Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 49 680
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София /Абсурдистан
Дренажите се свалят само от лекар, или от операционна сестра, превръзките - също!

# 436
stefani^, пиша тук а не на ЛС, ако може да съм от полза и на някой друг оперирал се в КОЦ Пловдив. Вече ти писах, че пациентките на Иванов са малко специална категория и  другите доктори не ги доближават много-много( явно има причина). Единствено на д-р Балева, може да се разчита, щото не ѝ пука и определено е човек! Бях ти писала да я пита и да я търси за съдействие. Със сигурност не са казали сама да си маха дренажа, по-скоро е било да си източва лимфата, която се събира. Ако не можете да ходите до отделението за смяна на превръзка- намерете хирургичен кабинет във вашето населено място, където да сменят превръзките( трябва да е стерилно, защото аз съм правила инфекция и тогава разбрах какво значи следоперативни болки- не го казвам да Ви плаша, а за да го имате в предвид и да не допускате замърсяване). Решение на онкокомисия ще Ви дадат с епикризата( не по- рано от 2 седмици, може и повече), като няма да се явявате лично- минава се по документи( но те в комисията са докторите, които са Ви следили и Ви знаят състоянието, лечението и какво трябва да правите впоследствие). Тогава ще видите и всичко описано- какво е правено, какви лекарства са ѝ слагани, хистология и пр.( и ако се е  върнал Иванов от отпуска- ще Ви разясни какво-как....ама като го знам колко е лаконичен, се съмнявам да стане). Не мисля, че ще Ви ги пратят по куриер( и в това се съмнявам), но питайте все пак дали ако Вие пратите куриер, дали няма да му ги дадат( или на друг човек).  Като ги вземете, можете да си вземете блокчетата от бараките( дето е ехографа, първата врата вляво), срещу депозит и декларация, че ще ги върнете( тогава ще Ви върнат и депозита). Не е необходимо лично майка ти да ходи- може и друг член на семейството( не правят проблеми).  За епитеза и перука, писах вече какъв е реда. Няма кой от отделението да се занимава с това. С епикризата и търсите хирургична комисия във Вашето населено място и после в социалните по местоживеене. А и поне в началото, докато не зарастне раната- епитезата няма как да я носи. Един тънък шал, по- надиплен, чудесно ще прикрие липсата на гърда. Кажи на майка ти, да прави много упорито упражненията, защото е много важно! Така и по- бързо ще стигне до махането на дренажите и заздравяването.
Лейди, гуш и тук! И това ще мине!
Много ти благодаря, винаги си ми много полезна и научавам много неща от теб 🤗 Както и на всички останали момичета, които много ми помагате.
Майка се е опитала да зададе въпроси на Балева, но и тя не е била много сговорчива. За дренажа съм се объркала, прави сте, показали са и само как да източва лимфата, но махането задължително от лекар. Успяхме да намерим сестра, която работи в хирургичното отделение в Сливен. Днес при изписването са сменили превръзката на майка, а с тази сестра се разбрахме за петък. Дано не е твърде кратко времето, но след това можеше чак във вторник. Защо ги е страх толкова сестрите тук не разбирам. От КОЦ Пловдив са казали, че без проблем превръзките могат да се сменят във всяка болница,и манипулационна в Сливен. Тук обаче ни казват не може така, забранено е, трябва да ви ги правят там където е оперирана. И сега тази сестра ще ги сменя едва ли не нелегално, срещу заплащане. В петък ще е скришом в болницата, после можело и в нас. Да, ама в нас колко да е стерилно....  Утре ще говорим и с личната, имало някакво направление за смяна на превръзки.

# 437
Calm, аз питах за ТЕЛКа в Дървеница. Очаквах да е сложно откриването, благодаря за подробните инструкции Simple Smile

# 438
Белила се  е и още как.... Аз решавах проблема с кокосово масло.  И мазни кремове, като не исках да мириша на торта Wink
    Еее какво е това чудо,то минаха 2 месеца и сега се сети.  Лейди,пожелавам ти бързо да се реши проблема.Имам позната се размина само с лъче.Кураж и не се предавай!

# 439
Айде, сега...ще се обели и отдолу по-хубава ще излезе...то и без това сме усойници и периодично трябва да сменяме кожата Simple Smile

# 440
Ох бе Лейди,  ай стига вече.  Нали си взе твоя дан? Нищо. И това ще мине.  Ти си желязна Нали? Мисля те , знаеш го нали?
Сила и здраве и на всички други момичета!

# 441
Много вода трябва да се пия при всякаква химия. А от червената и много се повръща, та е добре и за това да се вземат мерки.
Аз се справих с гадината в гърдата, но от скоро си имам гад на маточната шийка. Та от другата седмица пак тръгвам по установеният ред… Как ми е писнало само…

Ех, Лейди, не че няма да се справиш, сигурна съм, ама все да има по нещо!Ще мине и замине!
А имаше ли някакви предпоставки - раничка, полипи, нещо което да е наблюдавано?

# 442
  • София /Абсурдистан
Имаше атипични клетки и наблюдавахме, но казаха, че не е нищо страшно. И ето сега...
Никакви симптоми други нямаше.

# 443
Здравейте от една година съм на таргетна терапия имам метастази в костите.  Нямам операция. Минах скенер с контраст. Казаха ми че няма нови образувания туморен маркер 22 кръвни в норма. но искат да ме пратят на пет скенер за да се види дали са активни мета в костите. Понякога имам слаба болка в гръбнака, основно вечер като легна.
Много ми е притиснено, отделно ми казаха че няма да ми слагат ексджива докато не видят резултатите.
Какво може да значи това много съм мнителна дали има нещо което не ми казват за това ме пращат на пет и ми спират ексджива?

# 444
  • Русе
Може да е стандартна процедура за проследяване. Защо да крият? Пък и след него няма как да скрият каквото и да е! Стискам палци да е чист и метите да са изчезнали Hug

# 445
  • София /Абсурдистан
И аз стискам палци!
От много време назад никой нищо не крие от пациентите. То и няма как да се скрие де. Пет скенера дава яснота какво става, споко.

# 446
  • София /Абсурдистан
Не успях да редактирам предишния пост, системата не ми дава, дано модераторите не се ядосат.
Лейди, ти не чакаше ли ПЕТ скенер? Все се канех да те питам, след като ми се обадиха за датата, дали са ти звъннали и на теб. Ех, сили и търпение ти пожелавам, ще я пребориш, то я ясно, ама като знам аз как се сринах втория път...В Сити ли ще се лекуваш? И потвърдена ли е диагнозата? Аз на цитотото излязох втора група, уж било нормално заради хормоналната ми терапия.
Много вода трябва да се пия при всякаква химия. А от червената и много се повръща, та е добре и за това да се вземат мерки.
Аз се справих с гадината в гърдата, но от скоро си имам гад на маточната шийка. Та от другата седмица пак тръгвам по установеният ред… Как ми е писнало само…
Чаках, да. И ми се обадиха, направиха ми го. На други места е чисто, само там светна стабилно. Ново 20.

# 447
След обикновен скенер да ме пращат на пет значи има нещо в което се съмняват, а и да ми спрат ексдживата.
Януари на пет  бяха неактивни.  Април скенера показа без промяна
Може да е стандартна процедура за проследяване. Защо да крият? Пък и след него няма как да скрият каквото и да е! Стискам палци да е чист и метите да са изчезнали Hug

# 448
И аз не мисля, че подозират нещо и затова те пращат....На мен( в стабилна ремисия съм) в рамките на три- четири  месеца ми направиха КТ, Пет скенер и сцинтиграфия. И трите са без съмнителни находки.

# 449
  • Sofia
Лейди, стискам палци да е най-малкото зло. Имам позната, която мина само с лъче и четвърта година си е добре.

Общи условия

Активация на акаунт