Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 47 993
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Здравейте, момичета,
Днес мина прегледа на мама при д-р Шопов/хирург. Според него има проблем с резултатите, след като имунохистохимията показва наличие на карцином, а хистологията не.
Препоръча махане на образуванието, но преди това иска още един патолог да погледне стъкълцата. Насочи ни към д-р Влахова в Александровска.
С две думи каза, че иска да го махне с биопсия, като ще направи гефрир и ако се открие нещо ще продължат с квадрантектомкя и махане на ЛВ.
Не препоръчвам Влахова, сравнително пресен опит имам от август миналата година. Преписа предишната хистология, което се доказа от д-р Факирова и проф. Поповска.
Малечка, консултацията ми при Пиперкова беше нещо като накъсан разговор да ми разказва какво има на диска, докато провеждаше лични разговори с дъщеря си по телефона за сандалите на внука, какво има по морето и колко е натоварена. Изключително непрофесионално, аз такава консултация не съм правила и до ден днешен. Щях да припадна, докато траеше целия този 20 минутен престой в кабинета й, след като няколко часа висях да я чакам, въпреки часа, който беше определила и това, че трябваше да е написала всичко. А тя след няколко часа висене се появи, за да ми каже да я чакам пред кабинета, докато си напише резултата. Вярно, подробен и нищо общо с този на Сити Младост (кратък), но не може да обясняваш на пациент за белия му дроб и да спреш по средата на обясненията, за да водиш личен разговор. И после - докъде бяхме, а да, няма нищо в белия дроб и о, вижте колко съм заета, че сега имам малко време да се чуя с дъщеря ми, внукът е болен... И така на два или три пъти. Ами не става така, каквото и име да си, остава усещането, че като пациент съм "претупана".

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 20:49 от Child of June

# 631
Здравейте, момичета,
Днес мина прегледа на мама при д-р Шопов/хирург. Според него има проблем с резултатите, след като имунохистохимията показва наличие на карцином, а хистологията не.
Препоръча махане на образуванието, но преди това иска още един патолог да погледне стъкълцата. Насочи ни към д-р Влахова в Александровска.
С две думи каза, че иска да го махне с биопсия, като ще направи гефрир и ако се открие нещо ще продължат с квадрантектомкя и махане на ЛВ.
Не препоръчвам Влахова, сравнително пресен опит имам от август миналата година. Преписа предишната хистология, което се доказа от д-р Факирова и проф. Поповска.
Благодаря за информацията!
Ох това е патова ситуация сега, как да кажа на доктора, че искам друг патолог да види хистологията, а не този при когото той ни насочи🤦🏼♀

# 632
  • Sofia
Белс, ако те изпраща конкретен лекар, не знам, може да е различно, те нали се знаят всичките и се препоръчват едни други. Аз съжалявам, че изгубих време с нея, но отидох на своя глава за второ мнение. Даже май ме беше попитала защо идвам и кой иска ревизия.

# 633
  • Варна
Редактирано: След като написах поста,видях,че темата е за рак на гърдата)
Здравейте,група! Те първа ще започна да Ви чета. Първо желая на всички много здраве и успешна борба с тези коварни неща.
Преди година откриха на майка ми рак на дебелото черво (близо 70 годишна,но доста борбена и пъргава). Изрязаха не много,мисля. От тогава изследванията и бяха в норма (Пиша до колкото съм запозната,понеже не съм чела много до сега). Днес са излезнали костни метастази на няколко места (Видяли са се петна и тя като е попитала са и отговорили,че е на границата,каквото и да значи това). Другата седмица ще влиза за лъчетерапия.  Чета лоши неща в интернет,но те първа ще започвам да чета тук,където минавате през тези неща. Ще влиза във Враца (където се и следи,но е оперирана в София). Как смятате,дали да се опитам да я убедя да се насочи в София или и във Враца е добре (попринцип тя е доста стабилна психически и не се притеснява)? Някой има ли опит с врачанската онкология? Извинявам се за малко разхвърляните въпроси,но те първа ще се информирам.

# 634
Bels, махайте го направо!
Нека после се изследва цялото образувание!
Успех желая🤗

# 635
Белс, ако те изпраща конкретен лекар, не знам, може да е различно, те нали се знаят всичките и се препоръчват едни други. Аз съжалявам, че изгубих време с нея, но отидох на своя глава за второ мнение. Даже май ме беше попитала защо идвам и кой иска ревизия.
Child, те винаги лекарите си препоръчват “свои хора”, ама в крайна сметка решението е наше.
Малко ми е и странно, че леко ни юрна да бързаме🤷🏼♀ Утре да носим при Влахова нещата и ако има нещо в понеделник преди да излезе отпуск да оперира, а ако няма нищо то ще го отлагаме за септември.
Ако се наложи операция в понеделник, как без подготовка? Или аз се вкарвам излишно във филма.
DZ, да и той това препоръчва, за да не го мислим и да не се “промени”.
Като на момента след гефрир-а ще се реши как ще продължи операцията.

# 636
  • Добрич
Bels, гефрирното изследване дава висок процент грешки и не се препоръчва от съвременната медицина.

Състоянието не е спешно, нали е доброкачествено образуванието, можете да изчакате да свърши отпускът, а през това време да получите и друго мнение от патолог. Например отзивите за д-р Факирова във ВМА са доста добри.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 21:58 от Вела

# 637
  • Варна
Bels,все едно чух хирургът, който ме оперира.

Беше четвъртък, като днес, той каза в понеделник да отида да ме оперира, защото излиза в отпуск и събота и неделя да реша дали ако се наложи съм съгласна за мастектомия.

Не ме питай как взех решение за мастектомия за 3 дни 😂.

Разбира се, бях с гефрир.

После се оказа, че май не беше в отпуска 😂😂😂

# 638
Bels, гефрирното изследване дава висок процент грешки и не се препоръчва от съвременната медицина.

Състоянието не е спешно, нали е доброкачествено образуванието, можете да изчакате да свърши отпускът, а през това време да получите и друго мнение от патолог. Например отзивите за д-р Факирова във ВМА са доста добри.
Вела, и аз това разбрах от прочитането на темите.
Думите му бяха махам тумора, правим гефрир да видим какво е, ако има нещо ще правим квадрантектомкя и махане на ЛВ, и пращаме тумора за изследване 🤷🏼♀🤷🏼♀

missNoir,
Харесва ми лекаря и отношението му, ама това пушване ми се стори странно.
Четох и твоя случай назад в темите, съжалявам че си попаднала на този хирург и си минала през това решение!❤

# 639
  • София
Чудех се къде сте изчезнали, а аз явно съм пропуснала новата тема. Връщам се да ви чета, прекрасно и леко откъм процедури лято на всички! Hug

# 640
Момичета,
Пак аз…
Ето го разчитането на Влахова.
В ступор съм, хем го очаквах. Моля за съвет какво да предприемем от тук нататък.
Хирурга иска във вторник да маркира ЛВ, в сряда да оперира.

# 641
  • Добрич
Bels, това са две съвсем различни мнения, все едно са различни хистологии!
Бих потърсила трети патолог.

# 642
Bels, това са две съвсем различни мнения, все едно са различни хистологии!
Бих потърсила трети патолог.
Моля за насоки при кого да ги занеса. Д-р Факирова е в отпуск до 14.08,  току що звънях във ВМА

# 643
А защо казвате "съвсем различни", като се потвърждава Естроген позитиве, Прогестерон позитивен, HER негативен... второто са с по-детайно разписване с числа степента на реакция?
Нещо аз недоглеждам и не сравянвам добре...

# 644
Момичета днес самокатастрофирах.
Нямам наранявания, само драскотини по краката, но съм с метастази в костите дали е хубаво да отида на специалист? Има ли някакви опасения
А преди  2 дни се върнах от пет скенер?

Общи условия

Активация на акаунт