Отговори
# 375
Мажете ли си зърната с някакъв крем , с цел подготовка за кърмене?

# 376
В жегата роклите ще са ни най-удобни според мен. Моята беше памучна права до коляното и бях с маратонки.
Друг вариант е с къс клин или къси дънки/панталон и някаква блузка.
Ти харесала ли си нещо?
Аз съм харесала от тези сетове риза и панталон широки, по възможност в един цвят, но се чудя дали панталонът ще ми е удобен за операцията.

# 377
Мами, на вас колко ви е хемоглобина и желязо, ако сте изследвали?

При мен хемоглобина е 119, а желязото 10. Предписаха ми фероглобин по 1 саше на ден. Но не ми харесва състава. По принцип вит Б12 и вит Ц не се приемат заедно. Отделно при повечето добавки със желязо (в комбинация с други витамини - Б12, вит Ц и фолиева киселина) самите витамини са в форма, която се усвоява трудно и/или е в малки количества. Затова си поръчах само желязо, а отделно от преди това пия Б-комплекс, вит.Ц и биозин (което е лактоферин). Ще го пия до края на бременността.

# 378
Момичета, има ли някоя от вас която носи бебчето ниско? Аз съм 31+4, онзи ден бях на последната фетална морфология, всичко с бебка е наред, тежи близо 1800гр. Докторката ми каза, че главичката й е доста ниско, но важно било как ми е шийката. После погледна и каза, че всичко е наред и мога да си вървя на леки разходки. Отбеляза, че коремът ми е твърд, но той общо взето през цялата бременност си беше твърд без това да ми създава някакъв дискомфорт. Пия Магнерот, но въпреки това мек не съм си усетила корема до сега. Той дори не започва от под гърдите, ами си е в ниското и е твърдичък. Вчера бях на преглед и при АГ и той каза, че всичко с бебка е наред, но видимо се притесни, че главичката й е доста ниско и каза, че иска в близките 4 седмици да си почивам и да не вървя. Измери ми шийката и каза или 3,2 или 3,7 не помня с точност, това видимо го успокои, но въпреки това не ми позволява да вървя, още повече че коремът ми бил твърд. До сега не съм се “шашкала” за нищо през цялата бременност, бях изключително активна в разходките, не съм качила мн. килограми, а и движението най - вече ми помага за психическото състояние, чувствам се супер. Та - вашите кореми твърди ли са, меки ли са, болят ли ви ако са твърди? Моят е твърд, но не ме боли. Все пак ще си послушам докторът и докато вляза в 9ти месец ще огранича движението, но ето и днес цял ден не съм мръднала от вкъщи и коремът ми си е камък.

# 379
Момичета, има ли някоя от вас която носи бебчето ниско? Аз съм 31+4, онзи ден бях на последната фетална морфология, всичко с бебка е наред, тежи близо 1800гр. Докторката ми каза, че главичката й е доста ниско, но важно било как ми е шийката. После погледна и каза, че всичко е наред и мога да си вървя на леки разходки. Отбеляза, че коремът ми е твърд, но той общо взето през цялата бременност си беше твърд без това да ми създава някакъв дискомфорт. Пия Магнерот, но въпреки това мек не съм си усетила корема до сега. Той дори не започва от под гърдите, ами си е в ниското и е твърдичък. Вчера бях на преглед и при АГ и той каза, че всичко с бебка е наред, но видимо се притесни, че главичката й е доста ниско и каза, че иска в близките 4 седмици да си почивам и да не вървя. Измери ми шийката и каза или 3,2 или 3,7 не помня с точност, това видимо го успокои, но въпреки това не ми позволява да вървя, още повече че коремът ми бил твърд. До сега не съм се “шашкала” за нищо през цялата бременност, бях изключително активна в разходките, не съм качила мн. килограми, а и движението най - вече ми помага за психическото състояние, чувствам се супер. Та - вашите кореми твърди ли са, меки ли са, болят ли ви ако са твърди? Моят е твърд, но не ме боли. Все пак ще си послушам докторът и докато вляза в 9ти месец ще огранича движението, но ето и днес цял ден не съм мръднала от вкъщи и коремът ми си е камък.

Моят корем също е сравнително ниско. Преди няколко дни бях на преглед при АГ. Не е отбелязала да е проблем. Шийката не ми е мерила. И с първата ми бременност коремът ми беше по същия начин. Когато ходя, къпя се, домакински задължения, общо взето съм изправена, а понякога и седнала коремът ми винаги е твърд. Още от както започна да ми личи (някъде към 5м, сега съм 30г.с). Легна ли става мек и в областта на стомаха (горе под гърдите) и долу (където е самото бебе). Още към 5-6м говорих със следящата ме АГ, каза че не е проблем, щом като съм легнала и е мек. Просто каза да не се преуморявам. Контракции имам от време на време от тези болезнените в долната част на корема (да кажем 1път седмично), не е от претоварване. Имала съм и когато през целия ден съм почивала.

Според мен щом е измерил шийката и е спокоен, значи всичко е наред. Просто почивай повече. Вече и бебетата натежават и всичко свързано с тях (плацента, води, кръв). Колкото и да си активна, понякога просто тялото ни иска почивка и спокойствие.

# 380
С първото раждане бях от късметлийките ден след операцията коремът ми да се прибере, бях с по-свободна рокля, пак си беше август в жегите. Сега ще видим как ще е, но пак мисля някоя рокля да облека.
Хемоглобинът ми беше добре последния път и засега нищо не пия за него, ще видим на тези изследвания след 10-тина дни.
Слънчей, с нищо не ги мажа, но то попринцип гърдите нямат нужда от предварителна подготовка.
Коремът ми се втвърдява от време на време, но май си е нормално, пия си магнерота и стискам палци 😃 Щом лекарят не е намерил за притеснително, а и шийката си е нормална значи всичко е под контрол според мен. Вече си ни трябва повече почивка така или иначе.
Не знам при вас как е, но аз в много моменти усещам, че бебето доста ме притиска и ми е все задушно и особено в определени позиции се затруднявам да дишам нормално. То и с тези непрестанни валежи още по-задушно става Sad

# 381
На изписването на баткото бях със свободна, тъмно синя рокля. Нищо специално, даже бях с нея като ме приемаха. Сега ще избера нещо подобно.

За да не се бъркам със седмиците всяка събота почвам нова, не ги казвам плюс 3 дена минус 2 дена 😂

Моят хемоглобин е 118, въпреки че нормално съм с доста по-висок не пия нищо.

Аз почти всеки ден усещам стягания, но са безболезнени. Просто няма как с 3 годишен дивак в нас 😂 Щом шийката е бетон нямам притеснения.

# 382
Някой ходил ли е на тонове вече? При мен откриват пулса около пъпа (седалищно е) и се чудя не е ли много ниско разположено бебчето.. 🙄

За облеклото - не съм фен на дрехите за бременни и си взех точно две - клин и дънки. За нощниците мисля да си взема нормални с презрамки, за по-лесно сваляне. А за самото изписване сякаш ще изчакам до идния месец да преценя за размер, защото ми е трудно да кажа на какво ще заприличам от сега. 🤭
Мислех си честно казано за свободна рокля от Зара до коляното, която няма да ме описва в талията или ръцете. 😊

# 383
И на мен като съм права ми е твърд корема, после става мек като легна. Особено след хранене и тн. Моето бебче не знам фали е долу, но често усещам ударчета много ниско в корема (абе почти във влагалището все едно е 😁) и винаги АГ е казвал, че е нормално. Понякога чак все едни рита и някакви нерви в кръста, не знам дали е от ритниче или просто си е нерв. Та всички тея неща са нормални, надявам се. Моят хемоглобин е 106, желязото ми е 15. Пия билкова кръв и онова другото, което споменахте (желязо) ии така

# 384
Аз си поръчах една рокля от Shein, но не за бременни, с ластик високо в талията е и надолу се разкроява. Поръчах я за фотосесията ни и за всичките безброй рождени дни, които предстоят следващите 2 месеца, включително и моят. Не е много ежедневна, но не е и някаква елегантна, и мисля с нея да съм и на изписването.

# 385
Момичета имам чуденка относно памперси, мокри кърпи и козметика…
За памперсите има ли някакви по тънки за лятото🙃
Мокрите кърпи-необходимо ли е да има все пак нещо спиртно в тях…
Козметиката- за себе си съм ползвала А Дерма и съм доволна, ама тази Мустела ли е най-доброто за бебче…🤔
Мамите, които не са в БГ- откъде купувате онлайн всички тези неща 🫠

# 386
Здравейте, аз от няколко дни имам едни схващания докато спя. Със сигурност не са мускулни крампи, защото костта ме боли. Мястото, което е боли е костта отстрани на дупето и то докато лежа. Като стана и ми минава. Какво мислите, че е това.. след няколко дни съм при АГ и ще питам, но да си ви питам и вас ❤️

# 387
Тазобедрената става. Нормално е, все пак редуваме две позиции за спане - ляво и дясно и напрежението пада там за дълги часове през нощта. Това + разширяването на таза води точно до описаното от теб.

Здравейте, аз от няколко дни имам едни схващания докато спя. Със сигурност не са мускулни крампи, защото костта ме боли. Мястото, което е боли е костта отстрани на дупето и то докато лежа. Като стана и ми минава. Какво мислите, че е това.. след няколко дни съм при АГ и ще питам, но да си ви питам и вас ❤️

# 388
Здравейте, аз от няколко дни имам едни схващания докато спя. Със сигурност не са мускулни крампи, защото костта ме боли. Мястото, което е боли е костта отстрани на дупето и то докато лежа. Като стана и ми минава. Какво мислите, че е това.. след няколко дни съм при АГ и ще питам, но да си ви питам и вас ❤

Може да е от това, че лежиш повече време на една страна. Опитай с раздвижване или да сменяш страните- колкото и препоръчително да е все наляво да се спи/лежи, няма проблем за няколко минути да смениш позата.

# 389
Май само аз не съм супер възхитена от Мустела. Нищо “УаУ” за мен. Кремът им против подсичане хич не ми хареса. На Здраве и Веледа (уникален) ми бяха по-полезни. Аз ще залижа на Babylove.
Момрите кърпи не е хубаво да имат спирт. Аз харесвам на ДМ, Лидл и Бебо. На Бебо конкретно с лайка и с алое вера. Тази година не пуснаха голяма промоция на 1.06. Ще дебна, когато моите запаси свършат.

Общи условия

Активация на акаунт