Отговори
# 210
Аз съм готова с всичко - почти 😃 .. Само очакваме да пристигне кошарата и да купим един скрин 🥰 .. Въпреки всичко, все още се оглеждам за други неща “излишни” дето се вика😃🤷🏻♀ .. Стерилизатор и нагревател за шишета няма да купувам за сега. Купих за начало само две шишета (малко и голямо) на Philips avent natural response airfree, а и електрическа помпа за кърмене мисля на Medela, но не знам сега ли да я поръчам или за по-нататък ако ще ми трябва .. или да я купя да ми се намира - не мога да реша 🤔

# 211
Ние имаме количка от 3 месеца, купихме малко дрешки и останалите ни покупки са доста хаотични - малко муселинови пелени, чаршафчета за количка, ръчна помпа, една хавлийка, маса за повиване. Планирам края на юни да финализираме пазара. От по-големите неща ни остана да си изберем Next To Me и столче за кола.

# 212
Момичета, днес мина и последната ми фетална. Бях посъветвана от АГ, че е излишна и да не си давам парите, но аз все пак реших да я направя за мое успокоение.
Да ви кажа тези мерки ми се струват все по-неточни и има огромно значение от апарата, защото при моята АГ бебето винаги излиза с 1 седмица и малко напред, а на феталната и двата пъти си отговаря на гестационната възраст.
Надявах се да видя личицето по-ясно, но си беше намотало цялата пъпна връв отпред и почти нищо не се видя. 😅
Степен на плацента ми каза 0, което в 29+5 ми се струва добре.
Мисля си, че за първи път си отдъхнах, че вече наистина ще имаме хубаво развитие, сякаш преди това все се страхувах да се зарадвам и да треперя дали всичко ще е наред. 🙈
Относно покупките - остана ни ваничката, която все се надявам да намалят 😅 и дрешки, че за момента съм взела много малко, а от тези, които ми харесват няма никакви намаления. Надявам се да видя някакви промоции около края на юли, когато сякаш започват да правят намаления на летните стоки.
Относно помпите - най-вече към тези като мен, на които ще им е за първи път споделям аз какво реших. Ще взема от приятелка електрическа и ще пробвам първо дали има смисъл, тъй като инвестицията е сериозна и би ме било яд да я купя, а да не влезе в употреба. В АГ Варна не предоставят помпа и сега имат консултант по кърмене.. да си призная очаквах, че е нормално да ти покаже персонала без да се налага да си плащаш за това, но явно като на всички места вече няма нищо безплатно.

# 213
Момичета, днес мина и последната ми фетална. Бях посъветвана от АГ, че е излишна и да не си давам парите, но аз все пак реших да я направя за мое успокоение.
Да ви кажа тези мерки ми се струват все по-неточни и има огромно значение от апарата, защото при моята АГ бебето винаги излиза с 1 седмица и малко напред, а на феталната и двата пъти си отговаря на гестационната възраст.
Надявах се да видя личицето по-ясно, но си беше намотало цялата пъпна връв отпред и почти нищо не се видя. 😅
Степен на плацента ми каза 0, което в 29+5 ми се струва добре.
Мисля си, че за първи път си отдъхнах, че вече наистина ще имаме хубаво развитие, сякаш преди това все се страхувах да се зарадвам и да треперя дали всичко ще е наред. 🙈
Относно покупките - остана ни ваничката, която все се надявам да намалят 😅 и дрешки, че за момента съм взела много малко, а от тези, които ми харесват няма никакви намаления. Надявам се да видя някакви промоции около края на юли, когато сякаш започват да правят намаления на летните стоки.
Относно помпите - най-вече към тези като мен, на които ще им е за първи път споделям аз какво реших. Ще взема от приятелка електрическа и ще пробвам първо дали има смисъл, тъй като инвестицията е сериозна и би ме било яд да я купя, а да не влезе в употреба. В АГ Варна не предоставят помпа и сега имат консултант по кърмене.. да си призная очаквах, че е нормално да ти покаже персонала без да се налага да си плащаш за това, но явно като на всички места вече няма нищо безплатно.

Здравейте , кой е доктора който сте избрали за израждане ?

# 214
RBIB, Евгения Георгиева от АГ, която изражда заедно с мъжа си д-р Боян Георгиев. 😊
Аз си се следя по принцип при нея от самото начало. Бях я избрала по препоръка на моя приятелка, която беше при нея и остана доволна. Аз също имам позитивно впечатление до момента.

# 215
Момичета, реших първо да попитам вас. От вчера ми се гади, а не ми се е гадело дори първия триместър, имам болки ниско долу в корема пих нош па, но не ми помогна минават и пак се появяват, главоболие замаяност и задух също. Кръвното ми е ниско, но си е ниско от началото. Като цяло не много обичайни симптоми да мен, дали има повод да се притеснявам и да звъня на АГ или да почакам още малко ?

# 216
Здравейте , имате ли учестен пулс.? Преди няколко дни бях на преглед и пулсът ми беше 115 с кръвно 136 на 77.  Отдавам го на това,че се притеснявам при всеки преглед, но и на предишни прегледи (при акушерка) винаги ми е бил над 100. Когато съм в нас също пулсът ми е около 90 и нещо -100. Това за притеснение ли е ? Дали е от бременността?

# 217
Аз купух шапки 😄 понеже съм суеверна. Четох в Юлската тема, че се купува първо шапка с цел бебето да излезе с главата напред 😄 та, ще видим. Нищо друго не съм купувала.

# 218
Mikin95, аз често имам учестен пулс. Доколкото знам е нормално. Все пак сърцето се товари доста сега.
Loretti, понякога и аз имам гадене и рефлукс. Бебето доста притиска стомаха вече.

# 219
Уау аз съм в последни дни на работа, а като че ли вчера беше, когато си поръчвах лентичките за овулация😀….
На 23ти съм на първи тонове и се вълнувам много.
В понеделник пък ще бъде и третата фетална, въпреки че и на мен казаха, че не енеобходима 🤔
Забравих последният път да питам АГ за този гел дето се намазва след секцио….
Относно покупкитеее: положението е трагично 🫣 като ви чета почти всичко сте си купили а аз буквално нямам още нищо…. Спряла съм се на Tutis Uno 3+ още преди месеци, ама все отлагам покупката. Голяма дилема се оказа легълцето: нямаме мн място и ми се видя практично да е дървено 120 см и да му се маха едната поне решетка- лесно- и пак така да се дърпа нагоре- за да мога да поставя повивалничето отгоре на леглото… и да има колелца самото легло за да може да го придърпваме до нашето иииии всичко това се оказа мн труден избор- минах от през micuna до лорели🫠 и май съм се спряла на някакво си YappyKids YappyMove  и да закупя хубав матрак естествено….
Шапки и аз мисля с тях да почна ама май от Пепко ще ги взема видях ги в комплект с ръкавички…
Продължавам да го мисля и този шезлонг на 4moms но как да го предвидя дали момъкът ще му се понрави или ще съм дала едни 800 ле ей така🤔
За ваничката- нашата баня е около 3кв буквално 😄 таааа и аз съм се спряла евтин вариант тази дето се сгъва или ако стане чудо и намалят някъде на stokke веднага я взимам Simple Smile
Дрехите са ми голям проблем, защото немога да преценя какъв размер да взема- тези дето са 50+ мн малки ми изглеждат, другите дето са мисля 60тки или 62 май бяха -вече са си по-големички…
И така много линкове по телефона, няколко хвърчащи листа с цени и продукти и резултата нищо още не съм купила а ей го на времето си идва вече за малкото човече 🤭

# 220
  • София
Беатриче, направо съм 1:1 като теб 😀 уж някакви набелязани неща ама реално нищичко не съм купила.
А момичета, да ви питам, как се процедира с летните бебчета и избора на дрехи? Знам, че ще взема 5-6 бодита, 5-6 ританки, 2 чувалчета за сън, чорапки, шапки, 4-5 ромпъра, ама бодитата как, дълъг ръкав ли къс ли? Как ще преценяваме с какво да облечем бебето като навън е 30+ градуса? Много сложно ми се струва, какво одеалце? Нямаме климатик вкъщи ние, на първи етаж живеем и не е супер жега вкъщи лятото ама все пак… да седи само по къси гащи с чорапчета и къс ръкав вътре? Ако има мами с опит да дадат акъл 😀

# 221
Аз, както и с каката, първо купих пелена. Взех комплект за изписване, шезлонг, шишета, биберони и други дреболии покрай черния петък. Трябва да прегледам дрехите. Взимам 56 и 62 размер.

# 222
Уау аз съм в последни дни на работа, а като че ли вчера беше, когато си поръчвах лентичките за овулация😀….
На 23ти съм на първи тонове и се вълнувам много.
В понеделник пък ще бъде и третата фетална, въпреки че и на мен казаха, че не енеобходима 🤔
Забравих последният път да питам АГ за този гел дето се намазва след секцио….
Относно покупкитеее: положението е трагично 🫣 като ви чета почти всичко сте си купили а аз буквално нямам още нищо…. Спряла съм се на Tutis Uno 3+ още преди месеци, ама все отлагам покупката. Голяма дилема се оказа легълцето: нямаме мн място и ми се видя практично да е дървено 120 см и да му се маха едната поне решетка- лесно- и пак така да се дърпа нагоре- за да мога да поставя повивалничето отгоре на леглото… и да има колелца самото легло за да може да го придърпваме до нашето иииии всичко това се оказа мн труден избор- минах от през micuna до лорели🫠 и май съм се спряла на някакво си YappyKids YappyMove  и да закупя хубав матрак естествено….
Шапки и аз мисля с тях да почна ама май от Пепко ще ги взема видях ги в комплект с ръкавички…
Продължавам да го мисля и този шезлонг на 4moms но как да го предвидя дали момъкът ще му се понрави или ще съм дала едни 800 ле ей така🤔
За ваничката- нашата баня е около 3кв буквално 😄 таааа и аз съм се спряла евтин вариант тази дето се сгъва или ако стане чудо и намалят някъде на stokke веднага я взимам Simple Smile
Дрехите са ми голям проблем, защото немога да преценя какъв размер да взема- тези дето са 50+ мн малки ми изглеждат, другите дето са мисля 60тки или 62 май бяха -вече са си по-големички…
И така много линкове по телефона, няколко хвърчащи листа с цени и продукти и резултата нищо още не съм купила а ей го на времето си идва вече за малкото човече 🤭

Аз съм с Тутис уно, само да кажа, че вече комарника не е вграден в зимния кош.

А относно гела, бях питала и ме разубедиха, тъй като не е нищо доказано!

# 223
Аз, както и с каката, първо купих пелена. Взех комплект за изписване, шезлонг, шишета, биберони и други дреболии покрай черния петък. Трябва да прегледам дрехите. Взимам 56 и 62 размер.
Комплектът за изписване с дълги ръкави ли е добре да бъде и размер 56 ли е най-подходящ за новородено?
И на мен ми е трудно да преценя какви дрехи ще му трябват през лятото и какъв размер ще му стане в началото.
Аз си харесах порт бебе за изписването с качулка с ушички - не знам дали това е по-добре от пелена. Вие на какво сте се спрели?

# 224
Момичета, започнаха много да ми се подуват краката и да не спадат… някоя от вас с подобен проблем и как се справяте с тази ситуация…

Общи условия

Активация на акаунт