ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 997
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Странно наистина,че не са ти правили никога цитонамазка до сега. На колко години си ? Тя си е направо задължителна веднъж годишно.
На мен последно ми правиха май 2022 и сега така се падна ,че точно след 1 година ми пускаше изследванията и пак цитонамазка. Това второто ,което спомена , даже не бях го чувала , никога не са ми го правили.

Абе , май много момиченца ще има. В групата със сина ми повечето бяхме с момчета , сега май момичетата ще водят. След месец-два вече като знаем всички със сигурност ще си направим статистика с пола ☺️

# 271
  • София
Мен веднъж са ми правили колпоскопия, че имам раничка на шийката, но е хормонална, не се прави тя често.

# 272
Ами наскоро навърших 25, ходя редовно на прегледи, последния преди бременноста август миналата година и не са ми правили никога, не знам по каква причина :/ не съм имала и никакви оплаквания де, но знам ли

# 273
На мен като се записах на ЖК със всички изследвания пуснахме и микробиология и цитонамаска,тъй като от предишната ми беше минало 1 година и нещо.Лекарката беше много внимателна,естествено не беше никак приятно,но нямах проблем и не е навредило на бебето.Това си е в пакета,но ако е правена цитонамаска преди по малко от година не е нужно.За колпоскопия не ми е казвала нищо АГ и не сме правили

Иначе меря си кръвното през няколко дни в границата 115-118 на 68-70 ми е така,че за сега е добре при мен.

# 274
  • София, България
Колпоскопия са ми правили заради завишен ПАП преди години. Съответно имах и едно изрязване на полип.
Всъщност не е нещо необичайно на 25 годишна да не са правили цитонамазка, колкото и странно да ни се струва. Мен до едни години даже ме беше срам да ходя на гинеколог и само отбягвах. Сега вече на тези години не си и помислям да изпусна година, но тогава мислех по друг начин. Идеята ми е, че ако няма кой да каже на жената, че има право на направление, а тя е по-притеснителна, напълно възможно е да ходи само на някой и друг преглед и да не са ѝ правили цитонамазки.

# 275
Да, моите близки казват дори че на тях започнали да ги правят над 30 цитонамазките, та надявам се не е голям пропуск до момента

# 276
Момичета,
А какви рол он,дезодорант, шампоан/балсам, парфюм, козметика за лице ползвате?

# 277
Момичета,
А какви рол он,дезодорант, шампоан/балсам, парфюм, козметика за лице ползвате?
Аз не съм променила почти козметиката...опитах да използвам натурален Рол он за изпотяване, но няма ефект ...и се върнах на дезодорант /без алуминий и други уж/ ...
Замених само душ гела /сега ползвам на биобаза за бременни/ и лосиона за тяло /сега се мажа с кокосово масло и пак лосион на биобаза, имам и био ойл, но на него пише след третия месец, така че ще покача малко/

Козметика за лице и коса ползвам обичайната, ходя на маникюр, педикюр и козметик /без дарсонвал и други процедури/ само почистване на лице ...
Искам на масаж да отида, ама там вече не знам как стоят нещата...

# 278
Аз си ги ползвам същите както и преди. Шампоан от Lavera, а душ крем, рол он и козметика за лице от Nivea. Грим много рятко слагам. До момента във бременноста все още не съм се гримирала. Започнах и аз да се мажа със кокосово масло, зъщото имам исклучително много суха кожа. Опасявам се че само маслото може да не е достатъчно. Бих се радвала и на други препоръки за суха кожа.

# 279
  • София
Аз почти изцяло ползвам медицинска бяла козметика,че тук след определена възраст почнаха едни дерматити, обриви и какво ли не. Та за тяло и коса Юсерин, Биодерма и Юриаж. За лицето CeraVe и Vichy. Парфюми не знам няколко са, D&G са май. Гримове нормално каквото си ползвам до сега както и за подмишници. Косата си боядисвам, единствено махнах маникюра, бях писала, нещо се притесних от гъбични инфекции, и много страдам сега по хубавите ми нокти 😭

# 280
Аз използвам максимално малко и максимално изчистена козметика от преди забременяването още защото ми капеше косата от един много “хубав” шампоан и от там се преориентирах - шампоан, маска и балсам Nature box, слънцезащита Avene, ниацинамида ми свърши, ретинола го спрях малко преди да забременея. Рол он от ДМ на тяхната Alverde марка, той е максимално чист и без алуминий, за разлика от повечето на пазара,има по HBO “not so pretty” документалка за вредата от масовите козметики, ако някой се интересува, много е информативно Simple Smile

Искам да се оплача, че АГ вчера ми каза че трябва цяла бременност диета, аз съм си пухкавка де, но се надявах да не е много строга за това, а тя каза че ще е направо безкомпромисна, защото въпреки ръста ми 185 см (волейболистка бях) килограмките са ми в повече 😢

# 281
Аз използвам кристален дезодорант от Дм - неутрализира миризмите и сух дезодорант (крем) wooden spoon.

# 282
Нищо не съм променяла аз до сега и не мисля докато съм бременна да променям. Само като родих сина ми за известно време спрях да ползвам парфюми и всякакви дезодоранти. Сега си ползвам дезодорант рексона , за лицето продукти на ordinary , за косата и тялото нищо специално, дрогерийни продукти. Започнах да се мажа и аз с кокосово масло , но не съм редовна , а трябва да започна вече.
За по-голямо подхранване на кожата ,моя приятелка козметичка ми препоръча да смесвам кокосовото масло с някакво друго олио, например бебешко , да стане още по-мазно. Не съм пробвала още , защото за сега не мисля ,че имам нужда аз.

# 283
  • София
Аз ползвам за лице серията Ла Рош Позе, Авен и от българските марки - Колагена. Имам смесена и чувствителна кожа и гледам козметиката да е адаптирана и максимално изчистена. Бях се оплакала в началото, че се върнах към пъпчиците от младежките години, но сега нещата са овладяни и кожата ми изглежда мн добре. Косата ми е гъста и къдрева, никога не съм имала проблеми с нея. Леко падаше в пролетния сезон, но сега вече не. Ползвам биолашампоани на алверде, едни естонски биошампоани със 7 вида билки и техни балсами (secrets of Siberian herbalist),  рол он без амониак (алверде), от 4 месеца веднъж поосвежих корени с безамонична (saphir professional), като не смятам скоро да повтарям. Косата ми е естествено светло кестенява и надолу - тъмно пшеничено русо.
Ноктите сама си ги правя с обикновен лак.
Веднъж бях на козметик миналият месец и направих процедурата 9 в 1 като предупредих да няма дарсонвал и пара.
Бях голям фен на масажите преди, но сега не смея, освен масаж на лице и деколте.

# 284
Аз използвам максимално малко и максимално изчистена козметика от преди забременяването още защото ми капеше косата от един много “хубав” шампоан и от там се преориентирах - шампоан, маска и балсам Nature box, слънцезащита Avene, ниацинамида ми свърши, ретинола го спрях малко преди да забременея. Рол он от ДМ на тяхната Alverde марка, той е максимално чист и без алуминий, за разлика от повечето на пазара,има по HBO “not so pretty” документалка за вредата от масовите козметики, ако някой се интересува, много е информативно Simple Smile

Искам да се оплача, че АГ вчера ми каза че трябва цяла бременност диета, аз съм си пухкавка де, но се надявах да не е много строга за това, а тя каза че ще е направо безкомпромисна, защото въпреки ръста ми 185 см (волейболистка бях) килограмките са ми в повече 😢
И моите килограми са в повече, АГ препоръча да се опитам да не качвам повече от 10кг /в най-добрия случай 6-7кг./, без бяла захар, бяло брашно, пържено, чипс...и т.н., но да си ям разнообразно /месо, риба, плодове и зеленчуци../ защото липсата им ще навреди или на мен или на бебо...
Та опитвам се да не ям тесто, пържени картофи... /те са моята слабост/, разхождам се поне час на ден и стискам палци да не стана 100 кг 🤭😁

Общи условия

Активация на акаунт