Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 48 235
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Kitty, всъщност аз помня, че ти беше публикувала резултат от томографско изледване, в което се виждаха и двато на гръден кош ЛВ, както и един аксиларно (не знам дали сте правили отделно ЯМР или това си имала предвид) - та тя информацията от сега за засегнати ЛВ не е нова, просто се потвърждват изследванията. Това че има някой засегнат ЛВ, не значи че процеса не е хванат на време и не е локален - но ПЕТа ще покаже.
Каквото и да покаже, лечение има, всички се лекуваме с кураж и позитивизъм и това е най- важното. Лекуваме се. Има лечение. Лошо е да идеш при лекари и да ти кажат- нищо не можем да направим. Някои хора и това чуват. И пак не губят вяра и надежда, мобилизират се и по един друг начин - някои пак оживяват и Доживяват до преклонна старост. С майка ти- всичко е на етап да й се определи лечението и стъпките, по които то да се извърши. Каквото лечение, за нейния случай, ИМА.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 14:45 от Ea_

# 466
Кити, аз имах 2 заразени от общо 20 отстранени лимфни възела. Стадият ми беше 2А, също като на майка ти.

# 467
# 468
kitty, и аз съм с два лимфни възела с тотални метастази от извадени 18 бр. Стадий 2а. Доколкото четох, в зависимост от вида метастази и сумати други фактори се стадира ракът.

# 469
  • Варна
Само искам в подкрепа на Кити да кажа, че във Варна се действа така и то от известните, големи имена.
Първо режат, после оставят пациента да се оправя сам.
Аз от интернет разбрах за ПЕТ скенер и то чак след като ми беше направена операцията.
От интернет!
Аз си го изпросих едва ли не. На комисията Калев каза, чакай да преценя дали да те пратя....
Единственото образно изследване преди операцията беше ехография и мамография, която за нищо не става...
После пак от интернет разбрах, че имало ЯМР, КТ....
За биопсия, предоперативна химиотерапия никой не разяснява, никой не чертае план за лечение.
Най известната в града лекар образна диагностика директно ме прати при хирург за операция, а не при онколог, смятайте за какво става въпрос. А тази същата работи в Онкологичната болница...Едно от имената, при която ме прати тя, е същия лекар, който оперира на Кити майка й.

Така се действа във Варна. Лапват те известните гръдни хирурзи, те да си направят операцията, да постъпят парите по клинична пътека и юхууу...оставят пациента някъде там по пързалката.

# 470
Най- дълголетната жена в света, е всъщност жена, преживяла рака. Японка. Умира през 2022 на 119 г. от старост. Just sayin.. Simple Smile

# 471
  • София
Kitty, може ли малко по-спокойно, а?
Извинявам се, ако ще прозвучи рязко, но все пак е редно да си даваш сметка какво пишеш и къде. В групата е пълно с жени, минали през какво ли не - рецидиви, метастази, тежки терапии. Честно, не съм виждала друга да хистерясва по този начин. На майка си със сигурност не помагаш, дори напротив, нагнетяваш й ужас.
Тук всички са изключително търпеливи, съчувстват ти, дават ти съвети, но ти май не приемаш твърде, а? Малко съобразителност не е излишна.
Млад човек си, можеш да боравиш с компютър, хвани и чети! В англоезичните сайтове е пълно с информация, всеки средно интелигентен човек може да се ориентира.
И още нещо, прави впечатление, че винаги наричаш д-р Иванов на малко име, Вълкан. Да разбирам, че сте добри познати или бъркам?

# 472
Скрит текст:
Само искам в подкрепа на Кити да кажа, че във Варна се действа така и то от известните, големи имена.
Първо режат, после оставят пациента да се оправя сам.
Аз от интернет разбрах за ПЕТ скенер и то чак след като ми беше направена операцията.
От интернет!
Аз си го изпросих едва ли не. На комисията Калев каза, чакай да преценя дали да те пратя....
Единственото образно изследване преди операцията беше ехография и мамография, която за нищо не става...
После пак от интернет разбрах, че имало ЯМР, КТ....
За биопсия, предоперативна химиотерапия никой не разяснява, никой не чертае план за лечение.
Най известната в града лекар образна диагностика директно ме прати при хирург за операция, а не при онколог, смятайте за какво става въпрос. А тази същата работи в Онкологичната болница...Едно от имената, при която ме прати тя, е същия лекар, който оперира на Кити майка й.

Така се действа във Варна. Лапват те известните гръдни хирурзи, те да си направят операцията, да постъпят парите по клинична пътека и юхууу...оставят пациента някъде там по пързалката.
За "успокоение" и в София действат по този начин, едно "светило" ме изпраща при друго "светило" ако не бях отишла за още едно мнение, щяха да си ме срежат "като стой та гледай" без никакви изследвания освен един ехограф. В момента на моя приятелка майката на 77 г. от две седмици и тя с нашата диагноза, отива в Онкологията без връзки с направление за преглед, това, което са назначили до момента е като по учебник - ехограф, онко комисия, биопсия, Пет скенер и след това ще кажат как ще действат. Явно понякога и късмет трябва, знам ли.... Успех и здраве на всички от мен и намирайте сили да се усмихвате, не че сутринта не плаках, но след всяко ходене до някоя болница съм така и после се събираш и продължаваш Heart

# 473
Извинявам се, ако ще прозвучи рязко, но все пак е редно да си даваш сметка какво пишеш и къде. В групата е пълно с жени, минали през какво ли не - рецидиви, метастази, тежки терапии. Честно, не съм виждала друга да хистерясва по този начин. На майка си със сигурност не помагаш, дори напротив, нагнетяваш й ужас.
Тук всички са изключително търпеливи, съчувстват ти, дават ти съвети, но ти май не приемаш твърде, а? Малко съобразителност не е излишна.
Млад човек си, можеш да боравиш с компютър, хвани и чети! В англоезичните сайтове е пълно с информация, всеки средно интелигентен човек може да се ориентира.
И още нещо, прави впечатление, че винаги наричаш д-р Иванов на малко име, Вълкан. Да разбирам, че сте добри познати или бъркам?
Сериозно ли " не на последно място", те впечатли, че пиша за Вълкан с малко име? Всъщност, какво значение има?
Пиша така, защото Вълкан не може да се сбърка с друг д-р Иванов, например.
И не, за мое съжаление, не сме добри познати, ако бяхме нямаше да съм толкова "истерична".
Всъщност теб, какво те притеснява, как аз наричам Вълкан?
Отдавна съм забелязала, че дразня списващите тук.
Ако преча на някой, мога да се оттегля не е проблем, би било хубаво да знам  с какво толкова ви засягам и обиждам ??? Благодаря!

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 16:16 от kitty007

# 474
Сериозно ли " не на последно място", те впечатли, че пиша за Вълкан с малко име? Всъщност, какво значение има?
Пиша така, защото Вълкан не може да се сбърка с друг д-р Иванов, например.
И не, за мое съжаление, не сме добри познати, ако бяхме нямаше да съм толкова "истерична".
Всъщност теб, какво те притеснява, как аз наричам Вълкан?
Кити един съвет от мен и не заради възрастта ми, а за да си знаеш за в бъдеще - на мен ми звучи "неуважително", случайно да ти е направило впечатление, че самите доктори между тях се обръщат на д-р и фамилия. С онколога, който ме наблюдава си говорим на ти, но когато сме само двамата, ако има друг човек му говоря на "Вие", ако е необходимо тук да му напиша името ще използвам титла и фамилия, дано си ме разбрала, успех Flowers Four Leaf Clover

# 475
Кити, за съжаление не си само в кавички истерична. Успокой се!
Аз пиша в темата, като сестра на болна, но и мен ме натоварваш много. Драмата ти идва малко в повече и наистина не можеш да погледнеш трезво. Поеми въздух и реши за себе си кое е по-добро - да не знаеш докъде е стигнало заболяването и като щраус "Ама то е леко" (това 2А ми избоде очите колко често и с каква надежда го пишеш, все едно, ако се смени на 3, то е присъда).
Щом е отишло до лимфен възел, дори един, то трябва да се направи химиотерапия. Дали и лъче, има си лекари да решават.
Най-важното, иследване на материала от основния тумор, вече го имате. Изваден лимфен възел за изследване, имате. ПЕТ ще имате скоро...
Приемате, че не всичко приключва с хирургията и че пътя не е лесен, но е към оздравяване и действате.
Сестра ми година след химията (после операция и лъчетерапия) си гледа децата и си живее живота, все едно нищо не е било... Да ще има излседвания, проследявания, внимание при всеки преглед... аз съм не по-малко наплашена, но... Живота е за живеене и си струва човек малко да се стегне и да помогне на най-близкия си да се пребори, не да се вайка и да се тръшка.

# 476
kitty, и аз съм с два лимфни възела с тотални метастази от извадени 18 бр. Стадий 2а. Доколкото четох, в зависимост от вида метастази и сумати други фактори се стадира ракът.
    .

# 477
    Здравейте, след преглед в нашия млък град моята сестра е насочена от специалиста образна диагностика да търси специалист в София за растяща киста с неправилна форма.
    Може би сте обсъждали имена и светила в областта. Ще съм благодарна ако ни насочите на къде да поемем за първа консултация с онколог - мамолог - хирург? Или къде мога да почета за специалисти, които са се доказали в тази битка.

# 478
    Кити, детенце, смири се малко! Blue Heart
    Човек понякога има нужда от малко "наритване", за да се вземе в ръце. Виждаш, че не сте сами. Само от тук за 70 и кусур теми са минали стотици, а може би и хиляди жени. Знаеш статистиката. За съжаление ежегодно 4000 жени в България чуват диагнозата "рак на гърдата". Защо на нас? Ами, защото сме избрани, защото Бог е преценил, че можем да се справим и т. н. Ако искаш така го погледни. Аз така направих. Благодаря на Бог, че съм аз, а не някой друг от моето семейство! Аз ще се справя! А и имам вас, както се казва в мотото на групата, заковано на 1-ва страница. Ближем си раните, помагаме си с информация и съвети от опит, а понякога и се критикуваме. Това лично на мен ми е много полезно.
    Питаш защо се дразнят списващите тук? Ще се опитам да ти отговоря, защото предполагам и други мислят така.
    Задай си въпроса какво всъщност очакваш, пишейки тук?
    Да ти кажем, че няма страшно? Да ти дадем съвет? Да те успокоим? Мисля, че това са го направили много дами още от първото ти включване тук.
    Какво дразни? На първо място лично аз недоумявам как и защо твоята майка те е натоварила с цялата тази отговорност ? Аз говорих с нея по телефона и тя ми се видя разумен човек. Доколкото схванах има съпруг и две деца. Защо ти си поела целия този товар сама,  а не споделите задачите? Защото си по-оправна да допуснем. Но как ти ще ще вземаш решения вместо нея? Това е огромен товар, особено за един млад човек без  житейски опит. Осъзнаваш, че решенията са  огромна отговорност, която ти не можеш да понесеш и то съвсем разбираемо и ти идва в повече, защото касаят най-свидния ти човек.
    Въпросът ти за това дали от стадий 2 отива директно в стадий 4 наистина беше твърде не на място за тук. И какво, ако е 4-ти? Предаваме ли се?
    Всички ние си имаме своите огромни страхове. Мен от една седмица жестоко ме боли гръбнака и предполагам, можеш да си представиш какво допускам и от какво се страхувам? Ама си казвам, нищо ми няма! Мих прозорци, прах пердета и съм се пресилила. Сега в края на месеца ще ида малко до моренцето и ще проветря главата до средата на август. Тогава съм на диспансер. И каквото е рекъл Бог!
    Има 5 фази на скръбта - отричане, гняв ,пазарене, отчаяние и приемане. Колкото по-бързо стигнем до приемането, толкова по-лесно е да се борим.
    Така че, горе главата! Начертайте план и го следвайте!

# 479
    • Русе
    Дорис, Панагюрище? Там има докторка, която хвалят (онколог), пък и Хатър е там (хирург).

Д-р Виктор Йорданов в Сити Младост е най-добрият диагностицик в момента, а и аз лично много го харесах.

Хирург вече не смея да похваля от софийските. Последно време все негативи. Д-р Вълкан Иванов (хирург) от Варна най-много хвалят последно време. Професорката, която пуснах малко по-нагоре....

Иначе в темите постоянно се споменават разни доктори, ако искаш прехвърли последната 1-2.

Общи условия

Активация на акаунт