Отговори
# 360
Племенникът ми се роди в 36гс 2.9кг и при изписването беше около 2.7кг. Не е бил в неонатология. До колкото четох след пълна 37-ма седмица се водят вече доносени.
И аз се заинтерсовах покрай моите драми с контракциите от коя седмица съм преминала така да се каже риска и май е вече след 33гс (изпълнена).
Тук в болницата си ме водиха 30гс, а не 31 за 30+навършени дни.
Личната лекарка пък казала на майка ми като стане бебето 1.800, че вече е окей, малко разнопосочна информация. Иска ми се да вярвам, че всички ще си изкараме до термин/планираната дата за секцио. 😊

ПС. За тези, които са от Варна и са избрали АГ, стаите без климатици от сега са жега, аз се бях насочила към 6ет, но сериозно се замислям за 7-ия след престоя ми сега. 🙈

# 361
Аз бях с 5-6 нощници в родилното. С първата ме оперираха. Тя беше "най-кървава" 😀
След това бях с нова нощница всяка сутрин. Когато идваха да ми носят багаж роднините, им изпращах нещата за пране. Бях си взела еднократни гащи, които ми свършиха работа. И сега такива си купих. Превръзки за родилки и от тези обикновените нощни имах. Бях 5 нощувки

# 362
Това със седмиците ми е много странно, навсякъде различно чувам. На някои места примерно 31+3 ги водят 31-ва, а на други - 32-ра. И аз не знам вече кое е правилното😃

# 363
Като родих сина ни в 39+4г.с.по календар в епикризата му пише, че раждането е в 39+г.с. Това в Майчин дом.
На прегледите ми пишат седмицата и деня (примерно 31+5г.с.), никога не ми изписват следващата седмица. Мисля, че така е правилно. Като рождените дни. Все пак бебе на 2 месеца не е на 1 година.

# 364
Момичета, да помислим малко и за нас покрай цялата подготовка. Grinning
С какво смятате да сте облечени на изписването, когато все още ще си имаме голям корем (може да има късметлийки, които да им е спаднал)? С първото ми дете при изписването коремът ми беше все едно съм в 6-7 месец, въпреки че реално почти всички килограми си заминаха още в болницата.

# 365
Аз бях с рокля с висок колан под гърдите, която става и за бременни, и за небременни. Притеснявах се, ако съм с панталон, дали няма да ми притиска операцията и да ми е некомфортно.
Изписаха ме в края на септември и времето беше лошо в същия ден, но за моите следродилни хормони беше добре 😀
Сега ще видим колко кг ще кача и каква рокля ще избера..

# 366
Аз бях с широка туника и клин за бременни. Но, беше декември.
Сега много ми се иска да съм с конкретна рокля, но има още време да реша.

# 367
Аз бях с рокля с висок колан под гърдите, която става и за бременни, и за небременни. Притеснявах се, ако съм с панталон, дали няма да ми притиска операцията и да ми е некомфортно.
Изписаха ме в края на септември и времето беше лошо в същия ден, но за моите следродилни хормони беше добре 😀
Сега ще видим колко кг ще кача и каква рокля ще избера..

И аз бях с такава рокля и изглеждах по-огромна, от колкото съм. Joy Затова сега търся други варианти.

# 368
В жегата роклите ще са ни най-удобни според мен. Моята беше памучна права до коляното и бях с маратонки.
Друг вариант е с къс клин или къси дънки/панталон и някаква блузка.
Ти харесала ли си нещо?

# 369
Мами, на вас колко ви е хемоглобина и желязо, ако сте изследвали?

# 370
Моят хемоглобин беше 109 и ми дадоха сорбифер. Започвам втори месец вече, макар че според ендокринолога с този феритин нямам нужда от сорбифер. Голяма каша ми е, затова продължих да го пия. При първото секцио казах на док, че пия желязо и дали да го спра. Отговорът беше да го метна в кофата. Но той не е привърженик на добавки и витамини просто за презастраховане. Тогава бях с 99 хемоглобин и никой не се впечатли в Майчин дом, че е нисък.

# 371

На мен последно желязото ми беше 9, а хемоглобинът на долна граница… АГ-то ми беше казало да спра желязото за 3 седмици и ето го резултата. Сега го почнах отново, заедно с Б12.

За изписването планирам някоя по-широка рокля, от тези, които сега си нося.

# 372

Скоро си правих изследвания и ми беше страхотно ниско желязото (много под референтните стойности - 5) и съответно имах ниски стойности на хемоглобин. АГ ми предписа Сорбифер Дурулес и вече седмица го пия. Имах много ниско кръвно сутрин, но сега май съм по-добре. Въпреки това АГ ми препоръча до раждането да го приемам, тъй като тогава ще има много загуба на кръв.

# 373
Това са моите последни резултати от онзиден. Започнах Малтофер Фол.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 16:54 от Ral_rose

# 374
Моят хемоглобин беше 101, но той си е нисък по принцип. Пих ампули тотема 15 дни по 2 и започнах сорбифер, който ще пия до раждането. Другата седмица ще си пускам изследвания и ще видя колко се е повлиял.

Общи условия

Активация на акаунт