На море в Гърция 2023 - II

• 62 291
  • 784
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Не ми се смейте моля ви, но наплашена от нашето море на което не сме изкарвали повече от 3 дни заради стомашните вируси, вие давате ли на децата пробиотици преди почивката?
На плажа шезлонгите се плащат, предполагам?
Според вашият опит, колко часа по-рано да тръгнем за да стигнем след обяд в Неа Рода? Тръгваме от София и никога не сме минавали граница към гръцко и като гледам какви километрични опашки са се чудя. Мисля да тръгнем към 3 през нощта като смятам 3 часа до границата + 2-3 часа чакане на граница и още 2-3 часа до Неа Рода, звучи ли правилно сметката?
Благодаря на всички за съветите по-горе Simple Smile

За Неа Рода аз лично бих минала през Илинден. Там обичайно никога няма опашка. Е, малко повечко са завоите, но пътя си е съвсем ок.

# 421
  • софия
Никога нищо не съм давала. Само веднъж детето пипна летен вирус и подозирам, че беше от не особено чистия плаж, защото беше много малък. Бяхме до Кала Нера на едно малко заливче. Тогава за единствен път ползвах ЗЗ и усетих ползата от нея.

# 422
  • София
Около 6 сутринта няма толкова навалица на Кулата, най-много половин час се чака по това време.
Колкото по-рано, толкова по-добре.
А най-добре през Илинден и прекият път от Драма до Аспровалта.
За шезлонгите е различно - на повечето места е само с консумация, където има отделна такса е обявена - тази година срещнах от отделна такса 5 Е на шезлонг, през 10 Е сервиз до 80Е задължителна консумация на първа линия. 😃

# 423
  • Там където
По препоръка на Параход резервирах хотел във Фанари.
Огледах се за ресторанти по картата и четейки последните ви коментари, искам да попитам за препоръки за местни таверни.
Може и в Ароги.
Благодаря предварително!

Тази таверна на пристанището има нов собственик от миналата година и всичко е супер- храна, обслужване и чистота:

https://www.google.com/maps/place/Tavern+Port/@40.9624115,25.1287275,16z/data=!4m6!3m5!1s0x14add87a065e2ce9:0x993d8743c52f568d!8m2!3d40.9605273!4d25.1299599!16s%2Fg%2F11cs12l4ph?entry=ttu

Иначе тази ни е фаворит:

https://www.google.com/maps/place/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9 … ,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipOUDUPxpn7E2oa9W1ys9B6h4BNogO_dezQOSBoB!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipOUDUPxpn7E2oa9W1ys9B6h4BNogO_dezQOSBoB%3Dw203-h270-k-no!7i4248!8i5664!4m7!3m6!1s0x14add8783fe21ec7:0xe3db54cd4628523b!8m2!3d40.956616!4d25.1295774!10e5!16s%2Fg%2F11bbsww_q8?entry=ttu

# 424
Дейзи, преди десет години, отчаяна от поредния вирус, който децата хванаха на морето, реших да пробвам с Гърция. Оттогава досега никога не съм им давала нищо и единственото лекарство, което някога ми се е налагало да ползвам, е Фенистил. Там "летния" вирус не вилнее, споко Grinning

# 425
Здравейте, знаете ли дали отпадна забраната в Гърция да се шофира кола със затъмнени скъкла? Къде може да прочета тези правилници...
В Гърция забрани не отпадат, напротив, появяват се нови. 😂 Извън шегата, скоро имаше дискусия за това във ФБ "Гранични пунктове" - има ограничение за процента на затъмняване на предното и страничните. Поровете там да видите точно.
Нашата кола е с фабрично затъмнени задни стъкла,дано няма проблем и за това,макар че според мен решат ли да ни глобяват ще си намерят начин

# 426
# 427
  • софия
Здравейте, знаете ли дали отпадна забраната в Гърция да се шофира кола със затъмнени скъкла? Къде може да прочета тези правилници...
В Гърция забрани не отпадат, напротив, появяват се нови. 😂 Извън шегата, скоро имаше дискусия за това във ФБ "Гранични пунктове" - има ограничение за процента на затъмняване на предното и страничните. Поровете там да видите точно.
Нашата кола е с фабрично затъмнени задни стъкла,дано няма проблем и за това,макар че според мен решат ли да ни глобяват ще си намерят начин
Такъв филм няма. Това не са бг полицаи. Няма проблем с фабрично затъмнени стъкла. Отбелязано е в документите на колата.
Това са официалните регулации:

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 09:42 от zvаnchе

# 428
Детето е на 8 почти. Откакто се е родил, морето е в Гърция. Никога не съм давала пробиотик. Тази година давам за първи път, защото уж го болял корем, ама това още от България. Редовно се нагълтва с вода в морето. Проблем с вирус не съм имала. И яде от насипния сладолед. В България само пакетиран купувам.

# 429
  • софия
Вирусът не се пренася през морската вода, а през мръсните плажове (пясъка) и ниска хигиена в заведенията.

# 430
  • София

Гръцка сиеста. Simple Smile
Аполония, Сифнос.

Знам, че ще я разпознаете:

Simple Smile

# 431
Не ми се смейте моля ви, но наплашена от нашето море на което не сме изкарвали повече от 3 дни заради стомашните вируси, вие давате ли на децата пробиотици преди почивката?
Според вашият опит, колко часа по-рано да тръгнем за да стигнем след обяд в Неа Рода? Тръгваме от София и никога не сме минавали граница към гръцко и като гледам какви километрични опашки са се чудя. Мисля да тръгнем към 3 през нощта като смятам 3 часа до границата + 2-3 часа чакане на граница и още 2-3 часа до Неа Рода, звучи ли правилно сметката?

До границата са 2 часа. А на границата колко ще чакате Божа работа. 2-3 часа определено е твърде много, аз никога не съм чакал толкова, ама и избягвам пиковите дни по принцип. Ако пътувате неделя, няма да е като в събота примерно.
Може да си гледате гугъл мапс за що годе добра прогноза за времето за пътуване, обикновено знае горе долу какво е задръстването в момента на границата или на други места, но как ще е след 2 часа като стигнете там - Божа работа:
https://www.google.com/maps/dir/Sofia/Nea+Roda+630+75,+Greece/@4 … 163!3e0?entry=ttu

# 432
Благодря на всички за заведенията на Корфу. Ще помоля ако някой има и препоръки за района на Пелекас, че предложените бяха далечко. Не, че не обикаляме и няма да посетим някои от тях, ама да има нещо и за "домашна" кръчма.

# 433
Опитайте да не пътувате Петък и Неделя, когато вероятно има най-много трафик по пътища и граници?

# 434
На нас ни хареса таверна Rouvelas в южния Агиос Георгиос - имаше хубаво плато морски дарове за около 15 - 16 евро, а мъжът ми хареса папуцакито. Това обаче беше през 2021 г., когато селото беше доста празно. Близо до това заведение (май дори беше съседното от дясната страна, ако гледаш към морето) има друго, което на визия изглежда по-добре, но не ни хареса нищо освен обстановката.

Общи условия

Активация на акаунт