ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 440
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Теди много се радвам,че всичко е наред с двете Ви !
Как премина прегледа при д-р Янкова , набързо ли беше всичко или си обяснява и е внимателна ?

# 601
Аз малко се отклонявам от вашата определено по-сериозна тема от моята, но от скука пак се рових из стари теми и гледам все объркани момичета се раждат момчета, за обратното чували ли сте 😃
Въпреки, че доктора видя в12г.с, а аз уж и аз, но имам едно процентче надежда да имам и розови дрешки вкъщи 😂😂

Вие знаете ли пол вече?

П.с - За една седмица почти една тема сме изписали Grinning
С първата ми бременност следящият доктор ми каза 80 процента момче, а то се оказа госпожичка 😊 Не знам какво беше видял 🤣
Сегашният доктор отказа да ми каже какво вижда, а и аз не искам докато не е сигурен. Няма значение полът за нас, но не ми се занимава пак с ту момче, ту момиче 😁
Моля ви, кажете нещо за главоболие. Бях писала, че много лошо се разболях. Вече съм по-добре, но от синусите имам ужасно главоболие 😩

# 602
  • София
Благодаря много, голяма радост е!

При мен беше много подробна и изчерпателна, разпита ме какви лекарства приемам, имам ли някакви неразположения, болки.

После ми обясни, че се гледат двете камери на сърцето, пръстчета, абе всичко.

На място ми сметна рисковете, които се оказаха по-ниски отколкото очаквах, (все пак съм на 41г.) и така.

Каза да се отпуснем, бях с ММ, и да се радваме Simple Smile
Резултатите от БХС ще ми ги изпратят по мейла след 3 дни.

Като цяло съм доволна Flowers Hibiscus

# 603
Ехаа докато Ви изчета от снощи до сега Sweat Smile

Да се похваля и аз днес след първата ФМ в 12 седмица и 1 ден, по ехограф с 5 дни напред. Това бебе изтормози докторите Grinning Наложи се да ни пусне да се разтъпча и да пийна и хапна, с надеждата бебето да застане в удобна позиция за да може АГ да види нухалната гънка. Върнахме се, но положението беше почти същото. Наложи се да извика друг (старши) АГ от болницата - мъж, който дойде с още един по-млад, сигурно стажуващ или съвсем от скоро. Е и той не успя да хване бебето в удобна позиция, наложи се и с вагинален ехограф, с който се надявах да не се виждаме отново Grinning Потупване, натискане отгоре и пак не се виждаше каквото трябва - ии отново последва коремен ехограф и най- накрая успяха да видят и измерят каквото трябваше, а през цялото време бебето си изтягаше крачетата, слагаше ръчички към лицето и беше много мило Heart
Записах се на ЖК, днес за първи път ми мериха кръвно и кг - 90/50 Rolling Eyesи 46кг.
И след изтощителният преглед, мъжът АГ не се ангажира с пол, но моята АГ пак ми смигна, че според нея е момиче, както ни каза и миналия път. Но за сега мислим да не споделяме с близките и децата относно пол, бях споделяла в предишна тема, че с първата бременност имаше такова разминаване, първо казаха момиче, после се оказа момче.

Аз също съм от тези с алергичните симптоми, с предишната бременност се прояви с ужасна кашлица и ходих на алерголог - предположението й беше, че вероятно е алергия към полени на дървета и ми даде да пия Риналержи и Рестив мисля че беше - все хомеопатични. Не си спомням някакъв уау ефект, но може би до някъде са облекчили симптомите.

# 604
Момичета четох в нета и не разбирам, а забравих да попитам АГ, някой знае ли тази раничка сега дали означава, че ще трябва да раждам секцио :/ също до колкото разбирам ако на колпоскопията не се види нещо страхотия, няма повод за притеснение, тъй като тя се прави след цитонамазка ако резултата е лош (на мен колпоскопията ми я направиха днес, не каза да има нещо притеснително освен раничката)

# 605
  • София
Tinydevil раничка на шийката на матката не е повод за раждане секцио. Аз имам също, появява се изчезва, на хормонална основа е. Спокойно много жени имаме такава, не  е нещо притеснително

# 606
Мерси Маце, не знаех, че е хормонално, не съм изобщо запозната с тези неща аз, нядявам се да изчезне сама преди раждането хаха

# 607
За боулинга, ако мога да кажа.. всички активности, които натоварват ядрото и повишават напрежението в коремните мускули аз ги отбягват. Боулинга освен клякането и ставането, което реално не е толкова натоварващо,  колкото при самото хвърляне на топката се активират коремните мускули и би било опасно.

# 608
Момичета четох в нета и не разбирам, а забравих да попитам АГ, някой знае ли тази раничка сега дали означава, че ще трябва да раждам секцио :/ също до колкото разбирам ако на колпоскопията не се види нещо страхотия, няма повод за притеснение, тъй като тя се прави след цитонамазка ако резултата е лош (на мен колпоскопията ми я направиха днес, не каза да има нещо притеснително освен раничката)
С предната бременност ми откриха раничка, но родих естествено. Не е предпоставка за секцио 😊

# 609
#Tedi, благодаря ти. Още е рано да се говори за подобряване, но тук съм добре обгрижвана и захранвана 🙂 И се опитвам нещо и да ям, и без голямо желание. Във всеки случай беше правилно решение, днес при приемането, като ми вземаха кръв, изведнъж ми стана много лошо и съм загубила съзнание закратко. Но сега ми е много по-добре, дори слизах до лавката🙂. Лекарката тук пак гледа бебето и потвърди, че се чувства и развива много добре. Дори, тъй като имаше и лекар стажант, му показваше различни неща, и дори изключи Даун Синдром. Аз, разбира се, ще ходя и на скрийнинг, и трябва да си запазя тези дни вече ден, макар че има още време.
Маце, всичко ще бъде наред при теб, искрено вярвам ❤️. На момичетата с още хубави новини едно голямо Честито.

# 610
Леле , момичета , колко много сте писали .
Да споделя моя опит с пола. При първата бременност към 15-16 седмица на преглед на жк доктора ми каза 80 процента момиче. Следващия месец каза вече 120 процента момче 😀 трудна беше пренастройката , за това сега като ми казаха в 12 седмица на феталната 90 процента момиче , не съм го взела така за чиста монета , мисля си за бебето ни все още в среден род. На 19 юни съм на преглед при моята докторка и ще видим тя дали ще успее да види пол тогава , но какво някой каза вече след втората фетална ще съм си по-сигурна.

# 611
Charming_11 благодаря ти ☺ надявам се да излезе окей група тази цитонамазка и вече да няма проблеми че много ми се насъбра хахах ковид, уволнение, зацапвания, отлепвания, болници, ранички 🤣  знам че има и по-лоши неща де, но аз каквато съм паника и тези ме пораздрусаха яко психически, да ви кажа добре че сте вие тук с информация да обменяме, че иначе съвсем щях да полудея

# 612
Да , определено групата ни е от голяма взаимопомощ , за едни информативна , за други психическа , емоционална , но важното е всички да сме добре до края и да си видим здрави бебчетата! Всичко ще мине и отмине , вярвам,че всичко ще е наред !

Не знам дали сте забелязали , почти 10 000 човека са видяли темата ни , направо WOW

Днес и ние направихме вече пренаталния тест , надявам се до другата седмица да имаме резултат. Започва се моленето и стискане на палци на всеки крайник..

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 20:33 от diorgg

# 613
Много се радвам за всички с хубавите новини ❤
При другите дами всичко ще се нормализира, аз вярвам в това! Просто някак си знам, че всички ще сме си до финал заедно с едни пухкави зимни бебчета! (За пръв път в живота си съм толкова позитивно настроена, попринцип съм реалист, клонящ към песимизъм 😂😂)

Предлагам в следващата тема, която ще е скоро, като гледам колко много си споделяме радости, мъки и вълнение тук, да сложим анкета за пола. (Не съм сигурна дали обаче тези без пренаталните ще знаем пола).

Днес бях на преглед без час. АГ-то ми се върна днес и за пръв път след катастрофата съм при него. Всичко с бебето е наред и съм много щастлива. Вече се успокоих, защото някак по му вярвам. Даже докато ми проверява кръвните и ми пише болничен си помислих, че забрави за бебето и му напомням “ние ще видим бебето, нали” 😁 дано не се е обидил човека. Моето бебче не мърдаше и той взе да ми тупа корема в началото. Като се стреснах, като се свих. Сетих се, че всички се бяхте похвалили колко са шавливи вашите. И тъкмо да ми пусне сърцето и се раздвижи. За пръв път го видях да мърда. Разплаках се. Беше за секунди, но ми стана толкова мило. Цял ден ме държи. И изследванията ми били добри. Референтните стойности не били за бременни. Олекна ми много. Само витамин Д ще приемам допълнително, като каза сама да си избера. Ще се радвам да ми препоръчате.
И дрехите в лидл разгледах, видях потници и рокля, на мен нещо не ми допаднаха. Обиколих и целия мол - харесах си само дрехи за небременно състояние, но не и за сега. Освен една рокля в цветовете на дъгата от детското, но не знам защо не я взех 😁 Сега чуденето при мен започна за други неща - ще направя ли правилните покупки, в държавна или в частна болница да раждам и в коя точно, дали ще е момиченце, дали ще стана много дебела - тоест да намаля ли въглехидратите. Знам, че може би е рано още за тези неща, но това ми се върти сега

# 614
От снощи нямах възможност да ви чета...сега " ...85 коментара..." ...е прочетох...😁
Най-готината група сме, заспивам и се събуждам с вас ...
Вярвам, че най-доброто предстои за всички ни! ❤️🌷

По повод пътуването на 4-5 часа с кола, стига да няма забрана или рискова бременност, няма проблем...важно е да се чувстваш добре.
На мен на есен ми предстои местене в нов град, на 200км. от София, заради работата на ММ ..направо главата ми не побира как ще пътувам...живи и здрави вероятно в деветия месец ще остана при нашите в София.🥲

Общи условия

Активация на акаунт