ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 462
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Аз малко се отклонявам от вашата определено по-сериозна тема от моята, но от скука пак се рових из стари теми и гледам все объркани момичета се раждат момчета, за обратното чували ли сте 😃
Въпреки, че доктора видя в12г.с, а аз уж и аз, но имам едно процентче надежда да имам и розови дрешки вкъщи 😂😂

Вие знаете ли пол вече?

П.с - За една седмица почти една тема сме изписали Grinning

# 586
Аз не го знам тъй като се случи около мен на много мои приятелки да са объркали пола при първата ФМ,може просто да е съвпъдение,но реших да не питам толкова рано и да изчакам следващата 5-6 месец когато ще се знае с голяма сигурност

# 587
  • София, България
Хаха за съжаление обратното е доста по-малко вероятно 🙈 НО не е изключено. Понякога феталните лекари бъркат част от пъпната връв с органа при момчетата, после се оказва момиче. Доколкото знам има и някаква костица, която при момичетата я има, пък при момчетата не (или беше обратното?) както и да го погледнеш преди втората фетална не може да си 100% сигурна. Вече на втората се вижда всичко и пак не е гаранция, че задкормилното устройство(лекарят) няма да сбърка.

# 588
На мен по време на ФМ лекарката ми обясни, че това “израстъче” е еднакво при момчета и момичета в 12 седмица, в единия случай се развива като пишка, а в другия като клитор. Но според самото му разположение и насоченост феталните морфолози съдели за пола и даже порови в базата данни на ехографа да ми покаже разликата при момче и момиче, която за мен не беше осезаема 😀

# 589
  • София
Свиркай си, нищо не е. На мен ми излезе 1/40, а в началото на първо мерене на кръвното беше даже още по-зле...
Момичета, на тема спорт имате ли идея боулинга с вариант по-лека топка и всичките му навеждания и изправяния дали няма да направя някоя беля? Канена съм на групово състезание с приятели, които още не знаят състоянието ми 😃 Досега все отлагах да докретам до 4-ти месец, но виждам че и на тоя етап се случват отлепвания, та не знам...
Феталните с пола не мога са преценя какво и как виждат. Моето си беше обърнало гръбчето изцяло и нямаше даже предположения.
Колко ви е рискът?
 На мен ми пише 1: 380, но ми се струва високо ..

# 590
  • София, България
Това като аз на първия преглед с пулса викам на лекарката “Къде го видя това сърце, не знам?!?”, пък тя ми вика “аз на ден колко пъти го пускам тоя ехограф да гледам сърца……” та и тези така с пишлетата и клиторите  😂 и все пак наистина е възможно да се обърка. Simple Smile не е нечувано.

Неее, ЛейдиРоуз, забрави го този боулинг! Знаеш ли каква беля може да си докараш. Там се и подтичва с тази топка, няма толкова лека топка. Моля те, недей Animal See No Evil

# 591
ЛейдиРоуз,аз не бих рискувала изобщо. Има си навеждане,вдигане,изтласкване на топката. Оправдай се,че те боли ръката/пръста или нещо друго, щом още не искаш да знаят.(и аз още на никой не съм казала освен майка ми и кръсницата ми).

# 592
А момичета, според вас рисковано ли е пътуване с кола в 14 седмица за 4-5 часа до нашето море, ако нямаш установен проблем до момента? Питах АГ, тя каза, че може превантивно да пия 3х1 Но-шпа няколко дни преди това. Знам, че има много бременни жени, които шофират те самите, пътуват и т.н, но ми е притеснено въпреки това.

# 593
  • Варна
А момичета, според вас рисковано ли е пътуване с кола в 14 седмица за 4-5 часа до нашето море, ако нямаш установен проблем до момента? Питах АГ, тя каза, че може превантивно да пия 3х1 Но-шпа няколко дни преди това. Знам, че има много бременни жени, които шофират те самите, пътуват и т.н, но ми е притеснено въпреки това.

С предната бременност пътувах често Варна-Русе и обратно за един ден, за един изпит.... Даже последният път бях в 9тия месец Grinning
Превантивно не пия нищо, щом нямаш проблемна бременност не мисля, че има от какво да се притесняваш

# 594
  • София, България
Миналия път пътувах точно в тези седмици до Гърция, но както стигнах до извода от тази ми бременност - това не е показателно Grinning  не знам какво да те посъветваме, но наистина ако нямаш проблем, не би трябвало да е проблем и да пътуваш Rolling Eyes някои пътуват даже и за фетални морфологии далеч от своя град. Така че… мисли положително и това е.

# 595
Аз така се успокоих като влезнах в 12та г.с. ,че вече няма да има кървене , отлепяния и подобни страхове , а то явно няма срок .
     На момичетата в болница  -стискам палци бързо да се закрепят и вие, и бебетата  и да се прибирате вкъщи !
     Честито на мамите с хубавите новини от ФМ ! Камък ти пада от сърцето .
      Прееклампсията си е много рисково състояния ,което може да бъде избегнато с правилното следене от АГ ,кръвни изследвания и лично наблюдение . Няма как да няма притеснение ,но е нещо което може да се контролира .

# 596
  • София
Мисля, че сте прави за боулинга. Все ми се ще да се върна към предишни активности като плуване или боулинг в случая и все светва червена лампа: басейна - гъбички/болести, боулинга - навеждане, хвърляне на топка...чувствам се добре и енергията ми се възвърна, но пък няма как да се действа както преди...За пътувания също  взех да се замислям. Ако трябва да се следя редовно, за да не развия прееклампсия от 5-ти месец, на море/планина кой ще ме следи и в случай на внезапна нужда дали ше има надеждна болница? Въпреки любовта ми към пътуванията и ваканциите, усещам че май тая година ще трябва да се лиша. Все пак трябва да надделее разумът над кефа.

# 597
Мисля, че сте прави за боулинга. Все ми се ще да се върна към предишни активности като плуване или боулинг в случая и все светва червена лампа: басейна - гъбички/болести, боулинга - навеждане, хвърляне на топка...чувствам се добре и енергията ми се възвърна, но пък няма как да се действа както преди...За пътувания също  взех да се замислям. Ако трябва да се следя редовно, за да не развия прееклампсия от 5-ти месец, на море/планина кой ще ме следи и в случай на внезапна нужда дали ше има надеждна болница? Въпреки любовта ми към пътуванията и ваканциите, усещам че май тая година ще трябва да се лиша. Все пак трябва да надделее разумът над кефа.

Разбирам те и на мен ми се ходи на море и почивки.Мислихме няколко почивки кратки из Бг да направим тази година,но май ще ги отложим ще ходим само на вилата която е на около 30-40 мин от София,нито пътят е много,а и там сме си пак вкъщи и повече почивка ще бъде за друга за сега не мисля май тази година и ние ще сме си тук,но се пак най-важното е бебчо след това ще имаме много почивки

# 598

Аз пътувах от София до Несебър първата седмица - първия ден от положителния тест, всичко беше наред.

Сега пътувах на 28.05 отново до там и при отиването и при връщането, хем с бавно шофиране,внимаване с дупки , които хич не са малко по хубавата ни магистрала , си ме боля два дни плътно корема с по 6но шпа-та на ден. Сега вече съм добре , но два дни след прибирането си полежах.
Като цяло АГ каза ,че ако няма проблем както в моя случай ( Дай боже винаги и при всички ни ) няма проблем да се пътува. Стига да се чувствате добре , защото в моя случай аз пътувах сама , но си почивах 2-3 пъти , вода и кока - кола за кръвното, хапване с мен сладко и солено , и спирки за тоалетна.
Иначе превантивно нищо не съм пила, по-скоро се случи вече да пия чак когато усетя напрежение.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 18:57 от diorgg

# 599
  • София
Привет и от мен момичета! Днес мина и моята ФМ в клиника Оскар при д-р Янкова. Всичко е наред с малката принцеса, беше много подвижна, отговаря си на 12 г.с. има си всичко, каза че и изглежда много добре.
Измериха ми кръвното 100 на 70, и всичко е наред. Аз винаги съм била с леко ниско кръвно и си го очаквах. Изобщо всичко е наред и съм много щастлива и Благодарна!

Iveto аз се следа и при д-р Бодурска в Плевен и мога да кажа, че е страхотен професионалист, препоръчвам ти я с два ръце.

С нея започнах лечението си миналата година след загуба в 8г.с и тя видя доста неща, които докторите в Токуда не си направиха труда да изследват.

Пожелавам само хубави новини в прекрасната ни тема, радвам се за Мацето, надявам се Elf да е добре в болницата, както и всички които пропускам! Heart

Общи условия

Активация на акаунт