ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 565
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Честито Маце, много се радвам, че толкова бързо е зарастнало ако е имало изобщо де, макар и малко ♥♥♥

Чакам си аз да мине и моята цитонамазка днес и да спират вече да не бъркат и човъркат, че вече направо съм отвратена.. днес няма да има УЗ да си видя мъничето, но пък поне преди седмица го видях и си беше добре 😁

# 571
Момичета аз имам латентен хипотиреоидизъм и пиех хапчета 5 пъти седмично по едно. Откакто съм бременна много се паникъосах да не ми скочи ТСХ много високо, то пък ми спадна чак на 0.35. Ендокринолога ми намали сега терапията на 3 пъти седмично. Също така ми каза че не трябва да се притеснявам. Важното е да започнем със терапия навреме. Не се притеснявайте момичета всичко ще бъде на ред.

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 13:40 от Summer.23

# 572
По темата с TSH, аз имам обратния въпрос, проблем ли е малко по-ниското ТСХ? Преди две седмици ми беше 0.5 и скоро ще пускам пак да видя как се движи. От началото на бременността само спада (преди беше над 1).

Иначе как сте с яденето? Успявате ли да се храните разнообразно?

Здравей, аз съм по същия начин и АГ-то и на ФМ казаха, че по-добре да е на долна граница пред високото.

# 573
  • София, България
Много хубави новини, Маце Hug Да си тръгваш по живо по здраво петък и да не се връщаш до декември!

И аз си чакам феталната утре, нямам вече търпение, въпреки че малко ме е страх да не ме ръчка много с ехографа заради отлепването, но ще им кажа ситуацията и ще видим. Вчера лекарката не иска много много да бута корема, въпреки че беше с коремен ехограф.
Все още не съм отказала часа си при Атанасова в Марковс за Вторник, да знаете! Ако на някоя ѝ трябва спешно час, бих могла да го предоставя, за сега го държа запазен за да имам резервен за евентуална втора фетална след утрешната. Но ще го освободя веднага щом мине утре и се окаже, че не ми трябва. Wink

# 574
Фъстък мен ме поразръчка с вагиналния понеже не пих вода и отидох на празен мехур, та ме наболяваше и й казах, каза ми само “трябва да видя, не се лигави, да си пила вода, вече отлепване няма така че спокойно” и си го изтърпях и мина безпроблемно след това така че споко, те знаят как да пипнат Simple Smile

# 575
    Момичета .. искам да ви питам какво да правя с тази сенна хрема, пия .. едни хомеопатични ( мацето ги беше препоръчала, но сега не са в мен да водя името), днес съм кихнала 100пъти и носът ми е запушен, едвам дишам просто и реших да си премеря кръвното след голямото кихане 153 на 90.. мн се притеснявам

Аз пия ринитал, ама не мога да кажа, че има някакво невероятно действие. Хомеопатия са. Питах фармацевти и доктори - нищо не препоръчват за бременни... и аз съм с много изострена алергия, кихане по сто пъти, сърбеж на очи, гърло, нос, пукам тепрекъснато капиляри на носа. Милия ембрион го разстрисам като над 9 по рихтер 😁

# 576
    Момичета аз сега бях при моята лекарка. Видяхме бебето, каза че се развива точно както трябва до деня както е пресметано. Също така каза че всичко е на ред и ако не искам няма нужда да правя БХС. Така че се успокоиш и аз малко 🙂

# 577
    • Варна
    Таничка, аз не съм от тези дето много се шашкат, ще видим, тя майка ми е паника, като и казах голям шок и притенснение Grinning

Една новина, която прочетох туко що, че има вероятност да вдигнат минималната от 1.07 на 850/890.... Аз понеже ще взимам минимално майчинство и силно ме вълнува темата, споделям, ако има и други, за които би било полезно

Не е прието, да не се радваме Grinning

# 578
    Моите резултати от БХС в Майчин дом са излезли изненадващо бързо, сутринта ми взеха кръв. На този етап изглежда, че рискът е малък и започвам да се разколебавам дали има нужда от пренаталния тест

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 14:44 от Irki

# 579
    Ами аз се оказах с раничка на шийката, която прокърви в секундата в която постави спекулума … надявам се да спре скоро

# 580
    • Свищов
    Привет, момичета Simple Smile
    Да се отчета и аз. Вчера бях на ФМ при д-р Чачева, обяснява изключително подробно. До сега не съм попадала на такъв доктор, честно казано останах очарована от нея и вниманието, което ми обърна.
    До тук обаче с хубавите неща... отидох изключително спокойна, а си тръгнах ужасно притеснена.
    Оказа се, че съм с много висок риск от прееклампсия, според нея. Нейната препоръка е да пия аспирин от 150 мг. до 36-та седмица. Иска да ходя на фетална през около 4-5 седмици до 32 седмица включително. Тъй като живея далече от София ми каза, че мога да ходя и при д-р Бодурска в Плевен (за която аз съм чувала много добри отзиви, а и Чачева също каза, че е много добър специалист).
    Тъй като имам мъртво родено бебе в 36 г.с. преди 10 месеца, тя смята че е заради прееклампсия и никой не ми е обърнал внимание. Затова настоява, че сега трябва да се внимава много, защото може да имам проблем и по-рано.
    Оффф много неща ми каза, но честно казано още съм в шок и се мъча да асимилирам всичко.
    На 14-ти имам час за ЖК и ще обясня на докторката какво ми е казала Чачева, за да чуя и нейното мнение.
    Утре мисля да си запазя час за 17 г.с. при Бодурска в Плевен и при Чачева и впоследствие да отменя един от часовете. Просто искам да чуя още едно мнение сякаш...

# 581
    Iveto, на моята ФМ ми обясниха, че приема на 150 мг аспирин намаля риска с 90%. Ако се приема 100 мг, е само 50% намален риска. При редовоно следене на кръвно налягане, наличие на белтък в урината (май може и лентички), кръвотока към бебето и неговото развитие, няма какво да се притесняваш. Прееклампсията е тежко нещо, но с профилактика нещата седят по различен начин. Мисля, че сме доста с висок риск и съм на 100% сигурна, че всичко ще се развие повече от чудесно, ако си правим профилактиката.
    Казаха ли ти колко ти е риска за прееклампсия?

# 582
    И на мен ми излезна по висок риска и също съм на Акарт 150 пия го вече от миналата седмица казаха,ми,че трябва да го пия до 32-34 см и да следя кръвното най-вече в третото тримесечие,дано наистина това помага и всичко накрая е наред

# 583
    • София
    Iveto, и аз съм с мн висок риск от прееклампсия и трябва да пия акард или аспирин протект. Отделно си имам високо кръвно и от преди, което именно ми в вдигнало мн риска заедно с плацентарния растеж, който излезе под долна граница. За кръвното пия и лекарства, за да го държа в норма. Моят съвет е да си следиш редовно кръвното и да отидеш на кардиолог за лекарства, ако трябва. И от 5-ти месец редовни изследване на албумин и креатинин, да се следим за оттоци. С профилактика и следене не би трябвало да го развием.
    Валерита, аз съм имала TSH 0,2 и тогава FT4 беше тройно завишен, но това беше в период на стрес доста преди бременността. Нормализира се, но следи да няма повишен сърдечен ритъм и пусни следващ път и FT4.

# 584
    Колко ви е рискът?
     На мен ми пише 1: 380, но ми се струва високо ..

Общи условия

Активация на акаунт