Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 48 275
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • София /Абсурдистан
Лейди, стискам палци да е най-малкото зло. Имам позната, която мина само с лъче и четвърта година си е добре.
Чул те Господ!

# 451
  • Русе
Лейди, не знам защо, но аз си мисля, че не е нова гад. Дано, дано да съм права Hug

# 452
  • София /Абсурдистан
Лейди, не знам защо, но аз си мисля, че не е нова гад. Дано, дано да съм права Hug
Нали старата гад не слизала надолу? Питах специално, казаха ми, че това било казуистика. Кой ли да го знае.
Следващата седмица във вторник съм при лекарката, която ме оперира първия път и ще видим какво ще каже. Точно тя ми каза пък, че имала много такива пациентки. На кого да вярвам, не знам. Но ще записвам дата за операция, то се е видяло.
Ели, мислиш ли, че това е метастаза?

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 20:16 от The Iron Lady

# 453
  • Русе
Не мета, а това което ти написа Галя във ФБ... Нещо ей такова си мисля, че може да е.

# 454
Здравейте прекрасни. Надявам се да сте добре. Имам следната молба.  Някой ако ходи в понеделник или вторник до Сити клиник в Младост дали би ми направил една услуга?

# 455
Момичета, утре ще звъня за резултата от биопсията на лимфен възел на мама.
Последните дни ги прекарвам в рев, безсъние, страхотно главоболие и кошмари.
Честно казано ме е страх от резултата, а и също от отговора, ако е неблагоприятен и съответно как ще съобщя на мама. Направо съм в ужас, много ме е страх, ще ви помоля за стиснати палци...
Утре ще пиша...

Да, както и се опасявах, лимфния възел на майка ми е метастатичен.
Сега не знам какво ще правим.
Хирурга иска да ни праща на ПЕТ СКЕНЕР, след това не знам...
Има ли момичета, тук със засегнати ЛВ, какво да очакваме?
Уж, беше процес, хванат на време, уж не очаквахме разсейки, сега това, ужасно се чувствам, губя почва под краката си

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 10:01 от kitty007

# 456
Здравейте, момичета! Търсих информация за проф. Добромир Димитров от Плевен, но не намерих много. Някой има ли информация за него?

# 457
  • София /Абсурдистан
Момичета, утре ще звъня за резултата от биопсията на лимфен възел на мама.
Последните дни ги прекарвам в рев, безсъние, страхотно главоболие и кошмари.
Честно казано ме е страх от резултата, а и също от отговора, ако е неблагоприятен и съответно как ще съобщя на мама. Направо съм в ужас, много ме е страх, ще ви помоля за стиснати палци...
Утре ще пиша...

Да, както и се опасявах, лимфния възел на майка ми е метастатичен.
Сега не знам какво ще правим.
Хирурга иска да ни праща на ПЕТ СКЕНЕР, след това не знам...
Има ли момичета, тук със засегнати ЛВ, какво да очакваме?
Уж, беше процес, хванат на време, уж не очаквахме разсейки, сега това, ужасно се чувствам, губя почва под краката си
При мен бяха засегнати ЛВ, не се притеснявай, махат ги до чисто. На мен махнаха първите три, били са чисти и останалите са си на мястото. Но първо се минава през ХТ, операцията после.

# 458
  • Варна
Здравейте, момичета! Търсих информация за проф. Добромир Димитров от Плевен, но не намерих много. Някой има ли информация за него?
Във фейсбук групата Рак на гърдата има дама, оперирано от него и съм запомнила името му, защото много го хвали.
Може там да питате.

https://www.facebook.com/groups/1817082661927488/?ref=share

# 459
  • Русе
Кити, успокой се, че звучиш истерично. Като ги изкара в безсъние и рев последните дни, нещо променили се?

"Нашият" рак има лечение. Отделно имаме достатъчно мацки с мети в костите и дробовете, или пък повтарят. Съдба.  Борят се, живеят, но не се давят в сълзи и сополи. Божа работа е всички.

След Пет-а ще стане ясно дали има и други мети и според него ще се назначи лечение.
И никакви почви недей да губиш. Няма да Ви сложат на гилотината. Давай малко по-ведро, че депресира цялата тема. Тук вяра и надежда не се губят до последен дъх. Борба трябва, не рев.

Hug

# 460
  • Добрич
The Iron Lady, ти беше ли на хормонална терапия?

Питам, защото два пъти махах полипи на матката (имах оби-и-илен цикъл) и  гинекологът ме посъветва да помисля по-нататък евентуално за операция, щом имам рак на гърдата.

Като прочетох листовката на Нолвадекс, взех да се замислям дали не е прав...

На 51 години съм, но имам цикъл, а откакто си знам за "рачето" кръвотечението ми се "амбицира"...
Според гинеколога, заради притеснението за карцинома.

☆☆☆  

kitty007, трябва винаги да се настройваме позитивно! Това е първата стъпка към успеха. Началният "шок и ужас" са нещо нормално, но трябва бързо да ги преодоляваме и да се пренастройваме. Важно е да спечелим цялата война, а не отделна битка. Това става с ефективна стратегия, в която страхът не е добър съюзник.

Както се казва, ако животът ти поднася лимони, направи си лимонада.

Успокой се и вдъхни кураж на майка си.

Откакто си знам състоянито пия успокоителен чай. Многократно съм го ползвала през годините при различни стресови ситуации (включително неочаквана смърт на родител), много е добър. Препоръчвала съм го на близки и те са доволни. Преди пиех само вечер и беше ефективен, сега пия и сутрин и вечер и ми помага. Ако искаш, ще ти пиша на л.с., да го пробваш.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 13:29 от Вела

# 461
Кити,
За пореден път: свържи се с психолог! Спешно! Ако не можеш да намериш, звънни на Една от осем, те ще те насочат!
Майка ти, доколкото може да се схване от истерии и драми, е една от най-леките случаи!
Разбирам те, че си в истерия и търсиш помощ, но в тази група сме БОЛНИТЕ, помагат ти доколкото могат.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 462
Кити,
За пореден път: свържи се с психолог! Спешно! Ако не можеш да намериш, звънни на Една от осем, те ще те насочат!
Майка ти, доколкото може да се схване от истерии и драми, е една от най-леките случаи!
Разбирам те, че си в истерия и търсиш помощ, но в тази група сме БОЛНИТЕ, помагат ти доколкото могат.
Успех! Flowers Four Leaf Clover
Малечка, това сочеше всичко дотук.
Открит случайно процес, ЯМР беше чист, Луминал А вариант, Тубуларен (също с добра прогноза)
И сега разсейки в лимфния възел.

Д-р Вълкан(чух се с него) я чака в петък, за да и даде направление за ПЕТ. Каза и че ще я свърже с Консулова, за по-ранен час, защото нашия е чак за 22.08.
Ако "цъфне" и на ПЕТ нещо, не знам как ще го преживея.

ПП искам да попитам, разсейките в лимфите, равни ли са на разсейки по тялото? Също така, променя ли се от 2А стадий на четвърти, заради наличието на разсейки?

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 16:55 от kitty007

# 463
  • Русе
Нищо не означава, докато не излезе Пет-а и не се видят другите органи.

Сипи си едно голямо и се успокой!

# 464
Кити, сега разбираш ли колко беше важно да си минете стъпките, както му е реда. Колко жени тука написахме, че е редно първо да се мине през биопсия, комисия, план за лечението. Ама вие слушате личната лекарка и малко отзад-напред я подкарахте. И онзи, дето беше с очи скенер и ви убеждаваше, че нямало разсейки.
Както казват лекарите, в медицината 2+2 не винаги прави 4. При "добрите" характеристики на вашия рак, ето че той е успял да пробие и да стигне до лимфните възли.
Станалото, станало! Не е време за истерии. Сега ще си минете ПЕТ скенер, ще стане ясно какъв е стадия и ще ви направят план за лечение. Хубавото е, че гадината вече е отстранена. Сега ще се убиват пръснатите ракови клетки, там където ги има. Тук има една жена (Касаби, ако не бъркам беше ника), с която заедно започнахме лечението. И при нея след операцията се оказа, че има заразени ЛВ, които не са отстранени, но химията стопи всичко.
Касаби, ако четеш и не бъркам , включи се да й разкажеш от първо лице, че не е чак толкова страшно положението.
И аз съм на мнението на Малечка, че и двете с майка ти ( , особено ти) имате остра нужда да поговорите с психолог. Потърси Антонина Топалова от Една от 8. Може би и онлайн да може да проведете разговор.
И не се отчайвайте! Всичко ще мине!

Общи условия

Активация на акаунт