Отговори
# 390
  • София
Момичета имам чуденка относно памперси, мокри кърпи и козметика…
За памперсите има ли някакви по тънки за лятото🙃
Мокрите кърпи-необходимо ли е да има все пак нещо спиртно в тях…
Козметиката- за себе си съм ползвала А Дерма и съм доволна, ама тази Мустела ли е най-доброто за бебче…🤔
Мамите, които не са в БГ- откъде купувате онлайн всички тези неща 🫠

За памперси, със сина ни ползвах Пуфис и после Лупило . Мисля сега с малката да почнем пак с Пуфис и ще видя как ще и понесат. Мокри кърпички - на Бебо с 99% вода ( и до ден днешен ги ползваме - младежа е на почти 6г.). Лично аз Мустела не я харесвам и не съм я ползвала нито за детето, нито за себе си. Ще видя какво ще и понесе на малката, но или на Бебо или La Roche posay или Uriage.

# 391
Мокри кърпи ползвам и до ден днешен water wipes. Памперси - Памперс премиум кеър.

Гърдите нямат нужда от подготовка за кърмене. Мажете след това с ланолин, ако имате проблеми.

# 392
https://bebo-bg.com/бебо-влажни-кърпички-промо-пакет-за-нежна-кожа-х-12-бр. Има промоция 😀🥰

# 393
Аз ползвах Веледа, но след като се появи дерматит преминахме на А-Дерма. Сега пак ще започнем с Веледа. Памперси ползвах на Лидл, не съм имала никакви проблеми. Мокри кърпи си ползвах, и все още ползвам, на Бочко.

# 394
Аз не съм в БГ Simple Smile
За козметика мисля да ползвам на BIODERMA ABC Derm - събрах много позитивни отзиви (на мен една приятелка ми ги препоръча) също има мн + отзиви и за Aderma Simple Smile Мустела на 3 място. Гледам тук купуват много и на Веледа.
Чудя се, обаче дали първо да купя малки разфасовки - защото все пак всяко бебе е различно и не знам дали ще му понесе кожата Biodermata 🤔 понеже мисля, да купя в големи разфасовки, които стигали до 1г. 🤷🏻♀ Измиващия гел е 1L, а хидратиращия лосион е 500ml.
Мисля да закупя онлайн от някоя аптека

Мокри кърпи мисля на WaterWipes или на DM babylove (зелените ми препоръчаха) и двата вида ги има в DM

Памперси мисля или на Pampers premium protection (premium care) или на DM babylove Premium-Windeln (тези пък една мама влогър от YouTube ги препоръча) 😃

Мехлем за зърна тук много хвалят този:
От DM e

Крем против подсичане ми препоръчаха Sudocrem и на Bepanthen Simple Smile
За друго не се сещам 😃 Телефона ми е пълен само със бебешки неща и скрийншотове 😃

ПС: Аз пазарувам повече от DM хем ми е по-наблизо, хем използвам тяхното приложение, в което се регистрирах и всяка седмица ми пращат купони за намаления и един път в месеца подарък за бебчо 🥰
Момичета имам чуденка относно памперси, мокри кърпи и козметика…
За памперсите има ли някакви по тънки за лятото🙃
Мокрите кърпи-необходимо ли е да има все пак нещо спиртно в тях…
Козметиката- за себе си съм ползвала А Дерма и съм доволна, ама тази Мустела ли е най-доброто за бебче…🤔
Мамите, които не са в БГ- откъде купувате онлайн всички тези неща 🫠

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 13:18 от Xelly7

# 395
За кремчетата за подсичане мога да ви препоръчам от опит да ползвате някое по-леко за всекидневна употреба (аз лично ползвам Павловича мас с каката) и някое с цинк за моментите, когато дупето се зачерви (Судокрем, Мустела, Бепантен). Преди ползвах само Судокрем или само Мустела и доста трудно минаваха зачервяванията, защото кожата беше свикнала към тях вече. Сега след едно мазане всичко минава.

За памперси не мога да препоръчам, ние ползвахме Памперс премиум кеър, но в редките моменти, когато пробвахме друга марка и веднага дупето се подсичаше. Така, че избягвайте да сменяте много памперсите.

Козметика ползвам Мустела, защото другите, които съм пробвала имам чувството, че не мога да ги отмия хубаво от главичката, все пяна излиза Grinning

Мокрите кърпи, които най-най-ми допадаха бяха на Судокрем, но вече не се внасят в БГ. Плътни, без никакъв аромат, чистят перфектно, не бяха скъпи. Още не мога да си намеря алтернатива...

# 396
  • София
А някой има ли опит с този Линимент на Мустела?
Четох че се използва при смяна на пелени с памучен тампон и особено след акане го препоръчват много, когато не можем да измием дупето например …

# 397
Надявам се бебето да е с нормална кожа като брат си и да продължа с козметика като Бочко и Бебо. В редките случаи, когато се подсичаше ползвах Бепантен. Внимавайте с така популярния Судокрем, защото с този цинк може да направи големи бели.

Памперси ще купя на Little Angels. Изключително добро съотношение между цена и качество. Макар че сега поръчах от емаг един кашон на Памперс размер 2, защото излизат по 35 стотинки бройката.

Мокри кърпи използвах основно на Бебо, но защото се зареждах от промоцията им за 1 юни. Сега вече като няма ще се спра на Бочко, Event, Pampers. Общо взето които са на промоция. Така или иначе ги ползвам само навънка и честно казано аз не бих дала толкова пари за Water wipes.

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 15:17 от yanna777

# 398
Дами какво мислите за тези сутиени/бюстиета?
И да попитам дали сте поръчвали нощници за кърмене от Shein. Мисля от там да поръчам

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 16:20 от Xelly7

# 399
За козметика - ползвала съм Себамед и Мустела, но не останах впечатлена, особено от Мустела. Най-много ми хареса Uriage, проверявах и състава и ми се стори доста изчистен. Има много икономични опаковки, които нямат свършване.

С първото не съм ползвала преди да родя крем за зърна и много ми се разраниха, въпреки, че започнах да ги мажа докато кърмех. Сега смятам скоро да си взема някакъв крем. Ако не помогне, едва ли ще навреди. Харесала съм Лансинох.

Т.к. не винаги се получава с кърменето или някои майки не искат, вие какво АМ смятате да вземете? Преди Аптамил се водеше сред най-добрите.

# 400
  • София
Ако не се получи с кърменето, каквото препоръча неонатолога/педиатъра, на своя глава не бих взела АМ.

# 401
Аз крем за подсичане не съм ползвала, не се е налагало. Смятам, че и превантивното мазане с такъв крем повече вреди отколкото помага. Но неговата кожа си беше нормална и не сме имали проблеми като АД и т.н.  Сега също не смятам да използвам, освен ако не се наложи.

Памперси ползвах на памперс премиум кеър, а когато пролази и започнах да ползвам гащички смених с пуфис. Ползвала съм на little angels, лидълските и още някакви - не бях доволна.

Мокри кърпички - на Бебо.

Гърдите не е хубаво да се пипат, преди раждане, защото се предизвикват контракции. Бях получила съвет да използвам хавлия или нещо друго подобно за да загрубеят - грешен мит, който само би навредил.
Аз също ползвах крема на Лансинох. Бях много доволна, тъй като не трябва да се отмива преди кърмене.

Козметика - и досега използвам само на Uriage. Както заради състава, така и заради съвсем лекия аромат. Мустела не ми харесва.

# 402
Аз попитах в Майчин дом какво мляко са му давали, казаха ми Аптамил и взех такова и за вкъщи, за да не го сменям. Не съм имала проблем.

# 403
Масово дават Аптамил в родилните. На дъщеря ми взимах Фризолак.

# 404
След като спрях да кърмя давах Хип, тъй като бях чувала, че е най-сладко и съответно близо до кърмата. Не знам дали е истина. Добри отзиви съм чувала и за млякото на дм, но искрено се надявам да не ми трябва поне до 7-8 месец.

Общи условия

Активация на акаунт