Отговори
# 225
Марсала защо ще взимаш две чувалчета за сън  и чорапки също- ританките не са ли с чорапките направо-поне все на такива попадам
Иначе ще се възползвам от списъка ти Wink
k.belleza знаам и съм мн разочарована, но друга с такава вентилация, дълбок сенник, лека и разбира се и добрата ценаа надали ще намеря 🙃
Love Sea чудя се тези портове не са ли много плътни за лятото….

# 226
Марсала защо ще взимаш две чувалчета за сън  и чорапки също- ританките не са ли с чорапките направо-поне все на такива попадам
Иначе ще се възползвам от списъка ти Wink
k.belleza знаам и съм мн разочарована, но друга с такава вентилация, дълбок сенник, лека и разбира се и добрата ценаа надали ще намеря 🙃
Love Sea чудя се тези портове не са ли много плътни за лятото….
Ами гледах, че има и летни, и зимни варианти. В пелената бебето също ще е увито цялото на изписването, но все пак ще съм благодарна, ако някоя майка изкаже мнение кое е по-подходящо, защото се чудя какво да купя.

# 227
Аз бих се консултирала с АГ, дори бих си пуснала самоинициативно ПКК, АСАТ, АЛАТ и LDH, но това съм аз. Най-вероятно са обикновени симптоми на бременност в трети триместър през лятото, но са също симптоми на коварния ХЕЛП синдром, който понякога се развива без повишаване на кръвното и до един момент протича скрито, със симптоми като описаните.

Момичета, реших първо да попитам вас. От вчера ми се гади, а не ми се е гадело дори първия триместър, имам болки ниско долу в корема пих нош па, но не ми помогна минават и пак се появяват, главоболие замаяност и задух също. Кръвното ми е ниско, но си е ниско от началото. Като цяло не много обичайни симптоми да мен, дали има повод да се притеснявам и да звъня на АГ или да почакам още малко ?

# 228
Ние купихме всичко, дори за 1 дреболийка не се сещам, която да не сме. За изписването обаче се колебая. Приготвила съм един комплект с дълго боди , ританки и шапка и един с късо боди , къси панталонки и шапка и ще преценя в случая. Пелена ще вземем само ако е по- хладен деня, примерно е валяло и ще го наметнем в столчето. Иначе ще си бъде само по дрехите, без да го увиваме. Купихме количка Лорели, дървено легло от Икеа, доста дрешки, дори и обувки, стерилизатор за микровълнова, шишета Авент и Томи Пипи, залъгалки, държат, козметика Алверде, различни одеяла, 4 бр, шезлонг, повивалник, но мек, и за навън да става, чаршаф за количка, комарник, ергономична раница, 2 комплекта спално бельо, матрак и протектор, въртележка за леглото, пампррси и кърпички ,ножичка за нокти....може да изпускам нещо

# 229
  • София
Love sea ами защото пиша глупости😀исках да кажа, клинчета без крачета и чорапки, или ританки, и малко чорапки за да може да се носят с къси бодита примерно или къси ромпъри. Ама на едно новородено няма ли да му е хладно само с къс ромпър и чорапки? 😀 не знам, много и сложно, зимно бебе сякаш е по-лесно😀
Харесала съм доста неща от H and M имам добри отзиви за тях, около мен обаче няма никой с лятно бебе..

# 230
Добро утро Simple Smile чакайки за пореден път за консултация с ендокринолог. Реших за всеки случай да проверя дали не съм се обзавела с ГД и се оказах права Sad, ама какво да се прави.
Тази седмица минах и на 3та ФМ, където уж всичко е ок, макар девойката да заставаше във всякакви пози с невъзможност за "снимка". Още не се е нагласила и върви малко по-малка, но според д-р Павлова нищо притеснително.
За пазаруване, купила съм доста дреболии, но основните неща са ни или от големите деца или от приятелка, та реално дори дрешките до голяма степен ще ползвам от тях. По-големият батко е роден по същото време август и по спомен беше само по боди с къс ръкав и къси панталонки + тензухена пелена, колкото да не е без хич...но ние живеем срещу родилното и това е за 100 м.
Преди купувах доста от бебешките дрехи от h&M, но сега за момиченце почти нищо не успявам да харесам. Колебая се и какви дрехи да избера за изписване, защото времето ми се струва твърде променливо последните години.

# 231
Love saa, комплектът ми за изписване е от Angel baby.
Не взимам 50 р-р, защото не виждам смисъл. Ще се ползва максимум месец. Дъщеря ми се роди 52см.  Нищо за новородено нямаше да влезе в употреба. Отначало растат като гъбки.
За подуването на краката. Вдигане на високо и редовно мерене на кръвното. През 8-9месец на миналата ми бременност ми се подуваха и АГ ми каза това. И ако започна да вдигам кръвно веднага да му се обадя.

# 232
  • София
Sladkishi, и аз мисля да взема от комплектите за изписване на Angel baby, те нямат ли само 50-56 размер? Само това виждам в сайта, това не е ли един размер?

# 233
Ние взехме беличка рокля-боди с къс ръкав за изписването и мисля да й харесаме някоя по-джиджана бяла пеленка. Комплектите ми се струват доста скъпи и с много части, които може и да не влезнат в употреба. Ако нещо пък е по-хладно времето, ще й сложа боди и панталонче от каквото сме купили досега.
И моите крака и ръце се подуват, а кръвно и изследвания са ок. АГ каза, че е физиологично.

# 234
Sladkishi, и аз мисля да взема от комплектите за изписване на Angel baby, те нямат ли само 50-56 размер? Само това виждам в сайта, това не е ли един размер?

Само един размер имат Angel Baby. По принцип 50 р-р си е за новородено. Бяха ми дали няколко бодита 50 р-р, но така и не съм ги ползвала за каката.
Избрах комплект от Angel Baby, защото десените са хубави и частите са малко. Имат боди с къс ръкав, ако е по-хладно за под гащеризона.

# 235
Ох, момичета, н мен ми е адски топло вече. Не издържам. Живея в Пловдив и тази горещина ме убива. Нямам търпение да забегна на морето. Днес бях на преглед, всичко е наред. Бебка е 1350гр. Има пъпна връв около врата, но кръвопотока е добър. С главата надолу е вече и плацентата се е качила. Това ме успокоява. На 10.07 излизам в 45-дневен болничен.
Нищо не съм купила освен количка. Но смятам всичко да е с къс ръкав или тип потник.

# 236
Баткото е роден в края на август и след като се прибрахме седеше основно по памперс вкъщи. За навън му слагах къси ромпърчета с чорапчета за всеки случаи. Макар че сега по-скоро не бих сложила чорапи 😂

На изписването беше с много тънко, дълго ромпърче, отново защото се притеснявах. Сега бих облякла на бебето нещо късо. За пеленка бях взела мноого тъничка пеленка от муселин, не сме го овивали обаче. По-скоро я взех, за да му е по-удобно да таткото да го хване.

Дрешки основно купувам къси, но взех няколко дълги неща, защото не се знае вече в това побъркано време. А и сме решили живот и здраве след раждането да отидем на море, а там вечерите могат да са хладни.
С баткото бях взела една тъничка жилетка и един суитчър, които се оказаха доста практични за прехода август-септември, а и за нощните разходки.

# 237
Баткото е роден в края на август и след като се прибрахме седеше основно по памперс вкъщи. За навън му слагах къси ромпърчета с чорапчета за всеки случаи. Макар че сега по-скоро не бих сложила чорапи 😂

На изписването беше с много тънко, дълго ромпърче, отново защото се притеснявах. Сега бих облякла на бебето нещо късо. За пеленка бях взела мноого тъничка пеленка от муселин, не сме го овивали обаче. По-скоро я взех, за да му е по-удобно да таткото да го хване.

Дрешки основно купувам къси, но взех няколко дълги неща, защото не се знае вече в това побъркано време. А и сме решили живот и здраве след раждането да отидем на море, а там вечерите могат да са хладни.
С баткото бях взела една тъничка жилетка и един суитчър, които се оказаха доста практични за прехода август-септември, а и за нощните разходки.

За дрехите и аз така общо взето си го представям...
А ми е любопитно, колко след раждането обмисляте море. Аз много се чудя, заради по-големите деца, но пък ми се струва, че ще е твърде мъничка...на няма и месец.

Иначе и аз заглеждах комплектите на angel baby, защото определено ги харесвам и като десени и като качество. Чудя се и за чувалчета им за повиване...но пък лятото чувалче дали ще е ок

# 238
Ами аз мисля да пропусна морето…
Доколкото четох тези лохии са между 20-40 дни, което значи, че преди септември със сигурност няма да  са приключили в моя случай, а с първо бебе в чужбина не бих се наела да ходя. ☹
Може би ще запазим за някой уикенд преди раждането по родното Черноморие колкото да се каже, че сме имали мини-почивка.

# 239
За дрешки аз бях се възползвала от 20% от H&M още Април месец и съм ги поръча 56-ти р-р. Дълги и къси (Ще ви прекача снимка). Аз обичам по-изчистени и унисекс тонове, а не само синьо щото е момче 🙄От това синьо вече ми се…. 😃 ММ каза да обещая, че няма да купувам повече 56ти размер щото много съм била купила да гледам по-големи размери 😃 .. Но тях съм решила да поръчвам в последствие Simple Smile ..
За изписването поръчах персонализиран комплект с името му: ромпър с дълъг ръкав (тънък), шапка, ръкавички, клипс за залъгалка и пеленка. Размера е 0-3м. Тук времето е шантаво 10 мин. пече, 10 мин. буря.. и заради това купих дълъг ръкав, но ще сложа и нещо изчистено с къс ръкав Simple Smile
Пазарувала съм за сега от H&M, Shein, C&A, Lidl и още 2,3 немски магазина за бебешки дрехи. Доволна съм от качеството за начало - преди прането, за след това ще споделя пак мнение 😃 дано не умалеят.. Няма да ползвам сушилня.
Това е едната част от H&M: 🥰

ПС: Майка ми също е накупила мн неща. Бодита потник, шапки, чорапки, лигавници, тънки пелени и т.н. Така, че с пазара за дрехи съм приключила от мн време 😃

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 13:21 от Xelly7

Общи условия

Активация на акаунт