На море в Гърция 2023 - II

• 62 277
  • 784
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Няма такъв на Амолофи вече, за съжаление гърците(или нашенци) му..... на това фантастично място. Бар до бар и върху него още един, шезлонгите един до друг, музика като в дискотека и продължават с багери да разчистват още от лозята за нови паркинги между пътя и морето.
Най-най накрая на пътя, където пътят свършва при къмпинга, има един спокоен плаж с чадъри, заведението е назад и няма силна музика. Но и за там това важи за до две седмици, защото се е пръкнал и там хотел и изграждаха дървени платформи за шатри към него. Та и там спокойствието е временно.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 14:08 от yovanka

# 136
  • гр.София
Няма такъв на Амолофи вече, за съжаление гърците(или нашенци) му..... на това фантастично място. Бар до бар и върху него още един, шезлонгите един до друг, музика като в дискотеката и продължават с багери да разчистват още от лозята за нови паркинги между пътя и морето.
Най-най накрая на пътя, където пътят свършва при къмпинга има един спокоен плаж с чадъри, заведението е назад и няма силна музика. Но и за там товаважи за до две седмици, защото се е пръкнал и там хотел и изграждаха дървени платформи за шатри към него. Та и там спокойствието е временно.
мерси Sad от 3 години не сме ходили там, плажа и баровете ни харесваха много, но си бяха доста шумни, надявах се да има и по-тихи барчета. Рива бийч, мисля, че беше накрая с един басейн и май там беше по-тихо. До колкото знам има и плаж малко преди Амолофи, Врасидас се казва. За него имате ли информация.

# 137
  • София
До Врасидас не стигнахме, зверски прахоляк беше пътят през градините и се върнахме. На последния плаж стояхме, Рива бийч. Предпочетохме Ираклица за другите дни - тихо, спокойно и просторно.

# 138
  • София
Ние на Амолофи ходим на бар Амос, има музика, разбира се, но на предните редове не се чува силно. Пълно е с малки деца, дори спят там, та едва ли ще ви е проблем.
На Врасидас бар няма (над плажа има едно заведение), но самият плаж е малък и много се пълни. Чадъри трябва да си носите.

# 139
  • София
Привет,
Моля за отзиви плаж в Керамоти, цени, храна, настаняване. Всичко би ми било полезно.

# 140
Здравейте ! Оглеждаме се за почивка от 1 октомври , бяхме се навили за Корфу или Крит , нооо виждам че пт октомври вече няма директи полети … А за къде има , към някой топъл остров в Гърция илиии да пренасочвам дестинацията 🤔

# 141
  • София
Здравейте ! Оглеждаме се за почивка от 1 октомври , бяхме се навили за Корфу или Крит , нооо виждам че пт октомври вече няма директи полети … А за къде има , към някой топъл остров в Гърция илиии да пренасочвам дестинацията 🤔
Не е Гърция, но за Кипър има полети и през октомври. Друг вариант е с Егейските авиолинии, но с прехвърляне в Атина. В края на октомври ходихме до Санторини за около 50-60 евро на посока, като безплатният ръчен багаж не е малка раница, а куфарчето, което е с Рriority при Райън и Уиз.

# 142
Сезонът в Крит официално приключва на 30 септември. Някои хотели затварят и много от заведенията работят с ограничено раб. време или изобщо не. Препоръчвам ви по-големите обитаеми градове като Хания, Ретимно, Хераклион. В другите малки места не че няма да ви хареса (ще е супер спокойно и уютно), но просто сезона е приключил и изглежда малко тъжно като след опустошение.

# 143
  • София
Родос би бил много подходящ.
Спомням си нечовешката жега юли месец. Тогава нашият хазаин каза, че началото на октомври е прекрасно. Няма жеги, няма тълпи. Водата е още топла и времето е идеално за плаж.
Не знам обаче дали ще има полети тогава до там.

# 144
Подкрепям за Родос, температурите в началото на октомври миналата година бяха чудесни за късно море. За "няма тълпи" не съм много съгласна, но може би човекът е свикнал на много повече от мен и вероятно спрямо силния сезон ситуацията му се е виждала облекчена Smile. Поне всичко си работи, там официално сезонът приключва в края на октомври. За полети - на Егейските авиолинии има, за други не знам.
Внезапно си спомних едно родоско неудобство - супермаркетите в по-централната част на столицата не са на ниво, смотани, с малък избор, плодовете и зеленчуците са едни никакви (на други места из Гърция са разкошни), а нямахме кола да отидем по-надалеч. Разбира се, ако човек се храни на заведение, това е без значение.

# 145
  • Sofia
Аз вече не бих тръгнала на море в Гърция през октомври, че и през септември дори. Винаги има риск от по-кофти време и нестабилни температури. Който не е чак такъв върл фен на плажуването, каквато съм аз, може и да не му пука, но при положение че плувам близо 6 ч. на ден, не бих рискувала.
Египет чудесно замества Гърция за през октомври.

# 146
На мен най-хубавото като време море в Гърция ми беше края на септември, в Керамоти, беше си истинско лято с разкошно топла вода.

Аз искам да ви попитам на връщане от Парга постижимо ли е да минем през Метеора? Не съм го планирала предварително, защото сега ми хрумна, тоест, няма да можем да останем и там един ден и да му отделим време. И затова чуденето ми беше дали си струва тръгвайки си да минем оттам, да го разгледаме и вечерта да се приберем или нищо няма да видим с такъв формат?

# 147
  • софия
Какво ще видиш за 2-3 ч. от Метеора? Най-много 1 манастир в бързане, трябва да видиш кой е отворен, че не всички работят всеки ден и бяха отворени не до късно. Единствено ще кажеш, че си била. Дори и 1 ден не е достатъчен за там.
За мен няма особен смисъл, освен че ще се приберете възможно най-късно (което ние винаги правим, защото никога не ни се прибира), но това се постига и по други начини.

# 148
Виж Големия Метеор дали работи в този ден и с ранно тръгване ще успееш да го разгледаш.
Аз два пъти съм била, поне в три манастира съм влизала и честно казано, само от него имам спомен 😀

# 149
Здравейте,
за първи път обмислям да вземем кучето ни в Гърция Сериозен ли е контролът на паспортите на домашни любимци .Ще пътуваме през Маказа
За кучето ви трябва международен паспорт с ваксини, чип и преглед от ветеринар 1-2  дни някъде преди път - за обезпаразитяване и да види и запише, че е здраво. До сега не са ни проверявали никога, но не рискуваме да тръгнем без преглед.

Общи условия

Активация на акаунт