ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 591
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Аз не мога да помогна с болничния, не съм на ясно , знам само ,че може да се издаде със задна дата. Много мразя такива криви на света хора , защо са там изобщо , явно си ненавиждат работата , да се вземат в ръце , да направят нещо за живота си ...ужас

Аз да ви се оплача ,че от няколко дни симптомите ми са по-зле от всякога. Вече съм 13 седмица и вместо да се оправям ставам по-зле. Тръгна да кашлям нещо и хооп почти да повърна , оригам се ( от киселини) пак същата работа , позиви за посрещане. И днес сутринта вече си повърнах стабилно , много зле се чувствам в момента, а съм сама с детето , което също е болна( слава Богу е добре , само кашля) ии кучето , което разходихме едвам едвам преди малко , мъжът ми е седмица в командировка, остават 2 дни докато си дойде 🥺

# 541
Маце, бързо да се залепите! Пиши след прегледа днес.

# 542
Маце бързо възстановяване стискам палци всичко со е на ред. 🍀🥰

# 543

Здравей,аз мога да кажа което знам тъй като съм вече в болнични от ЛЛК.Първият болничен го издава АГ,чувала съм и за личен лекар но не знам.Той е до 14 дни,след това те изпращат поне при мен беше така ако искаш без прекъсване те изпращат на ЛЛК.Има платени и неплатени.Неплатените са с направление повечето са в ДКЦ и болници,там повечето момичета имат и драми,някой се заяждат защото с една дума искат да си им техен пациент за да ти издадат,но почти винаги издават,имат право обаче да изискат преглед и от тях преди да го издадат и този преглед може да е платен.С частните няма проблем плаща си се комисията,може отново да изискат преглед,но е по рядко повечето са на основата на документите издадени от твоя АГ които те праща

Аз бих искала да попитам ако знаеш, пък и другите ако знаят, чух че за ЛЛК от ДКЦ-тата (примерно) трябвало някакъв талон, който не разбрах откъде трябва да взема. И аз съм още на първи болничен (14 дневен) , но се следя в частна болница и там ще ми е резервния вариант за болничен.

# 544
Към Usergirl значи ако ходиш на неплатена комисия към ДКЦ ти трябва да талон,той се издава от АГ заедно със документите от прегледа в които вписва нали основание и че те насочва към ЛЛК.
Ако ходиш на частна комисия там не ти трябва там само документите от АГ без талон.На мен ми изтича тези дни от ЛЛК и ще се явявам пак,АГ ми е забранила да работя и ще съм в болнични и повече почивка

# 545
Fleen, благодаря ти за подкрепата и куража ❤ и ние сме с нормален кариотип и било случайна грешка при деленето на бебчето през 2019г,но треперенето си остава. Стискам силно палци и при теб тази болка да остане дълбоко заровена в миналото, и за Коледа да гушкате здраво бебче🍀
Нека никоя жена не преживява този кошмар,защото не го заслужаваме,а прегърне здрава/и рожба/и🙏🏼🙏🏼🙏🏼

# 546
Искам да ви се похваля днес се престраших да отида на маникюр, че вече положението беше страшно, понеже си свикнах вкъщи след отлепването и ни се бях качвала да карам, ни бях ходила кой знае къде освен до магазина с мъжа ми 😁

# 547
  • Варна
Момичета, не знам до колко е опасно това със щитовидната жлеза, но мен ме изпращат на ендокринолог, завишена е на 4.3 при макс за бременни 2
Ако не ми беше пуснала следящата изследване, аз нямаше да знам, че имам такъв проблем.
Четох, че е обвързано с развитието на плода, но пък нашите вече след 12г.с са оформени и може би не е толкова опасно, но ще видим, в петък имам час, вероятно ще ми пусне и още изследвания

# 548
Момичета наплаших се с това, че не трябва да ходим на парна баня и да се къпем с топла вода. Тези дни, като ми беше много силна хремата и гаденето само това ме спасяваше. Влизах в банята и се поливах с вряла вода. Сега ми се отвори нов повод за притеснение.

# 549
  • Варна
Момичета наплаших се с това, че не трябва да ходим на парна баня и да се къпем с топла вода. Тези дни, като ми беше много силна хремата и гаденето само това ме спасяваше. Влизах в банята и се поливах с вряла вода. Сега ми се отвори нов повод за притеснение.

Аз пък нон стоп се къпех с вряла вода с първата бременност, нищо ми няма. Не се плашете толкова... то с четене насам-натам страшни истории няма да изкараме до края с нормална психика Grinning

# 550
Момичета, не знам до колко е опасно това със щитовидната жлеза, но мен ме изпращат на ендокринолог, завишена е на 4.3 при макс за бременни 2
Ако не ми беше пуснала следящата изследване, аз нямаше да знам, че имам такъв проблем.
Четох, че е обвързано с развитието на плода, но пък нашите вече след 12г.с са оформени и може би не е толкова опасно, но ще видим, в петък имам час, вероятно ще ми пусне и още изследвания

Тук ме накара да се замисля, как така трябва да е 2 , не гледаме ли референтната стойност при максимум от лабораторията.
И аз си пусках TSH и FT4 и при референтна макс за TSH  4.0 , моя резултат е 3.18.
Утре съм на преглед при АГ, още не ги е виждала, но в случая не разбирам, трябва да е под 2 при бременност ли , съжалявам ако звуча глупаво с въпроса.

# 551
Маце, всичко ще е наред! Yellow Heart

MomOfTwo аз също в началото бях с леко завищено TSH, беше ми 3, при горна граница 2.5 за първи триместър. Назначиха ми Еутирокс, който смъкна малко стойността, но пак си остана 2.7. Това, което накратко разбрах от ендо-то е, че първите месеци бебетата нямат щитовидна жлеза и ползват хормон от тази на майката, затова е важно да са ниски нивата на TSH, това ознзчава, че майката произвежда достатъчно хормон, в противен случай се прилага лечение.
Доколкото си спомням в различните триместри горната граница при бременни е различна, във втори триместър ми се върти около 3. Все пак сигурно ще ти назначат препарат, който да нормализира стойностите при теб.

# 552
  • Варна

Тук ме накара да се замисля, как така трябва да е 2 , не гледаме ли референтната стойност при максимум от лабораторията.
И аз си пусках TSH и FT4 и при референтна макс за TSH  4.0 , моя резултат е 3.18.
Утре съм на преглед при АГ, още не ги е виждала, но в случая не разбирам, трябва да е под 2 при бременност ли , съжалявам ако звуча глупаво с въпроса.

Референтните са за небременни, затова при бременни е 2 в първият триместър

Марие_Ка - да, каза ми във вторият триместър трябва да го поддържаме до 3

# 553
    Момичета .. искам да ви питам какво да правя с тази сенна хрема, пия .. едни хомеопатични ( мацето ги беше препоръчала, но сега не са в мен да водя името), днес съм кихнала 100пъти и носът ми е запушен, едвам дишам просто и реших да си премеря кръвното след голямото кихане 153 на 90.. мн се притеснявам

# 554
    • Бургас
    Здравейте,момичета 🌞Идвам с един въпрос ....Днес ходих да си пусна вече болничния и понеже жената беше изключително груба с нежелание за никаква комуникация ,аз останах с няколко въпроса.
      -Първият болничен е с продължителност 13 дни ,нали?
     -Точно на 13 ден ли трябва да отида да го подновя ?
      -И последващите болнични по 30 дни ли са ?
     - Вие заплащате ли тези болнични ,ако се следите по здравна каса?
          Служителката ме изпъди с изказването : Не стига ,че ви пишем измислени болнични ,ами имате и претенции (аз имах въпроси не претенции...).
    Зависи кой ти издава първия болничен. ЛЛ има право да издаде 2х7дни или общо 14 и след това отиваш на АГ, който с комисаия издава болниччни по 30 дни. Ходи се на датата, когато ти изтича болничния.
    Ако директно АГ ще ти ги издава първият е за 14 дни и после от тези с комисия по 30 дми. За болнични не съм плащала до сега никога.
    Реф. ст-сти за всеки триместър са различни. За 1ви триместър ТСХ е хубаво да е до 2,5. ХУбаво е да се следят и ако се наложи, ще ти включат хормон. Чувам, че при някои бременни стига 8-10, затоваж не се шашкай, отиди на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт