Февруарски мами 2024

• 38 882
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
Аз момичета сигурно ще родя в януари, заради секциото. Но и много ми се иска да съм тук, защото тук си се записах и защото двете ми бременности са февруарчета.
Та не знам какво да правя.

За храната не се притеснявам вкусовете ще с епроменят още, няма да е все така до края, на повечето ще ни мине гаденето и ще си ядем съвсем нормално.
Аз пия малко вода, по-малко и от преди, защото ми се гади и защото не знам какво да правя с тоалетната като съм навън с децата!. Но това е много, много лошо! Пийте вода! Важно е

Според мен си стой при нас. То детето си е февруарче, това че ще се наложи да излезе по-рано е съвсем отделен въпрос. Нали се развива наравно с февруарчетата Simple Smile А другите ти дечица да не са близнаци?

Да разкажа и аз за прегледа от преди малко. Гледа ме на ехографа, потвърди че се виждат две сакчета с жълтъчни мехурчета, имала съм 2 живи ембриона. Нещо не ги разбирам тия термини. Държа се доста странно, сякаш фалшиво, престорено радостна, сякаш като видя бременността и се превърнах в банкнота, която ще получи като ми направи раждането.  Поне с такова усещане останах. Тъмо си бях решила, че поне съм намерила лекарка при която да се следя, но сега май ще търся друг. Питам я за ТСХ -то, тя вика тия въпроси към ендокринолог (въпреки, че и казах, че вече съм се консултирала, но искам нейната гледна точка). Питам я за развитието на близнаците, че не знаех кога са еднояйчни, кога двуяйчни, според нея са еднояйчни, но тези въпроси да съм ги задавала на феталните специалисти, тя ме била насочила след 12г.с. на фетална морфология.... Абе някак си усещането ми е, че вместо да изляза изпълнена и заредена с положителни емоции, сякаш излзох объркана и безпътна. Радвам се разбира се, че все още се виждат двечки човечета Simple Smile Вика ме на преглед в 10 г.с.

Сега в коя седмица си ,и аз не останах много доволна от една прехвалена (80лв прегледа)
И мисля направо да си запазя час при АГ който ще ме наблюдава и изражда живот и здраве. Уж отидох на частно за повече внимание.. с ченгел и вадих думите от устата

Привет и от мен!
Признавам си не знам как се пише просто във форума. Засега само съм изяла доста теми.
Та, втора бременност. Вчера се видя сакчето, 5г.с. към края, макар че на изслвдването пише 4гс бременност неустановена.
Викат ме след 2 седмици.
Не сме казвали на никой още.
Имам един аборт -кухо яйце преди 1,5 години. Наляла съм гипса сега. Не смея да се зарадвам. Гони ме депресия яко. Оказа се,че имам тромбофилия и ще се боцкам. Бе страх ме е като цяло. Искам само пулс да чуя, та да вземе ми олекне малко. От Бургас съм и аз.

# 406
  • София
Ивче, исках да те попитам, сега докато си на морето, пак ли вземаш по 6 капки вигантол ?
[/quote]
Идната седмица сме на море. Смятам да си приемам витамин Д. Все пак съм на долна граница, да го предозирам почти невъзможно. Освен това ще съм под чадъра. Вчера цял следобед ми се гадеше, а в понеделник съм на работа след болничен. Мами на море, как сте? Как ви понася жегата?
ПП Миналата седмица ми коригираха термина, заради инвитрото. Вече е 03.02.

# 407
Под чадъра съм всичките 5 дни, показвам се за малко на слънце, във водата до колене 🫣
След обяд си поспивам, а към 22:30 отново сън 😊
Общо взето ми е малко странно, но се чувствам леко уморена, не знам дали е от жегата, но последните дни така се усещам.
Но сме all inclusive  и храната е в изобилие 🫣
Пък аз апетит си имам, но внимавам да не прекалявам 🤭

# 408
  • София
Добре дошла, Божидара! От кой град си? Как се насочи са се изследваш за тромбофилия? Виждам, че доста жени страдат от това, но четох, че няма симптоми. Та се чудя кога и защо една жена трябва да се изследва.

# 409
Добре дошла, Божидара! От кой град си? Как се насочи са се изследваш за тромбофилия? Виждам, че доста жени страдат от това, но четох, че няма симптоми. Та се чудя кога и защо една жена трябва да се изследва.

Добре заварили.
За съжаление след аборта го разбрах. Лекарят ме изпрати на изследвания за тромбофилия. И така разбрах. Честно казано до вчера се надявах да пия само аспирин, но новия лекар при който ходя директно ми изписа клексан всеки ден.
Няма симптоми да, обикновено след аборт се установява. Те са няколко щама/вида - основно се делят на наследствена и придобита. Моята е наследствена, но не фокусирам там. Има жени даже имат и успешни бременности и след това разбират. Иначе съм вече половин бургазлийка. Вече 16 години живея тук. Обожавам града, но с лекарите е доста чувствително положението.

# 410
Здравейте, мили февруарки! От доста време ви следя и се вълнувам с всички вас, а днес се престраших най-сетне и аз да влетя в темата, след като чухме две сърчица!

Скрит текст:
Това ми е дневникът дотук:) на английски понеже още умуваме къде и как, но засега клоним към България:)

https://youtu.be/EShUeudtaFg

# 411
Аз съм в 7г.с.+2 дни, но от около 10 дни насам всекидневно ми се гади. И с първата ми бременност имах гадене, ноо не като сега. Сега е ужасно гадене, особено като пия вода, отделно постоянно имам като метален вкус в устата, което пък май било от хормоните, не знам, а и гърдите ме болят. За сега май е това, ама гаденето най - ме тормози. Умора и отпадналост имах до преди няколко дни, както и главоболие 3-4 дни подред, но това поне изчезна към момента.

# 412
Аз даже я направих групата вече. Мислех,че не мога,ама не било толкова трудно. Някой само да пробва дали наистина съм успяла да сложа и въпросите 😁Личи си,че нямам какво да правя нали...Та групата ...ще я познаете,казва се като тази,има същата корица и админ е Мирослава. Предлагам също след месец два най-много който се присъединил и да я направим и скрита ,да не може да излиза при търсене.

Може ли линк към групата във фб?

# 413
Имаме ли фейсбук група момичета? Тук ми е много трудно да следя…. Моите симптоми са умора,честото уриниране и доста ме боли корема вечер, чак се събуждам от болка, дали е нормално Sad

# 414
Линк към фейсбук групата: https://www.facebook.com/groups/286988997187001/?ref=share
Напълно те разбирам, мен стомахът ме мъчи почти постоянно, гади ми се при вида и миризмата на почти всичко. Направо като болна се чувствам. Дано следващите месеци това да отшуми.

Имаме ли фейсбук група момичета? Тук ми е много трудно да следя…. Моите симптоми са умора,честото уриниране и доста ме боли корема вечер, чак се събуждам от болка, дали е нормално Sad

# 415
Групата затворена ли е? 😂 Че още почти никой не знае

# 416
Моите симптоми са умора,честото уриниране и доста ме боли корема вечер, чак се събуждам от болка, дали е нормално Sad

Умората и честото уриниране са класически признаци на променящите се хормони (най-основно прогестерон). Коремните болки в повечето случаи също, поради разтягащите се кръгли връзки на матката. Понякога са и свързани с храносмилателни промени. Ако все пак обаче са много силни или непрестанни, най-добре да се търси лекарско мнение, за да се изключи друг проблем. Обикновено само изписват но-шпа.

# 417
Ей момичета щях да умра днес през ноща казвам ви. Значи такова главоболие не мога с дума да ви опиша. На мен не ми помагат панадол и парацетамол принципно ( но в случая и нямах в мен на вилата ) ще питам дали мога в тия случаи рядко рядко да пия нурофен просто ситуацията беще адска. Щях да паля колата за София казвам ви. От главоболие о така ми се доповръща а аз не повръщам , смисл все пак за да повърна трябва да се насиля независимо колко ми се гади. Та лежах полуседнала с леденл сьудена мокра кърпа на главата и добре че през деня купих лимони та си нарязах и спас с чинията и си подхапвах поне спря да ми се гади толкова.
Добре че майка ми беше тука да поеме детето ама си заминава след 5 дена чак до ноември 🥹

# 418
Има ли момичета от Пловдив? Къде мислите да правите БХС? Аз миналия път ходих при Стоилов и някак си изобщо нямам желание да ида пак там. Но къде…?

# 419
Групата затворена ли е? 😂 Че още почти никой не знае

Заключена е само за членове. Питах админ. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт