ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 427
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
The Kitten , специално за болницата аз съм избрала държавна ,както и първия път. Бях споменавала ,че в Бургас на мен ми е направило впечатление,че само там подкрепят естественото раждане , а аз много държа на такова. В Бургас държавната болница не е готина , не бих казала и че е някаква супер мизерия , издържа се няколко дни , но пък докторите , акушерките и неонатолозите са много добри и това ми е по-важно. Иначе за другите ти мисли какво да кажа 😀 и да станеш дебела , ще отслабнеш после , за покупките е малко проба-грешка, защото всяко бебе е различно и има различни нужди. Аз сега ,ако ти кажа например вземи си шезлонг или гнездо за бебето , много помага не е гаранция ,че на твоето бебе ще му допадне и ще има същия ефект. Това са неща ,които се учат в движение според мен 😉

# 616
Аз също искам да раждам в държавна като се стигне до там живот и здраве  - Майчин дом София, понеже моята лекарка изражда там. Съображенията ми са същите- неонатологията и лекарите и акушерките са на много високо ниво, както и в някои частни в София дори няма интензивно ако пази боже се наложи. Примерно във вита, където бях преди това нямат, също и неонатологията например в Майчин дом я водят най-добра в страната Simple Smile но всеки сам преценя в крайна сметка

# 617
  • София, България
Thekitten, бях си взела Вигантол, обаче вчера лекарката каза да почна и витамин К, та се посъветвах с нея и направо си взех днес на Betteryou вит.Д + К2 Simple Smile мисля че е най-добрия вариант да е нещо комбинирано с вит. к защото доколкото разбрах иначе може да не усвояваш вит.Д.

НЯМАМЕ ЗАГЛАВИЕ ЗА НОВАТА ТЕМА Joy дайте някоя идея, развихрете въображението 🙈

Последна редакция: ср, 07 юни 2023, 22:22 от Purple_Peanut

# 618
Първият триместър мина - Декемврийка вече психически си отпочина хаха шегувам се, трябва ли в рима да са или може и да не 🤣🤣

# 619
Избутахме първия триместър - ура, ала в банския си няма да се побера 😂 съжалявам много това ми дойде на ум и на Tinydevil подкрепям идеята 😁 важното е ние да си го разбираме

# 620
  • Бургас
Момичета по повод пола с първата ми бременност до 7ми месец упорито твърдяха, че ще е момче и накрая на втората фетална казаха, че е момиче. Таткото, разбира се, беше много разочарован Wink

За витамин Д препоръчвам спрей на better you вит Д+К 3000iu

# 621
Добро утро,дами!
Снощи минах на преглед в 10+5 гс- отлепване вече нямам, задна е плацента, бебетата изпреварват възрастта си с по 2 дни, нооооо… шийката я премериха само 32 мм😰 както и пъпната връв на бебчетата е захваната една до друга,което вече е адски опасно при еднояйчните (може да започнат да се хранят от един общ кръвоносен съд)🥶 няма да има 1 ден спокойствие,защото може да се наложи лазерна операция,ако започне да има разлика в размерите м/у бебетата,а тя е с 50:50 успеваемост😭
Иначе, ще връзваме панделки май 🥰🥰🥰

# 622
Доколкото знам полът се определя от сперматозоида , така че мъжете да се “сърдят” на себе си 😅 ние още не знаем какво е, но аз имам предчувствие за момиче и съм го подготвила моя  🤣

Момичета по повод пола с първата ми бременност до 7ми месец упорито твърдяха, че ще е момче и накрая на втората фетална казаха, че е момиче. Таткото, разбира се, беше много разочарован Wink

За витамин Д препоръчвам спрей на better you вит Д+К 3000iu

# 623
Минавам да споделя, че фетална мина вчера, всичко е наред, нисък риск за преекламсия. Докторът (Василев в Щерев) се тества за определяне на пола и го позна Simple Smile много ми беше интересно и не съжалявам, че отидох, въпреки, че имах пренатален тест.

Междувременно ми излезе микробиологията, там обаче нещата не са супер и си имам candida albicans. Явно с падането на имунитета си се появява. Миналата година след операцията за премахване на тръбата, имах също и тогава сравнително бързо се излекувах. Днес ще звъня на АГ да измисли лечение. Засега май не съм много притеснена Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 08:14 от tsv.ivanovaa

# 624
"Вторият триместър се задава - ДЕКЕМВРИйчето расте в корема на мама"..
Или " И ето вторият триместър дойде - ДЕКЕМВРИйско бебче продължава да расте"
Само това ми хрумна 😅

# 625
Декемврийско бебче си расте-мама вече може на почивка да го заведе 😃

# 626
  • София
Девичче моно моно ли се водят? Ще ги избуташ, с лежане и стриктно следене, и моята шийка е толкова.

При мен да не се хваля ама май почти спря зацапването, дано ме пуснат утре вкъщи, не че тук е зле, то е като на хотел, вчера да закуска палачинки, днес е баничка 😁, ама дома си е дома....

# 627
Декември приближава, а мама започва вече панталонът да я стяга
(Шегичка) 😅

# 628
Мацето, браво-сега ще има кафяви нишки около 1 седмица и всичко ще е наред🍀🤞аз всяка сутрин пия по 1 фреш портокал и вит Ц 1000мг.

Моно хориални Диамниоти са-в една плацента, но поне са в различни амниотични сакчета,но са се захванали връвчиците им една до друга и то точно до преградата им 🤷♀ както каза Вецев(най-уникалният човек и лекар),то пълно щастие няяяяяма!
Какво трябва ще правя,но за сега не ме ограничи от нищо. Да мине и фетална и ще ги водя на моренце и планина,че в София не ме свърта вече😏

# 629
  • София
Девилче нито фреш нито Вит Ц ще пия 😂. Фреша ми е чиста захар и за моето ИР е съсипващ, а Вит Ц е противопоказно на кърворазрецдащите дето взимам. То вече спря та няма какво

Общи условия

Активация на акаунт