Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 80

• 48 015
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, здравейте,
Най-накрая имаме резултата от биопсията. Голямо чакане изчакахме, на 03.07 беше биопсията.
Малко ме объркаха думите на д-р Йорданов. Има нещо там, ама не е рак и няма какво да го пипате. След 6м или 1 година на профилактичен.
Ще съм ви благодарна да ми кажете мнение и дали правилно сме го разбрали.

# 601
  • Добрич
Bels, образуванието е доброкачествено. Това е чудесно!
Всеки с карцином си мечтае за такъв тумор...
Може да се следи, без да се маха.
Няма химия, няма лъче....

# 602
Bels, образуванието е доброкачествено. Това е чудесно!
Всеки с карцином си мечтае за такъв тумор...
Може да се следи, без да се маха.
Няма химия, няма лъче....

Вела, благодаря ти!
Чухме се и с хирурга, когото бяхме избрали. Той иска все пак да я види мама, каза че тогава ще ни обясни какво ще следва 🤷🏼♀
На вас страхотни момичета, пожелавам съвсем скоро да се похвалите с чудесни резултати и тази борба да остане само един далечен спомен!❤

# 603
Аз бих го махнала ако е лесно достъпно🙄
За да не реши след време да се промени или да има други клетки, но да са на друго място. Та един вид застраховка!

# 604
Аз бих го махнала ако е лесно достъпно🙄
За да не реши след време да се промени или да има други клетки, но да са на друго място. Та един вид застраховка!
И на мен така ми звучи логично! Ще видим какво ще каже хирурга. Благодаря!

# 605
Момичета, подадох документи в Токуда за контролен ПЕТ скенер в началото на юли. Колко време се чака обаждане сега? 🙂

# 606
Вчера бях на диспансерен.
Минах ТМ и ехо на гърди.
Ако в понеделник не звъннат заради ТМ, значи всичко е наред там. На ехографа ме погледна за 2мин  и каза, че всичко е наред.
Август месец имам час за ендокринолог да видим възлите + два часа са гинеколог🤣
Трябва да реша за догодина, да ги разредя малко тези прегледи. Единия доктор лятото, единия зимата. Ходя и при двамата, защото така се чувствам спокойна🤗
Единия е по здравна каса, а другия е само на частно.
Не се бях отчитала отдавна и викам да я свърша тази работа Simple Smile

При майка продържаваме с Pazenir + Keytruda.

# 607
Здравейте, излезе резултатът на мама от ПЕТ.
Прикачам Ви го и също искам да попитам, лимфните възли според скенера са чисти и не са метастатичен, с неподвижен глюкозата метаболизъм, с бенигнено образни характеристики- несигнификантни- уместно е ехографско проследяване.
Майка ми утре има час за отстраняване на всички лимфни възли.
Когато хирурга получи информацията/допитал се е и до друг колега/, съветват да се отмени въпросната операция. Как бихте постъпили вие, при такъв резултат? Бихте ли ги махнали?
Доктор Недев, настоява за лъче и хормонална. Имаме среща и с доцент Консулова скоро, с нея също ще го обсъдим. /Ще освобождавам час за 22ри август' ако някой се нуждае да ми пише на ЛС/.
Доктор Иванов също попита и за самият тип на тумора, като разбра, че е Тубуларен и Луминал А, каза, че това са много благоприятни и няма смисъл от излишна операция.
Знам, че "опънах" нервите на всички тук, но сега наистина съм се стегнала, пия по питие всяка вечер и искам да взимаме трезви решения, всяко мнение ще ми е от полза!

# 608
Kitty007, и при нас на ПЕТ скенер излязоха всички лимфни възли чисти, но в последствие се оказа, че това изобщо не е така и се наложи отстраняване на няколко. Сега предстои нова порция химиотерапия и след това лъчетерапия. Не искам да те стряскам или обърквам, нито да те подвеждам, споделям само как беше при нас.

# 609
И при мен не се видяха мети в ЛВ на ЯМР. След премахване се оказа, че в един има мета, а в други два - микромети. Премахнаха 27 общо.

Допълвам, може на някой да е полезно - в Токуда има стаи за настаняване, т.е. може  да спиш там, когато провеждаш лъчетерапия. Плаща се само консултацията при прием - при завеждащия лекар д-р Йорданов е 125 лв.

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 13:01 от GERy@K

# 610
Kitty007, и при нас на ПЕТ скенер излязоха всички лимфни възли чисти, но в последствие се оказа, че това изобщо не е така и се наложи отстраняване на няколко. Сега предстои нова порция химиотерапия и след това лъчетерапия. Не искам да те стряскам или обърквам, нито да те подвеждам, споделям само как беше при нас.
Стефани, а как после как разбрахте, че не си чисти? По време на някое проследяване ли?
Майка ми отказа операцията...
А и според двама доктори няма смисъл и могат да се доверят на ПЕТ изследването.
Надявах се и по-опитните дами да се включат, но явно съм обидила всички. Simple Smile
Предстои лъче сега, може би и химия не знаем, ще ни поеме комисия.

# 611
Бях обещала да не пиша, но си играете с огъня.
Как ще се доверите на ПЕТскенер, дали има или няма🙄 Та той не е на 100% верен! Да не говорим, че и в разчитането има човек и може да не се види нещо!
Момиче, ако си следвахте протокола без да се лутате при този и онзи лекар, досега щеше да е почнала лечение жената...
Бавете се още, чакайте! Консултирайте се още със 100 доктора!
Момичетата затова не ти пишат вече!
Ти не четеш! Те ти написаха 1000 пъти стъпките!
Аз лично съм минала през това!
Майка се лекува в момента!
Писала съм тук, търсила съм мнение!
Но съм се доверила на лекар и следваме стъпките, които той ни каже!
Има още болници, които не сте обиколили!
Дано рака на майка ти не е някой агресивен, защото после ще ревеш, заради това лутане като кокошка без глава!
Защо не послуша майка ти и още преди месеци, щеше да е минала втората операция!
Сега вече щеше да е на лечение!
Та това е моето мнение!
Пък ти си обикаляй още България за мнения.
Може и до Турция да отидеш!
Протакай още. За мен лично не е проблем 🫡

# 612
Цитат
Стефани, а как после как разбрахте, че не си чисти? По време на някое проследяване ли?
Майка ми отказа операцията...
А и според двама доктори няма смисъл и могат да се доверят на ПЕТ изследването.
Надявах се и по-опитните дами да се включат, но явно съм обидила всички. Simple Smile
Предстои лъче сега, може би и химия не знаем, ще ни поеме комисия.

Това със сигурност може да се каже само при отстраняване и хистологичен анализ от патолог, не от проследяване.
Ако все пак решите да не се махат лимфните възли, то задължително направете химия и лъче за да сте спокойни.

# 613
  • Бургас
Кити,

PET/CT би видял евентуално големи метастази. Мисля, че всички такива скенери в страната разпознава метастази над 0,8см, само този в Дървеница би “видял” метастаза 0,4-0,6см.
В повечето случаи при локално авансирал рак на гърдата хванат в началото, си говорим за микрометастази в лимфните възли. Като микрометастаза се класифицира всичко с размер под 0,2см. Направи си сметките сама. Искрено се надявам с майка ти всичко да е наред, НО ако бях на нейното място (или на твоето) не бих отказала операцията.
Просто биопсията е единствения надежден начин за правилно стадиране, а правилното стадиране е единственият път към пълното излекуване. Точка.

# 614
Кити,
Аз съм писала много пъти, че съм върл противник на отстраняването на ЛВ, ако не се налага. Обаче, доколкото помня сентинелния възел при майка ти се оказа с макрометастаза. Та си мисля дали не поемата огромен риск, отказвайки  махането на следващите ЛВ. Ако беше чист сентинелния категорично щях да подкрепя съхраняването. Но при доказан пробив аз лично не бих рискувала.
Момичета, доживях да си доставя ей това удоволствие 😀.
Цяла година си мечтая.... Заслужих си го честно и почтено Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт