Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 48 014
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Моли, може ли мама да ти звънне, за да и кажеш твоето мнение?
Виждам, че си на почивка, приятна да е, поздрави от дъждовна Варна.

# 616
  • Варна
Приятна почивка, Molly 😘

# 617
Благодаря, Мис!
Теб (и всички морски мацки) не мога да те изкуша, знам Simple Smile.
Времето е мръчкаво, но аз много харесвам, когато е такова на морето. Мързи ме да мърдам и страничните на книжката даже, но мен плажуването, особено в жегите до вчера, много ми дотяга. . Сега пък нали не бива да стоим и на слънце, та съвсем ми стана любимо лошото време на морето Simple Smile.
Това ми е второто море за този сезон, а съм си по-бяла и от бургазлийки и от варненки.
Кити, може да ми звънне, но аз не съм лекар все пак. Това е само мнение и няма гаранция, че съм права.

# 618
Mollly, наслаждавай се! Приятна почивка!

kitty007, кой е онкологът провеждащ лечението?

# 619

Онколог все още нямаме. Бяхме на комисия в Окръжна. След като се разочаровахме, отидохме при д-р Иванов/хирург/ и до сега бяхме при него.
Другият петък сме при лъчетерапевта д-р Недев и започва лъчетерапията.
На 14.08 пък сме при доц.Консулова.
Лечението ще се проведе в Аджибадем Младост.
Майка ми има пълно доверие на д-р Вълкан Иванов, каза, че е малко странно хирург да не иска да реже, но според него е напълно излишно, взимайки предвид ТУБУЛАРНИЯТ вариант, Луминал А, хормонозависим и т.н.
Надявам се да е правилното решение. Все пак чистия скенер, никога не е гаранция така ли?
А аз мислих, че след 3месеца, мога да си поема въздух и да я карам по-кратко...

# 620
  • Sofia

Надявам се да е правилното решение. Все пак чистия скенер, никога не е гаранция така ли?
С нашето заболяване е толкова непредсказуемо всичко, че никога няма гаранция дали е взето най-правилното решение и дали чистият скенер е 100% такъв. Аз съм от примерите с чист скенер преди втория рак и с микро метастаза в лимфен възел. Просто в един момент вземаш решение на кого да се довериш и следваш него. Аз лично на чисти скенери се радвам, но винаги с едно наум и в готовност да действам.
Я кажете къде да си дам резултата от ПЕТ за второ мнение в София? Не искам при Бочев и Пиперкова, чудя се за Пета градска евентуално или Иван Рилски. Сега ми го разчита Матева, но съм с резерви. Иначе е чист, но той и преди последния рак беше чист, а после си цъфна рака след няколко месеца. Тогава пак тя го разчита.

# 621

Онколог все още нямаме. Бяхме на комисия в Окръжна. След като се разочаровахме, отидохме при д-р Иванов/хирург/ и до сега бяхме при него.
Другият петък сме при лъчетерапевта д-р Недев и започва лъчетерапията.
На 14.08 пък сме при доц.Консулова.
Лечението ще се проведе в Аджибадем Младост.
Майка ми има пълно доверие на д-р Вълкан Иванов, каза, че е малко странно хирург да не иска да реже, но според него е напълно излишно, взимайки предвид ТУБУЛАРНИЯТ вариант, Луминал А, хормонозависим и т.н.

Ох извинявай, че и аз те нападам ама как така нямате онколог още? Та той не е ли основния лекар, провеждащ лечението? Толкова месеци и нищо не се случва … Намерете ОНКОЛОГ. Дано наистина майка ти да има лек вариант на тази гад, защото загубихте много ценно време! И аз не помня вече случая, но ако както казва Моли ако сентинелния възел е имал нещо по- добре да се махнат. Щом е пробита веднъж  бариерата….

# 622
Моли, хубава почивка ти желая Simple Smile
Направо ме засрами. Не съм слизала до плажа тази година🤣
То в тези жеги не ми се ходеше. Сега пък водата рязко изтина.. Днес пък вали🤣
Все оправдания 😁

# 623
За ви попитам, как да си изберем онколог? Сега като ни представи пред комисията доктор Недев, няма ли да има и лекуващ доктор? Или сами го избираме?
Наистина не ми е ясен този ред.
Знам, че ви дразня.

# 624
Скрит текст:

С нашето заболяване е толкова непредсказуемо всичко, че никога няма гаранция дали е взето най-правилното решение и дали чистият скенер е 100% такъв. Аз съм от примерите с чист скенер преди втория рак и с микро метастаза в лимфен възел. Просто в един момент вземаш решение на кого да се довериш и следваш него. Аз лично на чисти скенери се радвам, но винаги с едно наум и в готовност да действам.
Я кажете къде да си дам резултата от ПЕТ за второ мнение в София? Не искам при Бочев и Пиперкова, чудя се за Пета градска евентуално или Иван Рилски. Сега ми го разчита Матева, но съм с резерви. Иначе е чист, но той и преди последния рак беше чист, а после си цъфна рака след няколко месеца. Тогава пак тя го разчита.
Моите Пет скенери са от Дървеница, след това задължително правя допълнителна консултация с доц. Петров от Пета градска, доволна съм.

# 625
  • Sofia
Pro, как я правиш консултацията при Петров? Опитвам се да намеря телефони, но в сайта на болницата не откривам на отделението му.
Моли, приятна почивка. Hug

# 626
Чайлд,
Ако не е тайна: защо не Пиперкова?
Според добрите онколози тя е най-голямото светило в областта си (както проф. Христова в патологията, проф Дудов и проф Тимчева онкология) и т.н.
Аз правя при нея контролни разчитания и съм много ок с това, което прави. Чака се доста, но отделя време и сериозно разглежда дисковете, сравнявайки и с предишни, ако са й занесени.

# 627
За ви попитам, как да си изберем онколог? Сега като ни представи пред комисията доктор Недев, няма ли да има и лекуващ доктор? Или сами го избираме?
Знам, че ви дразня.
Kitty, Недев си гледа само лъчетерапията. Не може да Ви бъде основен лекуващ лекар и проследяващ лечението като цяло. Той не е онколог. На него му трябва протокол от онко комисия, в който да пише, че е назначена лъчетерапия. Ако имате такъв, му го носите, прави се разграфяващ скенер и започва терапията. Ако нямате протокол, той си прави такъв с вътрешна комисия в Аджибадем съвсем формално. Вие няма да присъствате изобщо на тази комисия. След като мине ЛТ си поемате нататък по пътя с основния лекуващ онколог-химиотерапия, хормонална и др.
Аз в момента провеждам ЛТ в Аджибадем Сити Клиник Младост при д-р Недев. Днес ми беше 18-та процедура. Ако имаш въпроси, питай.
Molly, приятна почивка, наслаждавай се! Чакам те в София да пием кафе като се върнеш. Simple Smile

# 628
Знам, че ви дразня.

Ами намирате един отивате при него, представяте цялата история и документация и той решава. Когато аз започнах отидох с документите от биопсията, дори без решение от онко комисия. Той каза как ще процедираме, назначи ми дата за химия и започнахме по реда им.

# 629
Здравейте, момичета,
Днес мина прегледа на мама при д-р Шопов/хирург. Според него има проблем с резултатите, след като имунохистохимията показва наличие на карцином, а хистологията не.
Препоръча махане на образуванието, но преди това иска още един патолог да погледне стъкълцата. Насочи ни към д-р Влахова в Александровска.
С две думи каза, че иска да го махне с биопсия, като ще направи гефрир и ако се открие нещо ще продължат с квадрантектомкя и махане на ЛВ.

Общи условия

Активация на акаунт