Отговори
# 345
Аз съм +10кг - 33гс. Днес започвам 34-та. Като ви чета малките килограми и се чувствам огромна 😃

# 346
Аз съм +10кг - 33гс. Днес започвам 34-та. Като ви чета малките килограми и се чувствам огромна 😃
То не е от хубаво Stuck Out Tongue Winking Eye

# 347
  • София
Някой питаше за нощниците за кърмене, аз взех от Уайкики и има много хубави за малко пари и са памучни, много приятни! Погледнете там, аз мисля и в физически магазин да отида за дрешки, защото памукът им е много хубав и в сайта за новородени дрешките изглеждат много добре.

# 348
Споделям линк за сутиените от H&M. Аз си всех най-големият размер 85Е. С такива бях като кърмих баткото, надявам се и сега да са окей. Като пристигнат мога да дам отзив.

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1075923007.html

Аз няма да купувам специални нощници за кърмене. Купих си 2-3 с тънки презрамки от пепко по 7-8 лева и ще свършат идеална работа. С баткото също ползвах такива. Иначе бюджетни варианти има в уайкики и синсей.

# 349
В тези магазини има ли дълги нощници или са само къси и с дължина под коляното?
Аз си търся дълги и ще взема вероятно 3, защото когато бях в болница през януари за 5 дни, две пижами не ми бяха достатъчни, като няма къде да ги изпереш. Ако нощниците се изцапат след раждането, по-добре да имам повече за смяна. Бих си купила и една пижама, но не знам дали е добре да нося долнище с ластик след операцията. Вероятно не е много подходящо.

# 350
Някоя от вас сблъскала се със серклаж? Извинявам се за притеснението!

И аз съм със серклаж

# 351
Някоя която се следи в Оскар клиник може ли да обясни как протичат тоновете? Минавам ли през регистратура преди и след това?

# 352
Момичета, вчера цял ден и миналата цяла нощ имах болки. Събудих се и нямам. Постоянни, тъпи, ниско в корема. Понякога и в кръста. Мисля, че не са контракции, те нали започват и спират. На какво може да се дължат тези.... пих какво ли не и не минаваха. Все едно нещо ме натискаше и тежеше. 33 седмица съм.

# 353
Снощи и аз имах същите болки, но не бяха постоянни.. Завъртам се на едната страна понаболява за известно време и спира.. На какво се дължат идея си нямам. Като се събудих и аз ми нямаше нищо.. В 30+5 г.с. съм

Аз имам един друг въпрос: В коя седмица бебето е напълно развито/доносено?
Поразрових се в нета, но във всеки сайт пише различни г.с. 🤷🏻♀

Момичета, вчера цял ден и миналата цяла нощ имах болки. Събудих се и нямам. Постоянни, тъпи, ниско в корема. Понякога и в кръста. Мисля, че не са контракции, те нали започват и спират. На какво може да се дължат тези.... пих какво ли не и не минаваха. Все едно нещо ме натискаше и тежеше. 33 седмица съм.

# 354
Снощи и аз имах същите болки, но не бяха постоянни.. Завъртам се на едната страна понаболява за известно време и спира.. На какво се дължат идея си нямам. Като се събудих и аз ми нямаше нищо.. В 30+5 г.с. съм

Аз имам един друг въпрос: В коя седмица бебето е напълно развито/доносено?
Поразрових се в нета, но във всеки сайт пише различни г.с. 🤷🏻♀

Напълно, напълно в 38ма 😊 Иначе след 32ра родените общо взето нямат дългосрочни проблеми (но остават в неонатолагията до около термина). Така четох аз.

# 355
Аз съм чела, че ги водят доносени от 37-ма седмица. Затова се надявам малчо да изкара поне още 4 седмици на топло 😇

# 356
Аз съм чела, че ги водят доносени от 37-ма седмица. Затова се надявам малчо да изкара поне още 4 седмици на топло 😇

И аз така знам. С влизането в 9-ти месец вече се води доносено и може да се роди по всяко време.

# 357
  • София
В навършена 37ма седмица се смятат за абсолютна доносени, но и 36та да се роди обикновено чета, че си седят при вас и нямат нужда от неонатология.

# 358
Над 2500 и 37 седмица се водят доносени

# 359
  • София
Това за кг е малко относително само да кажа, има бебета които ги изписват 2200-2100, не е въпрос до кг, до няколко компонента, да дишат сами, да могат да сучат от биберон, да са поне 2кг и да имат добра терморегулация.
С моя риск от преждевременно раждане съм проучила доста въпроса за съжаление…

Общи условия

Активация на акаунт