На море в Гърция 2023 - II

• 62 285
  • 784
  •   1
Отговори
# 435
Никога не сме давали нищо на децата тип пробиотици. Никога нищо не им е ставало. Посещваме да кажем .. вече 12 лета по повече от веднъж.

Alia1, вие къде ще бъдете на Корфу?

# 436
  • София
Момичета, до Гитио от София с една междинна нощувка става ли? И къде да я позиционираме?
ХОди ни се до Китира, от там смятам да хванем ферибот.

# 437
Здравейте.  Обмисляме почивка на Тасос през септември.  Може ли да ме насочите в коя част на острова е добре да отседнем с оглед на хубави плажове и таверни . Досега само веднъж сме били в Гърция., миналата година почивахме на Халкидики,  Касандра ,  отседнахме в Афитос

# 438
Момичета, до Гитио от София с една междинна нощувка става ли? И къде да я позиционираме?
ХОди ни се до Китира, от там смятам да хванем ферибот.
Че защо да не става? Ние от Неаполи сме пътували, че там фериботът е ежедневен и двойно по-кратък, но виждам, че и двете възможности седмично от Гитио са вечерни, т.е. ще имате достатъчно време за пътуване и втория ден.

Важното е да решите къде ви се ходи Simple Smile Според мен е добре да е след Ламия, за да ви останат не повече от 4-5 часа път за деня на ферибота и да не се юркате от сутринта. На морето в този участък сме спали в Камена Вурла и Ливанатес, а в планината Парнас може в Делфи, Арахова, Епталофос.
Много е хубаво в Галаксиди на Коринтския залив и дистанцията до Гитио е пак толкова, но първия ден ще трябва да попътувате повечко.

# 439
Никога не сме давали нищо на децата тип пробиотици. Никога нищо не им е ставало. Посещваме да кажем .. вече 12 лета по повече от веднъж.

Alia1, вие къде ще бъдете на Корфу?

В Пелекас ще бъдем. До плажа.

# 440
Здравейте, знаете ли дали отпадна забраната в Гърция да се шофира кола със затъмнени скъкла? Къде може да прочета тези правилници...
В Гърция забрани не отпадат, напротив, появяват се нови. 😂 Извън шегата, скоро имаше дискусия за това във ФБ "Гранични пунктове" - има ограничение за процента на затъмняване на предното и страничните. Поровете там да видите точно.
Нашата кола е с фабрично затъмнени задни стъкла,дано няма проблем и за това,макар че според мен решат ли да ни глобяват ще си намерят начин
Такъв филм няма. Това не са бг полицаи. Няма проблем с фабрично затъмнени стъкла. Отбелязано е в документите на колата.
Това са официалните регулации:

Не вярвайте на всичко, което прочетете във ФБ. В талоните на колата не пише нищо за затъмнени стъкла. При фабрично затъмнени стъкла, процентът затъмнение е изписан на самото стъкло.

# 441
Alia1, в JIMMY'S restaurant сме били в Пелекас, не е кой знае какво, но става за хапване. От терасата на Levant Hotel си спомням имаше чудесна гледка при залез. 

# 442
Не получих отговор, но да си кажа, в случай че и друг се интересува - в Перамос бързо си намерихме място за настаняване за 3 нощувки, въпреки че в буукинг нямаше. 50Е на вечер, тройна стая с кухненски бокс. Времето е супер, водата е приятна.
В 10.30 ч. на Илинден бяхме десетина коли...
Поздрави!
Скрит текст:

# 443
Здравейте.  Обмисляме почивка на Тасос през септември.  Може ли да ме насочите в коя част на острова е добре да отседнем с оглед на хубави плажове и таверни . Досега само веднъж сме били в Гърция., миналата година почивахме на Халкидики,  Касандра ,  отседнахме в Афитос
Източната

# 444
Някой може ли да ми каже гръцки еквивалент на мента, глог и валериана - таблетки?😊

# 445
Някой може ли да ми каже гръцки еквивалент на мента, глог и валериана - таблетки?😊
Узо, каламари фритата и колокитакя /дзукини/. Малко са големи таблетките , но вършат отлична работа. LaughingLaughingLaughing

# 446
  • софия
Здравейте, знаете ли дали отпадна забраната в Гърция да се шофира кола със затъмнени скъкла? Къде може да прочета тези правилници...
В Гърция забрани не отпадат, напротив, появяват се нови. 😂 Извън шегата, скоро имаше дискусия за това във ФБ "Гранични пунктове" - има ограничение за процента на затъмняване на предното и страничните. Поровете там да видите точно.
Нашата кола е с фабрично затъмнени задни стъкла,дано няма проблем и за това,макар че според мен решат ли да ни глобяват ще си намерят начин
Такъв филм няма. Това не са бг полицаи. Няма проблем с фабрично затъмнени стъкла. Отбелязано е в документите на колата.
Това са официалните регулации:

Не вярвайте на всичко, което прочетете във ФБ. В талоните на колата не пише нищо за затъмнени стъкла. При фабрично затъмнени стъкла, процентът затъмнение е изписан на самото стъкло.
Даден е ФЕК. Чети него, щом не вярваш на администраторите, които проверяват една информация 100 пъти. Дали е фабрично затъмнено и  къде също пише, ама ще си го намерите сами, че нали...
Никъде не съм написала "талоните на колата".

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 22:29 от zvаnchе

# 447
Узо, каламари фритата и колокитакя /дзукини/. Малко са големи таблетките , но вършат отлична работа. LaughingLaughingLaughing
Подкрепям, подкрепям... Цяла година за тези таблетки чакам Grinning

# 448
😆😆😆 Това много ми хареса!

# 449
Момичета, може ли бърз съвет - Халкио или Коронос на Наксос е по-добро за настаняване. Освен очевидната отдалеченост на Коронос има ли нещо друго, с което Халкио да го превъзхожда - атмосфера, таверни...

Общи условия

Активация на акаунт