Отговори
# 435
И аз сега съм на море, на моменти ми е доста жега, но е приятно. Най-важното е да има тоалетна и вода на близо 😀

Мами вас рита ли ви много бебчето? Мен от два дни ме счупва 😀 особено вечер. и понякога като е ниско долу и все се филмирам дали е нормално. Но е много дискомфортно. И това, че през нощта е толкова активна малко ме тревожи :/

# 436
Аз съм си от морето, но до плаж още не съм стигнала. Тази седмица ми е последна работна, а през уикендите не успяваме да станем достатъчно рано, че да идем по с време. Докато закусим, кафе и станало 11, а на мен този час ми се вижда вече късен. За миналото лято не ме е притеснявал Grinning, но това ......  Другата смятам и аз да направя няколко сутрешни плажувания.
Иначе и моята бебка стана по-активна сякаш от последната седмица, вече съм в 31-ва. За първи път почна да ме буди вечер, ако позата на спане не и е удобна. Кръста осезаемо взе да ме стяга, но и се презорих с чистене вчера, та го отдавам повече на това.

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 09:36 от ttd

# 437
ttd завиждам благородно, че живееш край морето Simple Smile За нас тази година моренцето ще остане мираж.
Минах последната фетална- всичко е наред с бебока, почна да си влиза в нормите за седмицата в която е и май-май няма да се роди много голям, както вървеше по-рано Simple Smile Та за дрешките ще заложа на 62, защото главно от Пепко и SinSay ще ги взимам, поне първоначално а и за да се вместим в бюджета Sweat Smile
Неспира да шава и рита хахахаха Blue Heart
Също така съм горда, че приключих списъка с покупки- голяма част от тях поръчахме тези дни, други все още съм на кантар- като помапа и всичко което следва за кърмене, ако ми се получи разбира се Simple Smile
Пускам снимка на моят списък, ако някой има още по-закъснял от мен (съмнявам се, но все пак Wink) и може да почерпи "вдъхновение" Grinning

# 438
Ох, Беатриче, прочетох списъка и рязко се почувствах лоша майка. 😔😀

Браво за старанието и отделеното време! Моят списък беше сигурно 1/4 от твоя, а мислех, че е изчерпателен… Не знам дали сега тепърва да търся нещата, които не сме взели или като се роди да преценим. 🤔😕

За ритането: бебчо е доста кротък и благичък, все едно ме пази. Рита си, шава си, но в рамките на приятното. А върви едричък.
За сравнение, най-големият ми син така ме риташе в ребрата, че ми беше направил синка отляво. 😆

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 11:42 от Елиза 123

# 439
Ох, Беатриче, прочетох списъка и рязко се почувствах лоша майка. 😔😀

Браво за старанието и отделеното време! Моят списък беше сигурно 1/4 от твоя, а мислех, че е изчерпателен… Не знам дали сега тепърва да търся нещата, които не сме взели или като се роди да преценим. 🤔😕

За ритането: бебчо е доста кротък и благичък, все едно ме пази. Рита си, шава си, но в рамките на приятното. А върви едричък.
За сравнение, най-големият ми син тока ме риташе в ребрата, че ми беше направил синка отляво. 😆

Хаххаха няма такова нещо като лоша мама Flowers Bouquet
Моят списък е буквално изсмукан от пръстите- повечето неща съм ги прочела оттук или съм се ровила в нета като малумна хахахах. За първи път ми е и реално никаква идея кое наистина ще сработи и кое е просто ей тъй “гъзарийка” дето се казва Simple Smile
Мамите с опит в кърменето ако може да дадете малко хелп относно какво наистина ми трябва да взема ако искам да го храня с шише

# 440
Само за включване със скрина от виденов - взехме същия. Ами разочарована съм, много е смотан. Сложихме му нови пантички за плавно затваряне, но тея плъзгащи шкафчета са пълна трагедия. ММ тепърва ще търси вариант как да ги подменя и наглася, че заяждат при отваряне/ затваряне. Отделно трябваше и да се лепи тази част отдолу на самото чекмедже и гръбчето, че не са дървени, а нещо много тънко.
Съжалявам, че не избрах ИКЕА, заради гланца, защото спалнята ни е бял гланц и това беше единствената причина да се спра на този виденов… 🙈

# 441
Беатриче, имам една забележка за шишетата на Нук, които ще ви дадат. Ако са вече ползвани, това не е безопасно за твоето бебе. Бибероните и шишетата се ползват само от едно бебе.

# 442
Привет момичета! Днес минах 3та ФМ. Бебето има изоставане в коремната обиколка и след замерването й отговаря на персентил 1. Казаха, че все още е в нормата за седмицата си като цяло, но е дребно бебе и ме викат пак след 3 седмици. Според данните от апарата е 1400гр в 31+0 г.с. Писали са, че вероятно става въпрос за фетална хипотрофия... Ами много се притесних, АГ не ми вдига и не знам какво мога да направя, дали да търся второ мнение. Приемам си протеина всеки ден, но явно няма особен ефект. На женската консултация преди 1седм също измериха бебка 1400гр...

# 443
licorne, изчакай Аг-то и говори първо с него. Щом лекарят от феталната не ти е сменил нищо, като лекарства, явно иска да мине още малко време и затова те вика пак след няколко седмици. Ако имаше нещо наистина за притеснение на този етап, смятам че никой нямаше да го премълчи. Дишай и се опитай да бъдеш спокойна.

# 444
Беатриче, от моя опит с кърменето мога да ти кажа какво сработи при мен. Още изначално свикнах моя син един път в денонощието да пие кърма от шише (използвах системата за хранене медела калма). Идеята ми беше, че ако се наложи да ме няма по някаква причина за някое хранене, таткото да няма проблеми, а и аз съответно. Сега смятам да процедирам по същия начин.

Licorne, може бебчето ти просто да си върви по-дребничко. Ако се притесняваш винаги може да посетиш второ мнение. При кого ходи сега?

# 445
licorne аз бих отишла на второ мнение в МЦ Марковс. Да се видят доплерите как са със сигурност и дали изоставането е равномерно.

# 446
Здравейте, днес ще гледаме количка втора ръка. За какво да внимавам? На какво д обърна повече внимание?

# 447
Беатриче, имам една забележка за шишетата на Нук, които ще ви дадат. Ако са вече ползвани, това не е безопасно за твоето бебе. Бибероните и шишетата се ползват само от едно бебе.
Да благодаря за вметката Simple Smile Били са комплект и тези не са ползвани, които ще ми дадат.

# 448
Licorne, мисля, че наистина е от апаратура - тази на ФМ е много по-прецизна в общия случай от тази на АГ и отделно правят много повече измервания. При мен на АГ винаги даваше, че е едро бебе и върви седмица - 10дни напред, а на ФМ ми даде дори ден назад от термина. Докторът не ми каза да е притеснително. И при мен мисля, че коремчето излезе малко по-малко, но каза, че общото състояние на бебето е добро и няма нищо притеснително.
Сигурна съм, че ако имаше проблем, то щяха със сигурност да ти го кажат.
Виж с твоята АГ дали не трябва да смениш протеина с друг или да вкл доп.добавки и ако толкова си обезпокоена, ако имаш финансовата възможност посети още един ФМ. Има го и моментът с много баби - хилаво бебе, където всеки дава различен акъл и най-много да се стресираш допълнително.
При мен беше 1324гр в 29+4 дни. Като лежах в болницата седмица по-късно го измериха 1550гр, но не знам до колко е достоверно като е на друга апаратура. Дори на самия лист от ФМ пише, че има range от около 130гр плюс/минус.
Успех и всичко ще е наред! ❤

# 449
Ариеллл това е системата прдполагам https://e-shop.izamama.com/product/785/sistema-za-hranene-medela … calma-150-ml.html. Чудя се биберона на шишето е само един размер, нали така не е1,2 или n-капки.
Помпата, която си ползвала коя е и как си съхранявала кърмата- в хладилник в контейнер или в пликче и във фризера.
Nomadgirl еххх, ами явно и ние ще го мъчим, неуспях да открия нещо подобно като пари и разпределение...Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт