ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 995
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
  • София, България
Амниоцинтезата е много краен и инвазивен вариант. Пренатеста дава също 99.99% точност и няма никакъв риск от аборт.
Биозин мама пих един месец след ковида и не съм си взимала после. Смятам да си взема пак в 5-ти месец, защото тогава може да има дефицит на желязо, а лактоферина помага за синтеза му.
Момичета, за имунитет си вземете пчелен елексир с мед, прополис и пчелно млечице плюс някой пробиотик или имунострум коластра.
Sunny, бързо оздравяване!
M a r i a, аз май не мога да се сетя за кой случай става въпрос. Rolling Eyes
Аз се замислих за Жирафчето, тя пишеше доста в началото и вече я няма Sad дано всичко е наред, все пак.

Аз не знам да има точен резултат за Даун освен амниоцинтезата.

Ами понеже ти попита тези изследвания в МД дали дават точен резултат, аз отговарям. Единственият сигурен резултат е амниоцинтеза Simple Smile при всички други е процентов риск и вече като се роди детето.

Схващането на прасците е поради недостиг на магнезий. Много е неприятно и почти винаги нощно време се проявява. Аз някъде към 18-20 седмица почнах да пия магнезий миналия път.

# 256
Здравейте, момичета! В понеделник е моята ФМ, а утре ще дам кръв за БХС в Щерев. Мисля и да направя консултация за така наречената ми тромбофилия, защото всеки ден слагам клексан, а до момента една част от лекарите, при които съм ходила казват, че не е нужно да провеждам профилактика, а другите са на мнение, че щом съм се изследвала и са ясни мутациите - да слагам, та вече не знам кого да слушам.
Силно се надявам се всичко да е наред с ФМ и да си отдъхна малко.
Радвам се, че има само добри новини покрай всички ви и дано само позитивни неща да ни спохождат!

# 257
За първи път чувам за тази колпоскопия .... цитонамазка ми направи, тъй като повече от година не беше!
Ако правилно тълкувам написаното, тя се прави, ако има лош резултат от цитонамазката ...
https://shterevhospital.com/pregledi-i-konsultacii/profilaktika/kolposkopiya

Аз бих се консултирала с друг АГ

Именно, аз четох и затова се чудя … кървене тъпотии, ще откажа, в крайна сметка надявам се няма как да ме принудят

# 258
Момичета, пускам ви едно много сладко и мило клипче и се надявам да се заредите с много положителни емоции от него. ❤

https://vm.tiktok.com/ZGJxX4RRN/

# 259
  • София
При резултат, и то вдигнат от възрастта, 1/360 за Даун, не бих рискувала 1/100 аборт от процедура като амниоцинтезата. И лекарката от ФМ потвърди, че всеки пренатест като вижън дава 99.99% точен резултат и само в случай, че излезе положителен за тризомия такъв тест, тогава пращат на амниоцинтеза, за окончателно решение какво да правиш оттам нататък.

# 260
Така като ви чета, май само при мен феталната морфология мина за около 10 минути. Не ми мериха и кръвно, което не го считам за окей. Сякаш лекарят беше подразнен, че не се проследявам при него, а отивам само за ФМ. Резултатите от БХС каза да ги обсъдя с проследяващия ме гинеколог.
 Аз също съм лекар, и разбирам натовареността на колегите, но не и преглед ФМ за по-малко от 10-тина минути. Но както и да е, важното е, че ми каза че нещата изглеждат наред. В понеделник чакам и резултатите от БХС. За следващата фетална ще отида вероятно при д-р Стоилов.
Вече съм в 13 седмица и няколко дни, а сутрин още повръщам (то не че има какво много да повръщам, само стомашни сокове) Силно се надявам скоро да спре 😃

Моята фетална беше 5 6 минути 😀😀😀 След това ходих на второ мнение там продължи към 40мин

# 261
  • София, България
Мисля, че не ме разбра. Съмнявам се някой от тук да иска да прави амниоцинтеза. Дано не се налага на никой Wink
Но това не променя факта, че никой друг тест не дава 100%. Дори от пренаталните тестове си “връзват гащите” с резултат >99.9% Simple Smile

# 262
  • София
Мда така е. Даже на Вижън пише, че при фалшиво отрицателен резултат покриват разходите за амниоцинтеза.

# 263
  • София
И как бихме разбрали, че е фалшиво отрицателен? Може би ако са сбъркали и пола и в 5-ти месец видим на УЗ нещо друго, различно от написаното 🙈😀

# 264
  • София
Има си белези видими на ФМ от там най вероятно.

# 265
  • София, България
На втората фетална (която за мен е също толкова важна) се гледат много от белезите, присъщи на синдромите. Лицето е много по-оформено, крайниците също. Така че да, впоследствие лекар при наличие на съмнение може и да препоръча вече амниоцинтеза. Друг въпрос е дали родителя би се съгласил, разбира се Simple Smile

# 266
  • София
На мен на феталната всичко ми излезе в норма и всичко, което бебето трябва да има на тоя етап си го има. Но въпреки това, от фактор възраст, ми вдигнаха риска на 1/360. Даже ми обясниха, че на 40 стандартно излизал и по-голям риск.
Аз лично повече се осланям на феталната, отколкото на приблизителни сметки. И все пак ще си пусна теста за успокоение.
Същото важи и за риска от прееклампсия - мерят ти веднъж кръвното, излиза високо - и хоп - риск 1/10. Мерят втори и трети път, и вече става 1/40.

Има си белези видими на ФМ от там най вероятно.

# 267
Здравейте момичета! Аз не се включвам често, защото няма нищо ново при мен. Минаха ми ФМ и БХС, всичко е наред. Единствено имах зацапване, но и то мина. Мога да се похваля с това, че и ние чакаме момиченце и вече съм във 2-ри триместър официално. 💖 От тази седмица мога да кажа, че ми личи и ми е изключително дискомфортно с дънки вече.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 19:15 от Eksi

# 268
Ако тая колпоскопия е профилактична - не е сега моментът. Да, с йоден разтвор се прави.  Аз един път в живота си бях правила, защото беше включена в някакъв пакет. Идеята е да се огледа шийката с контрастен разтвор. Не е болезнено, но все пак е инвазивна процедура. Ако имаш цитонамазка от по-малко от година, също не е сега моментът. Ако имаш сериозен и притеснения - тогава да, но от 4-ти месец поне.

Ами профилактични са и 2те, мен до сега не са ми правило нито едното въпреки, че си ходех всяка година на преглед :/ надявам се да е всичко окей, аз нямам никакви оплаквания

# 269
  • София
Tinydevil  не са ти правили никога цитонамазка ли?

Роси честити розови гащи и на теб! Станахте много девойките 🎀

Общи условия

Активация на акаунт