Отговори
# 195
Iv_vd89, стискам палци всичко да е наред. Скоро да си вкъщи

# 196
И при мен се видя изоставане при обиколката на коремчето преди един месец. Кръвотоците бяха дори доста засилени и за да наваксва, АГ ми каза да ям по 2 белтъка на сварени яйца на ден. Иначе си пиех и протеин, ама явно не е било достатъчно.

За кг - аз съм качила около 12. Започнах от 51-52кг. Според хората около мен не ми личат и се ококорват като им кажа колко кг съм качила.

iv_vd89, стискам палци скоро да си вкъщи и всичко да бъде наред 🍀

В аптека Гален има намаление на бебешка козметика мустела

# 197
iv_vd89, пожелавам ти успешна терапия! Всичко ще е наред.

Аз започнах от тегло, по-високо от нормалното ми - 53 кила (не бях свалила пет кила от лятната ми загуба). В момента съм 64. Т.е. качила съм 11 кила или 16, зависи как го гледаме. При двете ми успешни бременност бях качила по 30 кила, без да се тъпча, даже почти не ядях, движех се много също така. Предполагам и сега ще кача още десетина кила, колкото и да внимавам.

# 198
Аз излизам в болничен от 19.06 и тогава ще съм извън страната. След това,  когато се върна влизма в 45-дневния болничен и ще дъм си нашето море.
Гледам, че във вис витлис има намаления до 30.06. Може би ще ида да взема нещо, че освен количка друго нямаме купено😄😄😄

Ох, аз много се разочаровах от Вис Виталис. Направих голяма поръчка (към 700 лв.). Пратиха ми легло с доста дефекти, както и объркани други артикули… Сега не мога и да го сменя, защото уж нямали друго налично (нищо, че още го предлагат в сайта). Ще чакам да ми върнат парите, но си оставаме без легло 😵💫
Какви дефекти има леглото? Ние също поръчахме легло от този магазин, но все още не сме го разопаковали. Мислех сглобяването да остане за преди раждането, но май ще трябва да проверим дали е наред по-рано.

Ние също мислехме като вас, но решихме за всеки случай да го прегледаме. Има няколко драскотини по плотовете, някои от които дълбоки и се виждат доста.

# 199
Дами, кога мислите да започнете с прането и гладенето? Знам, че е още рано 🥰 От любопитство питам 😃

# 200
Ами аз съм за края на август, мисля че няма смисъл по-рано от началото на месеца.

# 201
  • София
Здравейте, днес бях на последна ФМ и всичко върви прекрасно! Вече съм в 32г.с. И ако всичко върви добре, може да вадим бебка в 36-37 седмица, което е направо повече от супер!!
Остана нещо, което забравих да питам на феталната и като гледам документите забелязах, пише си че тежи 1860гр и персентил 41,1. Това ръстът ли е? Някой запознат ли е? 😀 Никъде другаде не пише в см а само някакви съкращения към измервания и се зачудих…

# 202
Здравейте, днес бях на последна ФМ и всичко върви прекрасно! Вече съм в 32г.с. И ако всичко върви добре, може да вадим бебка в 36-37 седмица, което е направо повече от супер!!
Остана нещо, което забравих да питам на феталната и като гледам документите забелязах, пише си че тежи 1860гр и персентил 41,1. Това ръстът ли е? Някой запознат ли е? 😀 Никъде другаде не пише в см а само някакви съкращения към измервания и се зачудих…

Персентил е разтежът на плода, като той е от 0 до 100. Ниско тегло е от 0 до 15 Персентил, но е в норма, от 20 до 60 е нормален разтеж, а от 60 до 100 се води едър плод).

# 203

А защо ще го вадите в 36, 37 седмица?

# 204
  • София
Lilium, понеже има риск от руптура на матката при мен, и е важно да извадят бебето преди това да се случи, без да е прекалено рисково и за мен и за нея общо взето. Имам едно прекъсване по мед причини преди 2 год където имах перфорация на матка, изрязани тънки черва, коремна операция по спешност и си имам други заболявания, та направо не мога да, че избутахме до тук…

# 205
Marsala ,вярвам че всичко ще бъде наред с теб и бебка.

# 206
Marsala , стискам палци всичко да е безпроблемно.
На мен ми дадоха дрешки до 6-ти месец основно роднини и вече ги сортирахме по номера и всичко е изпрано и вакуумирано, за да се запазят. Смятам да ги прегладя седмица по-рано и подредя в шкафа. За спалното бельо и пелените може би по същото време, но него не сме и го купили. А докато сме в болницата таткото  да сглобява кошарата и застила. На мен зора ми е и по-скоро за количката, но май ще я препера вече като сме си в къщи, така или иначе няма да излезем от ден 1.
Иначе за кошарата, тъй като не ни е нова, има си леки следи от зъбки от предния ползвател Simple Smile. Само за инфо, намерихме случайно боя на Леко, предназначена специално за детски дървени играчки и мебели. Около 16 лв беше кутията. Цветове има доста варианти.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 13:30 от ttd

# 207
Аз мисля за дрехи чак когато вляза в 9ти месец. Няма кой да му даде  нищо за момченца, всичко ще купувам 😀
Взехме количката и поръчахме гардероб, скрин и кошара.
Сглобих количката, точно поради факта че ако видя нещо нередно след 3 месеца ще е късно да я върна иии ами оказа се, че вече производителя не вграждал комарника в коша, както беше когато я гледах преси два месеца, а честно казано това мкого ме впечатли тогава, та малко се разочаровах, не че не мога и сама да ги вградя, ноо друго си е.
Та по този случай когато дойда мебелите ще сглоби поне гардероба и скрина, а кошарата само ще гледаме, защото не искам пак изненади. Взех от сгъваемите вани, все още не съм я отваряла да я видя.

# 208
Аз и копче нямам закупено.

# 209
  • София
И аз 😀 но другата седмица мисля да закупя поне помпа за кърма и стерилизатор, защото има намаление в Рая тойс на Авент и във Вис виталис на един стерилизатор ня Лорели до края на месеца, ако някой иска да се възползва.

Общи условия

Активация на акаунт