя потвърдила! Колко е вярно не мога да знам със сигурност, но аз не бих рискувала!
Принципно не съм от най-сексуалните личности, сега пък съвсем! С предната ми Б имах Бракстън Хикс от доста рано и това пък съвсем ме отказва, както и мин път не съм си позволявала такива "волности" Laughing

# 206
Better you е супер вариант. Аз пия неофолик мета, pregnacare, b12 и омега 3. По принцип Аг ми каза за сега само фолиева, че няма смисъл от другите неща. А и биозин мама/ за имунитета. В последствие ще се пие и магнерот, аз предния път пих и желязо и натаспин за по-добро насищане на кислород в кръвта или нещо такова… и бях с високо кръвно. Омега 3 приемам защото не обичам и не консумирам риба. А е важно за мозъчето. Б12 е за нервната система. Вит.д на есен. Сега мисля няма нужда, но не пречи и да се приема. Повечето хора сме с дефицити на тези витамини- д и б12.

Относно секса- правим, когато имаме сили и желание. Предния път често правехме, но накрая вече ни беше сложно. Аг е казвала, че ако се чувствам добре -няма проблем. Бяхме питали още на първия преглед.

Препоръчвам мета фолиевата киселина, която със сигурност ще бъде усвоена от организма. Моята акушерка от положителен тест ми каза да си взема витамини за бременни+фолиевата. Избрах на better you, защото са на спрей..Интересно ми е другите момичета, кой вариант са избрали.
Относно секса въобще нямам и желание.Четох до третия месец не го препоръчват. Кажете  какво  е мнението на докторите за дуфастона, аз съм на схема 3х1от репродуктивния вече повече от месец

# 207
Момичета,бях на преглед всичко е наред , вика ме отново след 2 седмици
Изписа ми да пия омби биотик и имунокол перфект + фолиева киселина

# 208
  • София
Радвам се, че всичко е наред! А защо ти е дала омни биотик и имунокол? Моята гинеколожка ме извика на 10-ти ден от закъснението, на който само установихме, че се вижда бременност, но все още нищо определено. Сега ме вика на 21.06, когато съм 6 г.с. Чудя се има ли нужда от толкова чести посещения или всичко е за пари? При все, че нищо съществено не ми каза. На теб каза ли ти защо те вика в 8 г.с. или просто така? Ако трябва да давам по +100 лв. на всеки две седмици, ще се разоря.

Момичета,бях на преглед всичко е наред , вика ме отново след 2 седмици
Изписа ми да пия омби биотик и имунокол перфект + фолиева киселина

# 209
Здравейте и от мен момичета Simple Smile

След няколко седмици без помощ и насока, днес реших да се разровя тук. Бременна съм 7 г.с. (Според приложението което използвам ми дава термин 09.02.2024) , което е подтвърдена само от тестовете за бременност които си взех от аптеката. Живея извън България и тук не правят никакви изследвания преди 12г.с. . Питах ги няколко пъти за кръвен тест поне, но отказват- нямало смисъл. Не знам как ще удържа още 5 седмици без докторско подтвърждение. Пия витамини за първи триместър и това е. Не съм променила намина си на живот, продължавам да спортувам и съм изключила всякакви вредни храни.
Май поста ми няма цел, но реших просто да споделя Simple Smile Пожелавам на всички лека бременност и спокойствие!

Общи условия

Активация на акаунт