На море в Гърция 2023 - II

• 62 288
  • 784
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви!
Звънче, точно това ми беше притеснението, аз не обичам да ходя някъде само, за да го отметна, нито пък да бързам, но не бях сигурна какво е разстоянието, ще има ли време и т.н. Ще го оставим за друг път явно.

# 151
Няма такъв на Амолофи вече, за съжаление гърците(или нашенци) му..... на това фантастично място. Бар до бар и върху него още един, шезлонгите един до друг, музика като в дискотека и продължават с багери да разчистват още от лозята за нови паркинги между пътя и морето.
Най-най накрая на пътя, където пътят свършва при къмпинга, има един спокоен плаж с чадъри, заведението е назад и няма силна музика. Но и за там това важи за до две седмици, защото се е пръкнал и там хотел и изграждаха дървени платформи за шатри към него. Та и там спокойствието е временно.
Здравейте,
А може ли да ми препоръчате ресторант в Неа Перомос или в КАВАЛА?

# 152
Здравейте,
за първи път обмислям да вземем кучето ни в Гърция Сериозен ли е контролът на паспортите на домашни любимци .Ще пътуваме през Маказа
Ние пътуваме  от 10 години  с куче в Гърция  по няколко пъти , само веднъж  ни провериха  паспорта на кучето на граница. Но разбира се, трябва да си имате паспорт и кучето да бъде ваксинирано.

# 153
  • София
Няма такъв на Амолофи вече, за съжаление гърците(или нашенци) му..... на това фантастично място. Бар до бар и върху него още един, шезлонгите един до друг, музика като в дискотека и продължават с багери да разчистват още от лозята за нови паркинги между пътя и морето.
Най-най накрая на пътя, където пътят свършва при къмпинга, има един спокоен плаж с чадъри, заведението е назад и няма силна музика. Но и за там това важи за до две седмици, защото се е пръкнал и там хотел и изграждаха дървени платформи за шатри към него. Та и там спокойствието е временно.
Здравейте,
А може ли да ми препоръчате ресторант в Неа Перомос или в КАВАЛА?
За ресторант в Кавала писах по-назад - Αραλίκι.

# 154
Да, този го видях и отбелязах. Благодаря

# 155
  • Бургас
Заведения в Кавала, които харесваме  са Sousouro, Apiko.

# 156
.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 12:33 от Bella_Sun_

# 157
  • софия
Отдавна спрях да питам в темите за заведения. Активно ползваме Трип-а и препоръки от домакините.

# 158
  • Варна
Ние сме минавали през Метеора на връщане от Лефкада(първо бяхме няколко дни в Парга, след това Лефкада няколко) в посока Варна. Просто ми беше мечта да видя това място. Знаех, че няма да имаме време да влизаме в манастири, но бяхме твърде близо за мен и нямаше как да пропуснем(предпочитам да видя малко отколкото нищо, не се знаеше кога ще сме пак в района). След като го видях, вече знам за себе си, че ще се върна за качествена разходка някой ден(но минаха 7 години от тогава, още не виждам кога ще стане)😁. Нямах чувството, че съм го отметнала, бях възхитена от природата там. Всичко е лично усещане, споделям моето.

# 159
Mosquita, Парга-Метеора е 2.5 часа.
Напълно постижимо е да тръгнете по-раничко и да разгледате 2 или 3 манастира, да направите снимки на местността. Повечето работят до 15 ч., но някои са и до 17 през лятото. Тук са подробностите кой манастир в кой ден почива, работно време и т.н.
https://visitmeteora.travel/

Вече по-сложно става да си тръгнете в 16-17 часа и да пътувате още дълги часове до БГ, според мен ще е изморително и препоръчвам нощувка някъде.

# 160
Приключи нашата почивка на Корфу.

Бяхме отседнали в Сидари и по моите критерии и от това, което видях в другите населени места, се радвам, че бяхме там.
Имаше къде да се разхождаме вечер, а в същото време беше тихо и спокойно, без шумни съседи и дандании. Имаше основно възрастни англичани и двойки от Италия, Полша, Сърбия. Даже финала на ШЛ гледахме в компанията на две баби от Манчестър.
 Ние сме без деца, но подходящи плажове според мен са Сидари, Рода, Ахарави, Астракери, Апотрипити, защото е плитко.

Предлагат шезлонг и чадър срещу консумация. Цените ми се сториха добри: кафе, фрапе, бира 3-4 евро, гирос 6 евро, узо 5 евро, мусака 8-13 евро, калмари и октопод 14-18 евро. Едната вечер в DaMour bar до Канал Д'Амур имаше гръцка вечер с танцьори и беше много приятно, научиха ни да играем сиртаки.

Ходихме до връх Пантократор и до водопад Нимфес. И двете са достъпни с
автомобил. Нямаше много хора.

Бяхме на еднодневна екскурзия в Саранда с Ioanian Cruises. Имат офис на главната в Сидари, но може и онлайн. Взеха ни от хотела, а самото пътуване стартира от Керкира. Имахме 5 часа свободни за разходка. Предлагаха посещение и обяд в Бутринт. В Албания са час назад. Навсякъде говореха английски. Беше една идея по-евтино от Гърция. Там видяхме и единствените българи през цялата ни почивка.
В Палеокастрица няма къде да се паркира, а и бяха натряскали глоби по 20 евро за неправилно паркиране.
В Керкира беше лудница. Жега, задръсване, прелитащи самолети.

Времето беше страхотно, между 27 - 35 градуса. Водата може би 21-22, беше хладна, но аз съм морж и не ми пречи.

Бях писала и преди, че минахме разстоянието наведнъж, без междинна нощувка. Отне ни 12 часа от Игуменица до Варна навръщане. Този път пътувахме от Керкира и купих билети онлайн за 30 евро с 50% отстъпка. На Маказа вчера доволно си отвисяхме 1 час около 13:30ч.

Редактирам: за онлайн билети за ферибота става въпрос. На отиване пътувахме до Лефкими, навръщане го хванахме от Керкира.

Хареса ми, че никой не бърза за никъде. Едно такова спокойствие цари, което ми липсва в ежедневието и много ми допада. Направи ми впечатление, че на няколко пъти в заведения питаха дали ще се храним или само ще пием. За мен това е обидно.

Починахме си, но Лефкада ми хареса повече.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 08:22 от djovana2

# 161
Djovana2, за къде купихте билети онлайн, че не ми стана ясно? За ферибота ли? Искат ли да се вземат от Керкира лично преди отпътуване един ден?

# 162
От сайта на превозвача Kerkyra Lines.
Няма нужда от нищо повече. Не го искат разпечатан или презаверен.
 На място сканираха баркода.

# 163
Благодаря, че се чудех как да купувам билети, ние ще пътуваме в края на месеца. Мислех дали да ги купя онлайн за отиване и връщане, или само за отиване, ама ме е страх да не стане беля с  преминаването на границата, че като чета какво е на Кулата...Колко време по-рано ги купи?

# 164
Не може в последния момент, ако за това питаш - мисля, че на единия превозвач намалението важеше до предишния ден, а на другия до 3 ч. преди отплаването.

Казвала съм и пак ще повторя, в северната част на Игуменица има плаж, по-хубав от почти всички плажове на Корфу - лагуната Дрепано. Идеален вариант да се убият няколко часа, ако пристигнете по-рано от планираното.

Иначе до Лефкими ако пътувате, цените са достатъчно ниски, за да не се усеща много-много намалението. До Керкира има смисъл определено.

Общи условия

Активация на акаунт