Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 49 698
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря да съветите и подкрепата. В онкологията в Дървеница ще е терапията. Явно трябва да се въоръжа с търпение.

# 421
  • София /Абсурдистан
Лейди, ти не беше ли с хистеректомия? Или частично нещо само е отстранено? Какво предстои? Сила и кураж да се справиш и този път.
Бях, но частично. Сега ще чистят всичко. Другата седмица ще знам какво следва, още съм в шок. Това не е рецидив, а нов, друг вид чудовище.

# 422
  • Sofia
Лейди, ти не чакаше ли ПЕТ скенер? Все се канех да те питам, след като ми се обадиха за датата, дали са ти звъннали и на теб. Ех, сили и търпение ти пожелавам, ще я пребориш, то я ясно, ама като знам аз как се сринах втория път...В Сити ли ще се лекуваш? И потвърдена ли е диагнозата? Аз на цитотото излязох втора група, уж било нормално заради хормоналната ми терапия.
Много вода трябва да се пия при всякаква химия. А от червената и много се повръща, та е добре и за това да се вземат мерки.
Аз се справих с гадината в гърдата, но от скоро си имам гад на маточната шийка. Та от другата седмица пак тръгвам по установеният ред… Как ми е писнало само…

# 423
stefani^, пиша тук а не на ЛС, ако може да съм от полза и на някой друг оперирал се в КОЦ Пловдив. Вече ти писах, че пациентките на Иванов са малко специална категория и  другите доктори не ги доближават много-много( явно има причина). Единствено на д-р Балева, може да се разчита, щото не ѝ пука и определено е човек! Бях ти писала да я пита и да я търси за съдействие. Със сигурност не са казали сама да си маха дренажа, по-скоро е било да си източва лимфата, която се събира. Ако не можете да ходите до отделението за смяна на превръзка- намерете хирургичен кабинет във вашето населено място, където да сменят превръзките( трябва да е стерилно, защото аз съм правила инфекция и тогава разбрах какво значи следоперативни болки- не го казвам да Ви плаша, а за да го имате в предвид и да не допускате замърсяване). Решение на онкокомисия ще Ви дадат с епикризата( не по- рано от 2 седмици, може и повече), като няма да се явявате лично- минава се по документи( но те в комисията са докторите, които са Ви следили и Ви знаят състоянието, лечението и какво трябва да правите впоследствие). Тогава ще видите и всичко описано- какво е правено, какви лекарства са ѝ слагани, хистология и пр.( и ако се е  върнал Иванов от отпуска- ще Ви разясни какво-как....ама като го знам колко е лаконичен, се съмнявам да стане). Не мисля, че ще Ви ги пратят по куриер( и в това се съмнявам), но питайте все пак дали ако Вие пратите куриер, дали няма да му ги дадат( или на друг човек).  Като ги вземете, можете да си вземете блокчетата от бараките( дето е ехографа, първата врата вляво), срещу депозит и декларация, че ще ги върнете( тогава ще Ви върнат и депозита). Не е необходимо лично майка ти да ходи- може и друг член на семейството( не правят проблеми).  За епитеза и перука, писах вече какъв е реда. Няма кой от отделението да се занимава с това. С епикризата и търсите хирургична комисия във Вашето населено място и после в социалните по местоживеене. А и поне в началото, докато не зарастне раната- епитезата няма как да я носи. Един тънък шал, по- надиплен, чудесно ще прикрие липсата на гърда. Кажи на майка ти, да прави много упорито упражненията, защото е много важно! Така и по- бързо ще стигне до махането на дренажите и заздравяването.
Лейди, гуш и тук! И това ще мине!

# 424
Лейди, много положителна енергия ти пращам и стискам всички палчета да е по-леко този път! Blue Heart
Доколкото помня ти не си на  хормонална и пак се хванала за теб тая гад!
Уф, да му се не види! Не може ли малко спокойствие да има човек!

Чайлд, за нашите географски ширини 2-ра група било нормално. Така ми каза гинеколожката, при която правих цито през януари.

# 425
Лейди, дано да е най-малкия възможен дявол.

# 426
Втора група за цитонамазка е нещо съвсем нормално за зрели жени( водещи полов живот, раждали и  на терапия).

# 427
Лейди, ако е хванато навреме, може да се разминеш само с операция и по- често следене. Дано да е така.
Изпитанията в живота на някои хора нямат край.

Аз също не съм от галениците на съдбата, след всичко, което ми се случи, преди 7 месеца загубих мъжа си. И нормално е човек да си каже - пак ли на мен, защо?! Няма обяснение. Бях на нокти какви ще са ми изследванията след тежкия емоционален срив, засега май преминах критичния период без здравословни последици.

Да не се отдавам на самосъжаление да кажа за цитонамазките - предходните 2 години ми бяха втора група, миналата година бяха 2А от порциото и 2Б от канала и се бях притеснила, миналия месец ми излязоха първа група. Та сега се чудя, тази първа група отговаря ли на истината.

# 428
  • Варна
Аз от години съм втора група, което било най често срещано при раждали жени, зряла възраст и едва ли не първа група било рядко срещано.

Гинеколог ми го обяснява.

# 429
  • Sofia
Аз винаги съм била първа група, а откакто съм на хормонална ми излиза ту първа, ту втора.
Не съм важдала вагинално.
Благодаря за споделено!

# 430
  • Добрич
Лейди, ти не беше ли с хистеректомия? Или частично нещо само е отстранено? Какво предстои? Сила и кураж да се справиш и този път.
Бях, но частично. Сега ще чистят всичко. Другата седмица ще знам какво следва, още съм в шок. Това не е рецидив, а нов, друг вид чудовище.

Имам две познати с рак на маточната шийка, които са се разминали само с операция, без лъчетерапия и без химиотерапия. И при двете са минали вече 10 години. Искрено ти желая и при теб всичко да се случи по най-добрия възможен начин!

Момичета, писала съм и в предната тема, не искам да налагам мнението си, но мисля, че болестите са физическата проява на метафизичен проблем. Те се проявяват, за да ни обърнат внимание на проблема, само дето ние не го разбираме. Така погледнато, за да се справим с някоя болест, трябва да отстраним първопричината. Класическата медицина лекува следствията и ако истинската причина стои, тя се проявява отново на същото или на друго място.

Според книгата на Лиз Бурбо "Твоето тяло казва: Обичай се", причина за рака са взаимоотношенията с родителите. Специално положих усилия в тази посока.

Скрит текст:
Не е по темата, но откакто се помня имам мигрена и колкото и да се старая, все още (на 51 г. съм) не съм установила, коя е действителната причина за нейната проява.

Всъщност тази техника въобще не е толкова лесна, колкото ни се иска.

# 431
Момичета минавам да питам белила ли ви се е кожата по краката и ръцете.При мен от 1 седмица е много суха.Приключих с химиите през март,а лъчето беше през май.Аз съм на хормонална и вчера ходих да си взема резултата от цитонамазката.Рар 1 съм,но пишеше че имам и високи нива на естроген.Кога ще се кротне вече.Наближава третия Золадекс.

# 432
Белила се  е и още как.... Аз решавах проблема с кокосово масло.  И мазни кремове, като не исках да мириша на торта Wink

# 433
  • Пловдив
Stefani, дренажът не го махайте. Мен ме научиха как да изтеглям лимфата, за да не се получи запушване и да не стигне до възпалителен процес. Дренажът се маха, когато за 24 часа се събере лимфа под 20-30 мл., поне при мен беше така и този резултат трябва поне 2-3 дни да е такъв. Всеки ден мерех и пращах на доктора. Между две седмици и месец се държи дренажа. Лекар трябва да каже кога се маха.

# 434
Iron Lady, да го пребориш това чудовище! Положителна енергия и от мен!
Някой питаше къде са кабинетите на ТЕЛК в Онкологията в Дървеница. Влиза се през централния вход, после по първия коридор вляво, при първа възможност надясно и се излиза във вътрешния двор. Там доста се върви през паркинг и запуснати постройки вляво, докато се стигне до една пак стара сграда вдясно - двуетажна. Е, там е. 😁

Общи условия

Активация на акаунт