ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 943
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Моите ще са от там, вчера след ФМ ми взеха кръв и ще я предадат в Майчин дом и ще имам консултация за разчитане от генетик, тъй като това явно влиза в цената там

# 226
Здравейте, аз съм тук. Просто тези дни имахме проблеми. Бебе номер 1 с розеола и темп дето не се сваля, аз като парцал повръщам и едва се движа, кученце и то му вадиха зъби с упойки и не знам си какво, мъжът ми има страшна пролетна/лятна алергия. Абеее, бяхме ужас. Сега са по добре нещата. Утре съм най-после на преглед. Иначе ви чета вечер преди да припадна. Поздравления на всички за добрите резултати от тестове и прегледи, както и на всички с проблеми, които се нормализират. Радвам се, че нещата се развиват добре при вас.

# 227
Здравейте, момичета. И аз предимно чета и много се радвам за всички, които са минали успешно първата фетална. При мен предстой на 09.06. На 31.05 пуснах вижън + и чакаме и стискаме палци всичко да е наред.

# 228

Аз може ли да помоля някой от бъдещите мами, които са се записали по един път, но ни четата, да драснат по два реда, че и те и бебчетата са добре. Че много имена ми се губят последно време, а съм прочела темите от преди да се включа, и така малко параноясвам.
Аз съм една от по-рядко пишещите и едва понякога сварвам да чета всичко наведнъж, но за сега е така нямам много свободно време. Надявам се скоро това да се промени, че съм много уморена вече Pensive
Иначе добре сме с бебчето, вече съм почти в 12г.с. и  в петък съм на БХС, нямам търпение да разбера дали всичко е  напълно наред. Засега на последния преглед доктора даде предположение, че ще е пак момче, но аз смятам че може и да се промени тази прогноза, но няма значение толкова пола важното е да е добре и всичко да е наред. Blush

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 14:25 от kitty905

# 229
Ооо , sunny9303 доста ви се е насъбрало. Дано всичко да минава бързо и всички да сте във форма!

Момичета , какво стана с нашето бебе чудо ? Имаше едно момиче ,което разказа колко пъти е прокървявала обилно , дори единия път са и казали ,че е пометнала ,но след няколко дни на прегледа се е видяло ,че бебето още е там , не помня как се пишеше ?

# 230
  • София
Аз останах много доволна от Искилиева и времето и вниманието, което ми отдели - 45 минути! И акушерката с нея, която мери кръвното и записва показатели, също е много внимателна. Освен това пускат придружител Simple Smile На самата фетална, изгасят другите светлини, остава мониторчето и става като на кино. Прави се през корема.
Тези изследвания за Даун в МД, на 100% ли точен резултат дават? Или приблизителни стойности?

# 231
  • София, България
Sunny, бързо оздравяване!
M a r i a, аз май не мога да се сетя за кой случай става въпрос. Rolling Eyes
Аз се замислих за Жирафчето, тя пишеше доста в началото и вече я няма Sad дано всичко е наред, все пак.

Аз не знам да има точен резултат за Даун освен амниоцинтезата.

# 232
За Бургас аз съм доволна от д-р Мануелян. При първата ми бременност тя видя проблем и лично се свърза с доц. Чавеева и ме изпрати при нея.

Mia, може ли да ти пиша на лично с въпрос относно д-р Мануелян?

Честито на всички с резултати от пренаталните тестове и ФМ. Определено си е успокояващо да мине този етап! Сега чакаме мъниците да пораснат и да ги усещаме и ще е още по-вълнуващо!

Thekitten, слава Богу сте добре! Това е огромен късмет, че всичко е наред с вас! Сега трябва да се успокоиш, че ако мислиш постоянно ще се психясаш!

# 233
Лейди Роуз, аз пуснах БХС там, за др изследвания не знаех, че предлагат, нещо като пренатест ли се води това за което питаш ти ?

# 234
Честито на всички бъдещи мами с хубави новини и добри резултати от пренатални тестове! ❤💙
Аз съм доста назад от вас все още не мога да се похваля с нищо, понеже още си чакам прегледа на 9.06 и на 12.06 да пускам пренаталния. Нямам търпение. За сега съм благодарна, че зацапванията спряха и се надявам бебчо да се е закрепил много хубаво.
Аз с моите симптоми май вече се сбогувах. 😀
Не че са били кой знае колко много, но само умората ми остана за сега и болезнените гърди. Надявам се всичко да е за добро и скоро и аз да ви се похваля с най-добрите новини. Иначе за пола си имам някакво усещане, дали защото си го искам или защото наистина си усещам нещо не мога да кажа, но каквото и да е само да е здравичко! 😀🥰
Надявам се и скоро да понамаля лекарствата, или поне този утрогестан да спра, че вече ми става лошо като си го слагам толкова време мина и вечер ми е много трудно понякога заспивам, забравям да си го сложа и през ноща се стряскам, че съм го забравила. 😀

# 235
За Бургас аз съм доволна от д-р Мануелян. При първата ми бременност тя видя проблем и лично се свърза с доц. Чавеева и ме изпрати при нея.

Mia, може ли да ти пиша на лично с въпрос относно д-р Мануелян?

Честито на всички с резултати от пренаталните тестове и ФМ. Определено си е успокояващо да мине този етап! Сега чакаме мъниците да пораснат и да ги усещаме и ще е още по-вълнуващо!

Thekitten, слава Богу сте добре! Това е огромен късмет, че всичко е наред с вас! Сега трябва да се успокоиш, че ако мислиш постоянно ще се психясаш!
Разбира се, че можеш да ми пишеш

# 236
И аз да се включа: тъкмо си виках изчезнаха симптомите и айде днес сутринта пак повръщах. Дано да не продължава така 😕
А вече съм в 15г.с
Все още не усещам бебето. С първата Б чак към 20г.с усетих Надявам се този път да е по- рано.

# 237
Аз да попитам дали някоя от вас пие Биозин мама или планира да започне приема му.

# 238
Аз да попитам дали някоя от вас пие Биозин мама или планира да започне приема му.

Аз пия от самото начало. И предната Б го пиех.

# 239
Аз пих Биозин мама, но гинеколожката и акушерката, които официално ме следят вече, ми казаха, че организмът свиква и спира да работи биозинът след време. Посъветваха ме да пия 1 месец биозин, 1 месец имунохелт фемин.

Отдавна не съм писала, неделя вечерта се прибрах след седмицата в Италия, а след това между работа, записвания на ЖК, фетална морфология, настинка/грип? и странични, не особено приятни ангажименти наваксвах с вас, понеже бяхте изписали повече от 1 тема Grinning

В Италия беше много вълнуващо, не се спряхме от обикаляне, ходене и гледане, на моменти си имах малко болки долу в корема, може би от претоварване, но почивах, пиех но-шпа и реално поражения няма. Малко ме продуха вятър в лодка, климатици в автобуси и т.н. Пътят Варна-София и обратно и после полетите също бяха ок, неприятно беше, че имаше забавяне почти 2 часа с полета на връщане, кацнахме на терминал 2, колата беше паркирана на терминал 1, чакания на студено за терминалния автобус, недоспивания дни наред и накрая се поразболях след всичко. Та тази седмица я прекарах със запушени синуси, хрема, главоболие, лека температура, но мисля, че се закрепих с физиологичен разтвор и магнавир.

Понеже съм от Варна, записах се на ЖК при Евгения Георгиева в АГ Варна, ходих на фетална морфология при Стоилов в Добрич на 30.05 и всичко е наред. Blush При записването на ЖК за първи път ми пуснаха по-детайлни кръвни изследвания и е малко разочароващо, че чак след 10 дни ще има резултати и ще ме потърсят за тях единствено, ако има проблем. Ако всичко е наред, предполагам, че на следващия преглед чак към края на месеца, ще ми дадат да ги разгледам.
Също така, когато се оплаках на акушерката за болките в корема - когато ставам, сядам, кихам, но понякога и продължаващи по-дълго и не толкова остро, ми изписа магнерот 500 мг х 2 на ден. Два дена пих тази доза (до вчера вкл.), но започна много консистентно главоболие (вчера) и мисля, че дозата ми е прекалено голяма. В листовката пише за бременни по 1 хапче на ден по принцип. Пих парацетамол тази сутрин и мисля, че мина вече това главоболие.
Покрай тази настинка или каквото и да е било пих повече лекарства от обикновено и вече не знам на какво може да се дължи точно главоболието.
Но гледам положително вече в 13 с. + 6 дни и стискам палци всичко да е наред при всички ни. Blush

Общи условия

Активация на акаунт